Почетна / БРОЈ 332 / Излазак из Матрикса

Излазак из Матрикса

Човечанство се у последњих неколико деценија суочило са највећом Матрикс обманом везаном за климатске промене, неспремно да умом прихвати могућност да неко вештачки изазива олује, поплаве, град, земљотресе…

Пише Мара Кнежевић Керн

Човечанство сузама политичара не верује, а неубедљива извињења америчког председника жртвама експеримената МКУлтра стижу у незгодном тренутку: Би-Би-Си је обелоданио постојање Извештаја ЦИА из 1975. године о детаљима споразума са Војним хемијским корпусом и намерама да започну експерименте у војним лабораторијама у Мериленду. Научници су добили задатак да за интересе војске пронађу идеално оружје за масовно убијање, уз услов да невидљиви убица не остави траг у људском организму.
Новинар Џон Рапапорт открива да је ЦИА у ту сврху тестирала мали уређај за убризгавање хемијских и биолошких агенса у жртву, с намером да у каснијој фази усаврши методу за масовно изазивање епидемија у војне сврхе. Један од сценарија предвиђа тајно убризгавање вируса неколицини људи, да би их пустили из болнице ради ширења епидемије. „Касније бисмо их идентификовали као ‚пацијенте нула‘ или ‚носаче‘, уз укључивање медија у ширење панике.“ Предвиђено је и фабриковање лажних тестова (здраве прогласити зараженим ради подизања тензија) за шта је неопходна сарадња са локалним лабораторијама „од поверења“, уз стационирање контролисаних мобилних лабораторија за „производњу“ дијагноза. Варијанта распрскавања аеросола са вирусом из авиона укључује проналажење убедљивог оправдања за повећане аероактивности.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *