Вучић са Милером у Берлину

Премијер Владе Србије Александар Вучић допутовао је у Берлин и на почетку посете састао се са немачким министром за економску сарадњу и развој Гердом Милером.

Обраћајући се новинарима након састанка са немачким министром, премијер Александар Вучић рекао је да је ово кључна адреса и да је разговор са Гердом Милером био изузетно важан за Србију.

Тема састанка била је подршка у грантовима и меким кредитима, које Немачка планира за Србију до краја године, у износу од 140 милиона евра, а било је речи и о темама из области енергетике, комуналних услуга и пољопривреде.

Вучић је истакао да је током сусрета затражио помоћ и подршку Милера за пројекте у образовању, посебно младих, као и пројекте за развој предузетничког духа.

“Похвалили смо се смањењем незапослености у Србији и то тако што смо у последњих пет месеци сваког наредног месеца имали мањи број незапослених у односу на претходни месец. Међутим, млади су нам и даље проблем. Тражимо решења за промену образовног система како би млади људи у школама већ били спремни за посао. За то нам је неопходна помоћ Немачке”, истакао је премијер Вучић.

У поподневним сатима, српски премијер ће разговарати са представницима Светске банке.

У Берлину ће у четвртак, 28. августа, бити одржана Конференција о Западном Балкану.

Том приликом, савезна канцеларка Ангела Меркел ће, након што је 15. јула у Дубровнику учествовала на Самиту шефова држава Западног Балкана у оквиру процеса Брдо-Бриони, заједно са министром привреде Зигмаром Габријелом и министром спољне политике Франком-Валтером Штајнмајером примити шефове влада, министре спољних послова и привреде шест држава Западног Балкана, као и Хрватске и Словеније, које су чланице Европске уније.

Један коментар

  1. Имам утисак да господин Вичић облеће око врхушки западне хемисвере
    као и онај лептир око пламена свеће,изгореће му крила од тог пламена,
    али са његовим и наша ће горети, ако на време се неотрезни.Само једно питање за неверне томе: Када у целој људској историји су Германи,Франци и Романи,помагали и желели добро Славенима?
    Од њих нам долази само јад и беда,за њих смо нижа раса,пужеви како се изјаснила фрау Меркел,која заборавља ком народу припада и какве
    страхоте су записана у времену сећања,као трајна опомена Славенима од Германа.Надам се даће господин Путин указати где јој је место заједно са врхушкама западне хемисфере.ЖИВЕЛА РУСИЈА-ЖИВЕЛА СРБИЈА
    ——милан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *