Затворени сви излази из Славјанска

Проруски активисти тврде да украјинске трупе које су опколиле Славјанск не дозвољавају да цивили напусте град и пуцају на свако превозно средство које се упути ка излазу из града.

На периферији Славјанска, окруженог украјинском војском, преко ноћи се чула рафална паљба и најмање две експлозије, јавља Раша тудеј.

“Град је опкољен и цивилима се не допушта да оду”, рекао је представник федералиста руској агенцији Итартас.

Према истом извору, на контролним пунктовима владиних трупа око града примећен је долазак “људи у црним униформама”.

“Наше сумње су да се ради о припадницима (ултрадесничкарског) Десног сектора, али до сада немамо конкретне доказе”, рекао је представник самоодбране Доњецког региона.

Командант снага такозване “Републике Доњецк”, Игор Стрелков каже да су око града, поред “читаве тенковске бригаде” од око 30 возила, распоређена и артиљеријска оруђа, укључујући самоходни вишецевни лансер ракета “град”.

Стрелков тврди да су цеви уперене на град и упозорава да ће, када напади започну, “становници Славјанска живети тешко, али не задуго”.

Најављује да ће добровољци, углавном мушкарци у четрдесетим годинама, наставити да “збијају редове” у оквиру самоодбрамбених снага које су формирали заговорници федерализације Украјине.

Министарство здравља Доњецког региона саопштило је да је у јучерашњим борбама за Славјанск погинуло осам, а рањено 16 особа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *