ДНР: Украјинске снаге блефирају, нису заузеле Луганск

Изјаве украјинских безбедносних снага о томе да су заузеле један од рејона Луганска нису тачне, изјавио је представник ЛНР.

У минобацачком нападу украјинских снага у Луганску је оштећено неколико кућа. Грађани Луганска принуђени су већ 18 дана да живе без струје, воде, мобилне и стабилне телефоније, у трговинама се могу набавити само најнужније ствари. У град се не испоручују прехрамбени производи, лекови и гориво.

Украјинска обавештајна служба није потврдила информације о томе, да су оклопна возила Руске Федерације ушла у Луганск. Ово је саопштио портпарол Информативно-аналитичког центра Службе безбедности и одбране Украјине Андреј Лисенко, на брифингу у Кијеву.

Украјински медији су јуче, позивајући се на изворе, пренели да су устаници у Луганску наводно добили војну помоћ из Руске Федерације.

Најмање петоро цивила погинуло је у нападу на Доњецк. Украјинске војне снаге користиле су систем вишецевних бацача ракета Град.

Оштећено је неколико кућа, школа, циглана, избио је пожар. На многим зградама су избијена стакла, шрапнели су упадали у станове. Оштећен је и гасовод. Раније је јављено да у центру града дејствују групе украјинских војних снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *