У пуцњави код Славјанска погинула деца

Двоје деце је погинуло у нападу на периферију Славјанска у Доњецкој области Украјине, где украјинска армија спроводи војну операцију.

На удару су се нашли стамбени објекти. Правосудни органи саопштавају да је погинуо 12-годишњи дечак и 8-годишња девојчица. Претпоставља се да су деца погинула због гелера.

„Људи гину сваки дан и број погинулих и рањених стално расте“, саопштено је у прес-служби „народног градоначелника“ Славјанска Вјачеслава Пономарјова. Власти Славјанска планирају да затраже помоћ од међународне организације „Лекари без граница“, јер граду фале лекари и лекови.

Два извиђачка брода НАТО снага, како се очекује, ће наредних дана ући у Црно море. Они ће обављаати радио и електронско извиђање војних објеката Црноморске флоте РФ, саопштио је руским новинарима извор у Главном штабу ратне морнарице Русије.

Он је подсетио да се у Црном мору налазе још 2 НАТО брода: француска фрегата Surcouf и ракетна крстарица ратне морнарице САД Vella Gulf.

„Политички циљ њиховог присуства је пружање моралне подршке кијевским властима“, изјавио је извор.

Приликом напада на контролни пункт Националне гарде Украјине између Славјанска и Краматорска у Доњецкој области погинуо је један припадник народне војске, а 2 су рањени. Они нису успели да униште контролни пункт, али су уништили 2 митраљеске посаде и заробили једну хаубицу.

Украјинска армија и даље напада на Славјанск, користећи вишецевне бацаче ракета „Град“, саопштио је представник штаба народне војске. На периферији Славјанска украјинска армија користи хаубице и самоходне минобацаче и тенкове.

Осим тога, представник градског већа Славјанска је саопштио да има много погинулих међу цивилним становништвом. У граду практично нема струје, воде и мобилне телефоније.

Представник народне војске Украјине је саопштио руским новинарима да је на аеродрому у Луганску сконцентрисано до 2.000 припадника Националне гарде.

„На аеродрому се налазе најјаче снаге противника. Тамо је око 2.000 људи, велика количина оклопног и другог оружја“, рекао је он новинарима. Он је додао да је протекле ноћи на аеродрому вођена борна између присталицама независности и припадницима украјинске армије.

Слична ситуације је протекле ноћи била и око аеродрома у Доњецку. Кијевске власти од средине априла спроводе војну операцију против присталица федерализације земље.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_06_10/Na-aerodromu-Luganska-se-nalazi-2-000-pripadnika-Nacionalne-garde-Ukrajine-9275/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *