Почетна / Свет / Геј парада за глобалну публику

Геј парада за глобалну публику

Пише Никола Мартић

Западњачка индустрија забаве увелико меље остатке европског система традиционалних хришћанских вредности. Паралелно са хомосексуалном парадом као симбoлом либерализма стижу изјаве западних званичника у којима се напада православље

Брадате жене и жене од гуме, паланачка представа путујућег циркуса из претпрошлог века поплавила је медијски простор глобалног села. Песма „Евровизије“ претворена је у мултимедијалну геј параду. Победник/ца такмичења шокирао/ла је светску јавност: опсцена варијанта транссексуалности бачена је публици у лице без икаквих узуса пристојности. Кажу забава – а у суштини је нешто много озбиљније.

Нови светски поредак почео је нову офанзиву на остатке старе европске хришћанске културе и традиције. Преседан на недавно одржаном „Еуросонгу“, где је победио/ла особа са телом жене и главом човека (као некакво митско биће) представља одлучан корак ка разобличавању онога што је остало од темељних цивилизацијских вредности ствараних последње две хиљаде година, од распећа Богочовека Христа у Јерусалиму, преко установљавања Цркве Божије, све до данас.

Савремени псеудоевропски систем вредности коначно је скинуо маску са лица и показао се у правом светлу. У центар пажње западњачке индустрије забаве, која увелико меље остатке европског система традиционалних (хришћанских) вредности, доспео/ла је „геј суперзвезда“ из Аустрије, победник/ца „Еуросонга“ од чије се појаве просечном традиционалном човеку (а у Србији и Русији особито православном вернику) ускомешају најтананији осећаји.

 

Билтов систем вредности Изјаве шведског дипломате Карла Билта о „опасностима православља за западну цивилизацију“ нису, нажалост, биле тек ексцентрични испади просечног политичара намењени „унутрашњем тржишту“. Те неофашистичке изјаве биле су прецизно упозорење на то шта је следеће на реду у савременој „офанзиви на Исток“. А победа аустријског „човека-жене са брадом“ Кончите Вурст (у преводу, сасвим гнусно: Кончита Кобасица) развејала је све сумње у то да швеђанин Билт ипак можда мало претерује.

Карл Билт је недавно поново нагласио да „Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним“: Он је рекао да је „православље опасније од исламског фундаментализма и да због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију“. И тачно је: ако под „међународним вредностима“ Билт подразумева пропагирање „еуроскаредности“ за истинско добро и „еурогнусобу“ за узвишено и лепо, онда је сасвим у праву – православље, у том случају, и јесте велика опасност за опстанак овог наопаког (неевропског) система вредности.

Јер, шта је православље? Православље је „Божија наука и живот у Христу“, свест о томе да човек није сам себе „створио и породио“, па да може, ничеовски, са собом чинити како му воља (а како не ваља) већ да је створен као „слика и прилика Бога живога и истинитога“, и да је позван да буде део Христа Бога који је на крсту разапет како би победио смрт и својим ускрснућем показао људима ко су, одакле су и куда треба да иду.

[restrictedarea]

Отац Рафаило Бољевић, сабрат манастира Острог, у једној од многих својих беседа верном српском народу рекао је и следеће: „Црква у времену је својеврсна евакуација становништва… из овог поља страсти и лудила у којем владају духови из поднебесја… из света који нам намеће разна хтења и непознате апетите… у којем је све лажно, тако постављено од самог ¸начелника лажи‘, и њиме све надахнуто. Кад кажемо Црква, мислимо на оно мало Божије стадо које дише Духом светим. Све остало је затворено у некој ¸кугли‘ где људи живе изоловано и препуштени времену… И у тој кугли се људи рађају и узрастају, па се упознају, онда се жене и удају, одузимају и додају, купују и продају, старе, умиру и из те ¸кугле‘ се избацују у вечне муке… Страшна лабораторија, браћо и сестре, страшна и језива и тешко је дуго задржавати пажњу ума на том сатанском експерименту, на жалост врло успешном − јер је на многима успео тај експеримент вађења човека из човека…“

 

Изопачени идоли данашњице Источна друштва, а пре свега Русија, увелико су покренула иницијативу за уклањање ове наказности из јавног живота, разуме се, како би се најмлађи нараштаји заштитили од овог и сличних садржаја. Тзв. „парада поноса“ (та савремена светковина греха) у Русији је забрањена на 99 година. Информативни одсек Руске православне цркве саопштио је да недавно одржани „Еуросонг представља покушај увођења нових културних норми, још једну карику у ланцу културног легитимизовања порока у данашњем свету и корак ка одбацивању (европског) хришћанског идентитета“. А руско Удружење родитеља тражило је забрану емитовања „Еуросонга“ уз образложење да је ово такмичење постало „парада содомије и легло европских либерала“.

Да ли ће и какав став поводом овог културолошког конфликта са западним светом на дневни ред ставити и српска интелектуална и културна елита (уколико је још има) остаје да се види. Треба, међутим, имати на уму још и ово:

Некада су велики људи страдали у најстрашнијим мукама јер нису хтели да се поклоне идолима. Данас те људе зовемо свецима и прослављамо их у молитви и „тихој песми“. Кроз историју је „протутњало“ још много неименованих, анонимних светаца, посебно Срба у данашњој Хрватској за време Другог светског рата.

Избор је, дакле, увек исти, само су идоли постајали све изопаченији.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Avatar

    Ah,taj,Karl Bilt,uvaženi šveđanin,kojim moralnim životom žive?Njegovi prijatelji,amerikanci nemaju više Indijanaca,koje su nemilosrdno istrebili,prigrabivši njihovu teritoriju,večno traže neke krivce u drugom,ne sagledavajućisvoju izopačenost,surovost i zlo,koje jedino nose u sebi.Nemajući više veštica,da bi ih spaljivali na lomači,krive pravoslavlje i,velikog Putina.Bilt pripada onima,što su ubijali s nebeske visine,nas i našu decu i,gle,zovu se,“Milosrdni Anđeo“u ime čega i koga?Boje se više pravoslavlja no islama,ne,hteli bi svet u kome bi samo oni postojali.Omraženi zapadnjaci,spaljivali su ljude i decu,napal bombama,u Vijetnamu,na licu su upravo imali satansko životinjski,iskeženi osmeh.Ubijanje,samo ubijanje,to ste usavršili,a večna propaganda,da ste ugroženi od drugih,svi znamo,da to nije tačno.Uživajte u svojim Končita Kobasicama,tako bi učinili uslugu svetu da nestanete s lica zemlje.Za pravoslavce ne brinite,još manje za baćuške Ruse.Mi,veoma volimo zdrav seks,žensko s muškim,tako se plodimo i uživamo.Vi,negujte svoje nastranosti.Perite ruke i duše dok ste živi,krv nevinih nikada nećete sprati,sve dok ne izgubite i ono malo razuma.Nakaze zapadnjačke,ne dirajte našu veru pravoslavnu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *