Вучић: Могућност да више странака уђе у нову владу

Лидер Српске напредне странке (СНС) Aлександар Вучић каже да jе отворен за разговоре о формирању владе са Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом, Борисом Tадићем, као и са представницима националних мањина.

“Не бих искључио могућност да више странака уђе у нову владу. Желим договор око кључних државних и националних циљева, jер се никада нисам бавио ситним калкулациjама”, рекао jе Вучић за “Новости”.

“Немамо времена за губљење и желим што пре да формирамо одговоран министарски тим коjи ће започети неопходне реформе”, рекао jе Вучић.

Oн jе навео да очекуjе да га председништво странке у наредним данима овласти да започне консултациjе са потенциjалним партнерима за будућу владу.

На питање са ким ће наjпре преговарати и може ли Србиjа да добиjе широку коалициjу, иако напредњаци сами имаjу већину да формираjу кабинет, Вучић jе рекао да jе воља народа била таква да напредњаци не зависе од математике, али да им jе циљ да разговараjу са свима коjи желе да Србиjа иде напред и коjи jоj желе добро.

Oн jе додао да до сада ниjе било речи о конкретним именима за министре, као и да не криjе да jе задовољан учинком Лазара Kрстића и Николе Селаковића, коjи су заслужили да буду и у новоj влади.
“У наредним данима биће састављени план и програм владе са коjим ће се изаћи пред парламент. фокусираћемо се на четири гране: аутомобилску индустриjу, пољопривреду, ИT сектор и грађевинарство и на жестоку борбу против незапослености”, рекао jе Вучић.

Tу jе и усваjање пакета реформских закона, наjкасниjе до 15. jула, наjавио jе Вучић и нагласио да jе “сигуран сам да ће људи већ краjем 2014. моћи да осете бољитак”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *