Путин разговор са Порошенком окарактерисао као позитиван

Председник Руске Федерације Владимир Путин рекао је да је разговор са украјинским колегом Петром Порошенком би позитиван. Ово је руски лидер изјавио после сусрета у Минску.

Шеф државе је рекао да је сусрет у том формату био користан. „Ја, заиста не знам како ће се то завршити. Али, у сваком случају имали смо могућности да још једном изнесемо нашу забринутост“, рекао је Путин.

Он је, такође, нагласио да ће Русија чинити све у циљу мирног процеса и прекида крвопролића у Украјини.

Путин је, такође, рекао да је на преговорима постигнута сагласност око пружања руске хуманитарне помоћи становништву југоистоку Украјине.

Русија се нада да ће западне земље поштовати мере које је Москва увела ради заштите своје привреде. Ово је изјавио председник Руске Федерације после разговора у Минску.

Потпредседник РФ Аркадиј Дворкович изјавио је даће  РФ укинути ограничења увоза, онда када више не буде било претње по националну безбедност.

Путин је 6. августа потписао указ о забрани увоза прехрамбених производа из земаља, које су увеле санкције Русије. Ове мере односе се на јунетину, свињско месо, пилетину, кобасице, рибу, поврће, воће, млечен производе и бројне друге производе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *