Банкаре убијају, зар не?

Да ли је „епидемија“ самоубистава на Вол Стриту и у другим центрима банкарског и финансијског ситема Запада потврдила наизглед сумануту претпоставку да је „дато наређење да ишчезну високо позиционирани банкари“?

Банкари Џеј Пи Моргана и других највећих „банкстерских“ институција Вол Стрита падају мртви један за другим. Последњи у низу је 39-годишњи генерални директор Голдман Сакса Николас Валц.
Тело Николаса Валца пронашли су 20. јула чланови породице, који су отишли у потрагу за њим пошто се није вратио са кајтбординг излета (скијање на дасци за бординг која је привезана за летећег „змаја“). Валцово тело плутало је у води причвршћено за змаја укотвљеног у луци Напиг (Napeague Harbor) на Лонг Ајленду. Овом смрћу, број убијених младих руководилаца финансијских институција, чија је смрт званично по правилу проглашавана за „самоубиство“, попео се на званичних 16 од почетка ове године, док је у стварности овај број много већи.
„И ово убиство ће бити заташкано, као и сва остала“, изјавио је за радијски програм „Ивент кроникл “ – Герила економиста „V“, како је себе назвао бивши високи службеник Вол Стрита који је напустио посао након што је увидео нивое преваре режиране од стране водећих јахача Апокалипсе Новог светског поретка и њихов циљ: масивне преваре на финансијским тржиштима, рушење долара и потпуни колапс система. Претпоставља се да је сврха ових сложених операција увођење новог финансијског и монетарног система (Новог светског поретка).
[restrictedarea]

О СМРТИ БАНКАРА НЕМА КО ДА ПИШЕ „Током јануара месеца најмање три високо позиционирана банкара и један новинар – истраживач на пољу финансија, умрли су под мистериозним околностима (које су званичници брзо окарактерисали као „самоубиства“) или су нестали без трага“. Ово је написао 5. фебруара на сајту egzeminer.com Кенет Скортген, истраживач финансијских послова. „Званични извори нису постављали никаква сувишна питања о времену и узроцима њихове смрти и прихватили су епидемију „самоубистава“ као нормална дешавања без икаквог осврта на чињеницу да се радило о људима дубоко повезаним са централним финансијским и банкарским скандалима, који су пољуљали читав банкарски систем Запада.“
Поуздане анализе и упозорења стизали су из алтернативних извора, међу којима се по прецизним и правовременим објавама издвојио инсајдер Стив Квејл, бивши високи банкарски службеник који се оглашава под акронимом „V“.
Герила економиста „V“ је два пута: 20. новембра 2013. и поново 10. јануара 2014. најавио егзекуције банкара (или било кога другог ко представља претњу за одређене банке и шире глобалистичке планове).
5. фебруара „V“ је објавио „V Guerrilla Economist, Q Alerts“ − упозорење где је рекао да поседује нове информације из којих се види да су активирани „одреди за убиства“ у области Вол Стрита, те да су високи банкарски службеници који су укључени у истрагу манипулација од стране Форекса, као и тридесетак других, укључених у финансијске и банкарске манипулације и преваре, стављени на листу за одстрел. Селекција је направљена на основу процене нивоа њихове умешаности и знања, као и могућности да као сведоци у истрази открију податке федералним и финансијским регулаторним телима.
Герила економиста „V“ – упозорава:
„Дато је наређење да ишчезну високопозиционирани банкари. Одреди за убиства су добили знак за пуну операбилност на Вол Стриту. Молим вас, поставите ово упозорење како би овце могле да га виде.“ Нешто касније, упозорење је допуњено: „Следећи на листи за одстрел су банкари Сити банке и остали повезани са Форексовим преварама. Листа за одстрел допуњена је са још тридесетак имена: У временима очаја – прибегава се очајничким мерама у свету монетарне контроле.
Џej Пи Морган не може да држи жути метал на номинали злата. ЛИБОР и дериватни хитови ће наставити након што „банкстери“ изненада почине самоубиства. На списку су 43 имена. Почиње одбројавање. Шок-таласи ових убистава, као и многе друге афере, стварају немир свуда.“
Између ове прве најаве и почетка њене стварне потврде прошла су два месеца. Први човек који је пао мртав био је Вилијам Броуксмит из Дојче банке. Пронађен је обешен у својој кући у Лондону 26. јануара. Уследили су други. До данас је, извесно и потврђено, 38 банкара мртво. Списак за одстрел, међутим, садржи 43 имена.

КОЈЕ НАС ЛАЖИ ТЕК ОЧЕКУЈУ Истраживање је предузео приватни детектив Даглас Хегман, оснивач обавештајне мреже „Нордест интелиџенс нетворк“ и радијског програма „Хегмен & Хегмен рипорт“ и његов извештај, објављен 15. фебруара 2014. под насловом „Какве лажи прекривају тела мртвих банкара и које нас лажи тек очекују“, бацио је снажно светло на убиства банкара и указао на поход који „банкстери“ намеравају да изведу у свом лудилу и наркоманској зависности од моћи са циљем да окончају свет финансија који смо познавали, конфискују сву имовину коју су људи стекли током живота, те на основу електронских трансакција и папирнатих лажа увијених у метатеоријске мистификације и продатих на тржишту бешчашћа – успоставе тоталну контролу и постану власници извора и порекла живота на планети. Хегманов извештај односи се на истрагу убистава која су почела да се одигравају средином јануара, но он упућује на постојање великог броја претходних случајева методичног убијања појединаца који су имали потенцијал да разоткрију преваре на највишим нивоима, као и на умешаност појединих владиних агенција и појединаца – укључених у највећу пљачку светског богатства која је икад виђена: „Ако мртва тела, каже Хегман, сагледамо као тачке на парчету папира, повезујући их, добићемо мрачну слику глобалне криминалне активности у финансијском свету која је без преседана. Ова слика треба да послужи као упозорење да се налазимо у тачки после које наступа нешто веома велико и крупно. Она нам веома јасно показује да је финансијски свет какав познајемо уздрман до сржи и илуструје саучесништво великих банака и влада, обавештајне заједнице и медија.“

ЗАГОНЕТНА ТРГОВИНА СА КИНЕЗИМА У марту 2013, Стални поткомитет Сената САД за истрагу објавио је веома редигован извештај на 307 страница са детаљима који описују финансијске нерегуларности у вези са финансијским активностима Џеј Пи Моргана и показао да је банка намерно ускраћивала критичне информације. Извештај се посебно бавио делатношћу Бруна Иксила, који је добио надимак Лондонски кит и који је правио „казино опкладе“ новцем са приватних рачуна клијената банке, што је довело до губитка туђег новца, а износ је Поткомитет представио као 6,2 милијарде долара. Оно што су институције система и „мејнстрим“ медији, међутим, сакрили од јавности, открио је Герила економиста „V“: радило се о 120 милијарди долара туђег новца и то не било којег – већ o кинеском злату смештеном у лондонској Сити банци које је рехипотекаризовано и уложено као колатерала за трговину дериватима. Када је Џеј Пи Морган изгубио, био је принуђен да прода своје седиште − облакодер 1 Чејс Менхетн плаза, Кинезима − Фосун интернешенелу, инвестиционом огранку највеће индустријске групе Кине, за невероватно ниску суму од 725 милиона долара (вредност је процењена много изнад милијарде долара). 1 Чејс Менхетн плаза, изграђен 1961. године по пројекту архитекте Гордона Буншафта, био је некада седиште Чејс Менхетн банке. 1 Чејс Менхетн плаза је петнаеста по висини зграда у Њујорку а Рокфелер, као шеф комисије за изградњу банке, изабрао је локацију и надгледао радове. Но, оно што чини овај облакодер парадигмом „банкстерских“ снова налази се испод њега и простире се до дубине од 90 метара под земљом. Ту се налази највећи − седмоспратни комерцијални трезор злата на свету − дужи од фудбалског терена. Он је подземним тунелом, који пролази испод улице Либерти, повезан са зградом Федералних резерви, највећим репозитором злата на свету, где је било ускладиштено кинеско злато које се нашло на коцкарском столу хеџ фонд хијене зване Лондонски кит.
Наравно, неко је морао да плати цех који је својом разузданошћу и ничим ограниченом похлепом направио Лондонски кит. Ко се налазио поред Бруна Искила у тренутку када је произвео дебакл за приватне улагаче у Џеј Пи Морган?
Налазио се Рајан Хенри Крејн (који је 3. фебруара 2014. нађен мртав у својој кући у Конектикату).
Са ким је Рајан Крејн био у пословној вези?
Крејн је био блиски сарадник Габријела Мегија, потпредседника банке Џеј Пи Морган у Лондону, који „је скочио“ са 33. спрата европског седишта банке, 28. јануара.
„Видимо ‚чишћење‘, кад год се у епицентру дешавања појаве Џеј Пи Морган и Дојче банка“, каже у свом извештају Даг Хегман. У јануару, Џеј Пи Морган је признао да је омогућио да Бернард Берни Мејдоф спроведе своју „понзи“ – пирамидалну шему, тако што је окренуо главу од његових активности. Упркос овом сазнању, Министарство правде САД, под Ериком Холдером, одбило је да пошаље било кога у затвор. А, у смрт? Е то је већ нешто друго!

ВЕЛИКА АГЕНДА Систем Запада почива на разулареном „банкстерском“ устројству и укључен је у уклањање доказа који би могли да засметају „банкстерским“ вођама и њиховим империјама. „Водови за убијање“ средње и више позиционираних банкарских посленика, који су по идејној матрици Доминације пуног спектра креирали платформе, разрадили хеџ фондове, тржишта дериватима и осталим токсичним финансијским инструментима, који су омогућили опустошење држава без испаљеног метка, преузимање сировина, довођење народа и држава до беде и нестајања, развијали „тамне базене“ пословања (размене унутар самих банака) недоступне јавности, чиме су стекли преимућство на „тржишту“. Они делују неометано захваљујући тесно успостављеним везама и механизмима којима су практично уклоњени зидови између банака, полиције и обавештајних служби (међу њима најактивнију улогу, без сумње, има ЦИА). Банкари, политичари, војноиндустријски комплекс и појединци сједињени су у реализацији глобалног плана, који се спроводи хируршки прецизно под командом „тамних коридора моћи“. Одржавање сатанистичких ритуала у институцијама система веома је добро документовано и све је видљивије да Нови светски поредак почива на успостављеној мрежи моћи, чији су припадници − обожаваоци Луцифера, и то на много опсценији начин него што је описано у „Широм затворених очију“ – последњем филму Стенлија Кјубрика. Ове самодовољне монструме, потпуно одвојене од реалности снимио је недавно истраживачки новинар Кевин Рас из „Њујорк магазина“, који је прерушен присуствовао чајанки тајног Вол Стрит друштва, где се окупило две стотине најпознатијих инвеститора на свету, генералних директора свих – превише великих да би пропале – банака и осталих славних и невероватно богатих психопата, расиста. Представници друштва су се забављали ликујући над размерама економске и финансијске кризе коју су произвели, исмевајући глупост људи који плаћају доприносе (bail out) како би они постали још моћнији, као и њихове покушаје да било шта промене. Њихова ауторефлексија као супериорних бића, олимпских богова који режирају догађаје, померају фигуре на табли, подржавају или уништавају народе, државе и појединце – савршено се одражавала у годишњој иницијацијској церемонији тајног братства Волс Стрита под називом „Kапа бета фи“.
Герила економиста „V“ и банкар инсајдер Стив Квејл је у емисији „Ивент кроникл“ изјавио: „Ови људи верују у ентитет назван Луцифер. Они га обожавају. Верују да је он брат и пријатељ и спасилац људске врсте. Верују да ће им донети истинску слободу, спасење и вечни живот. Опседнути су расплођавањем и због тога се у сваком водећем банкарском центру на свету: Њујорку Лондону, Вашингтону, Ватикану, налази обелиск − симбол пенетративне моћи, који симболизује њихов крст. Идеја спасења се у њиховом случају доживљава као спасење кроз расплођавање и као прелазак у оно што они сматрају вишим еволутивним облицима. И они раде на стварању ‚Божје машине‘ − глобалне интегрисане компјутерске свести. Да би то реализовали, сматрају да је неопходно подвести човечанство под највиши ниво контроле, који намеравају да постигну микрочиповањем – што зову ‚жиг звери‘. ‚Жиг звери‘ је микрочип којим ће људи аутоматски бити прикључени у глобалну мрежу интегрисане свести и тако ће бити запоседнути машинском – компјутерском свешћу. Микрочип ће представљати проводник кроз који ће, по њиховом мишљењу, Луцифер моћи да трансцендира из своје димензије у људску и да манипулише њоме. Њихова идеја је да ће, учитавајући машинску свест изнова, бити у стању да живе вечно и да избегну Страшни суд. То је обећање које дају својим следбеницима. Живећете вечно, под окриљем свог оца лажи.
Убиства инжењера и руководилаца технолошких тимова који су радили на усавршавању брзе компјутерске технологије, алгоритама и вештачке интелигенције, по свему судећи, имају за циљ да ућуткају оне за које су проценили да би могли прерано да обелодане овај циљ и осветле га тако да би могао да уздрма човечанство заробљено у орвелијанском матриксу, пре него што људска свест буде неповратно интегрисана у мрежу зла.“
Да ли су пак они, како многи тврде, сасвим свесни да су њихови планови ударили у непремостиву препреку: Свету Русију − „катехон“ државу (земљу, силу) која „држи“ свет да не склизне у Апокалипсу?

_____________________________________________________________________________________

„Изненадни“ удеси
На мети „одреда смрти“ нису само банкари.
14. јула страдали су Џулијан и Алита Нот.
Џулијен је радио на компјутерским мрежама у Џеј Пи Моргану у Лондону од 2001, које су у почетку носиле име Компјутер сајенс корпорејшн а потом IBM. У јануару 2006, Нот се формално придружио Џеј Пи Морган чејсу у Лондону и ту радио до јула 2010. као технички директор Глобалних ТИЕР 3 мрежних мперација. Нот је у септембру 2012. премештен у Њу Џерзи, где је радио на глобалним мрежама Оперативног центра Џеј Пи Морган у Випанију. Почетком 2014. промовисан је у извршног директора. Време које је Нот провео у Лондону поклапа се са периодом када је тамо радио и Габријел Меги, потпредседник одељења за компјутерску инфраструктуру.
Шест недеља пре Мегијеве смрти 15. децембра 2013, смрт је задесила Џејсона Алана Салеја (34) програмера Џеј Пи Морган чејса, који је умро изненада у Пиерленду, Таксас, од наводног „срчаног удара“.
Само 13 дана пре него што су Џулијан и Алита Нот пронађени мртви у својој кући, „изненадна смрт неутврђеног узрока“ покосила је Ричарда Гравина (49) програмера који је радио на развоју апликативних програма за Џеј Пи Морган у Тампи, Флорида.
7. маја месец дана пре Гравинове смрти, изненада је у Конектикату умро Томас Џејмс Шенкман (42) генерални директор глобалне електронске инфраструктуре Џеј Пи Морган чејса. Шенкман је имао бриљантну биографију. Почео је каријеру у Мајкрософту, где је радио на развоју компјутерске технологије а последњих шест година радио је за Џеј Пи Морган.
Истраживање узрока смрти поверено је Канцеларији главног медицинског вештака у Конектикату, која се укључује у истрагу само уколико је смрт „изненадна, неочекивана, или насилна“. Главни медицински вештак је иницијално написао у обдукционом налазу да је узрок смрти неутврђен а потом је променио у „артериосклероза коронарне артерије“.
Занимљиво је да је иста Канцеларија главног медицинског вештака била задужена за истрагу смрти Рајана Крејна. Она није објавила узрок његове смрти током три месеца, да би коначно за узрок „несреће“ прогласила – „тровање етанолом“.
_____________________________________________________________________________________

Делимична хроника смрти банкара (2014)
11. јануара нестаје без трага Дејвид Бирд (55) дугогодишњи новинар истраживач „Вол Стрит џорнала“, убрзо пошто је кренуо у шетњу у близини своје куће у Њу Џерзију. Бирд је извештавао о тржишту нафте и робним тржиштима која су се се управо нашла под истрагом Сталног поткомитета Сената САД за истрагу манипулација ценама.
26. јануара пронађено је тело Тома Дикенсона, директора за комуникације Свис Ре АГ, стационираног у Британији. Смрт је, према званичном обавештењу, наступила под неразјашњеним околностима.
27. јануара на четвртом спрату Шангри-Ла хотела у Бангкоку нађено је тело Карла Слима, генералног директора Тата моторса. Полиција је саопштила „да би могло да се ради о самоубиству“. Слим је боравио на 22. спрату са супругом а у Бангкоку је присуствовао састанку одбора у тајландској престоници.
28. јануара Габријел Меги (39) потпредседник банке Џеј Пи Морган у Лондону, „скочио је“ у смрт са 33. спрата европског седишта банке у Канари Варфу (Canari Vharf). Меги је био укључен у „техничку архитектуру надзора за планирање, развој и функционисање система за фиксни приход хартија од вредности и каматних деривата“.
Медијски извештаји о његовој смрти, по увидима новинарке Пем Мартенс из „Вол Стрит он парејд“, нису изнели ништа што би одговарало истини и „очигледно су настали као резултат сарадње између контролисаних медија, начелника полиције у Лондону, Џеј Пи Моргана и на основу још нечијих сугестија.“ „Нема никаквих чврстих доказа да је смрт наступила као последица самоубиства. У ствари, веома јаки докази воде у супротном правцу. Меги је у имејлу који је послао својој девојци Вероники увече 27. јануара написао да напушта своју канцеларију и да ће се ускоро видети.“
29. јануара Мајк Дјукер, који је радио за Расел инвестиције, пронађен је мртав у непосредној близини моста „Такома нероус“ у држави Вашингтон. Полиција је закључила у свом извештају да је Дјукер „могао“ да прескочи ограду и полети 15 метара у смрт, те је случај заведен као „самоубиство“.
У новембру 2013, „Њујорк тајмс“ је известио да су Расел инвестиције једна од неколико инвестиционих компанија које су биле под судским позивом истражних органа Државе Њујорк због малверзација у вези са пензионим фондовима.
3. фебруара нађен је мртав Рајан Хенри Крејн (37) извршни директор Џеј Пи Морганове Глобал еквитис групе. Крејн је имао веома блиске пословне везе са Габријелом Мегијем који „се убио“ неколико дана пре Крејна.
6. фебруара Ричард Тејли, оснивач и извршни директор америчке осигуравајуће компаније Тајтл, пронађен је мртав у гаражи своје куће у Колораду. Тејли је, по званичној полицијски коректној верзији, умро од седам или осам рана које је „сам себи нанео“ − просвиравши себи метке из пиштоља у торзо и главу – дакле, седам пута. Тејли и његова компанија су били под истрагом државних органа у тренутку његове смрти.
12. марта Кенет Беландо (28) бивши инвестициони банкар Џеј Пи Моргана, тада запослен у Леви капиталу, „скочио је“ са балкона свог стана на Ист Енду, који се налазио на шестом спрату. Беландо је био син Џона Беланда, главног оперативног официра и главног финансијског службеника у Конд насту. Његов брат Џон, руководилац за инвестиције Џеј Пи Моргана, који ради на процени изложености ризику, предао је Сталном поткомитету Сената САД за истрагу „извештај о томе како је Џеј Пи Морган крио губитке и лагао регулаторима у случају трговца дериватима, Бруна Иксила, који се на берзи, под надимком Лондонски кит, кладио − новчаним средствима улагача и тако произвео губитак од најмање 6,2 милијарде долара (како гласи страховито умањена процена истражних органа) комерцијалној банци Џеј Пи Морган. Неколико имејл порука Џона Беланда наведено је током сведочења у истрази о губицима банке, која је спроведена у Одбору за финансије Сената САД .
Број „самоубистава“ високо и средње позиционираних банкара Вол Стрита ниже се даље све до 38. по реду − генералног директора Голдман Сакса Николаса Валца.
[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Звонимир

    Ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају стара је народна изрека која је у историји небројано пута нашла своју потврду као у случају ових несретних банкара.Да невоља буде већа, ђаво је нашао начин да посредством марионетских влада које поставља на чело држава а којима народ, учествујући у превари званој избори даје легитимитет, увуче у игру поменутог сађења тикви читаве народе међу којима смо нажалост и ми у Србији.Како живимо у орвеловој држави у којој се говори орвелијанским новоговором наша садња тикава овим језиком назива се безалтернативни пут у европску унију .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *