Почетна / Вести / Влада тражи седницу СБ УН због косовских снага

Влада тражи седницу СБ УН због косовских снага

Влада Србије затражиће одржавање седнице Савета безбедности Уједињених нација због најаве формирања оружаних снага Косова и погоршања безбедносно-политичке ситуације на КиМ, каже министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.

Вулин је на конференцији за медије истакао да је Влада дубоко забринута због погоршања безбедносно-политичке ситуације на Косову и Метохији, почевши од каменовања српских ходочасника у Ђаковици, па до забране уласка грађана Србије на Косово, за шта, како је казао, још нигде нисмо могли да чујемо јасну и одређену осуду оваквих скандалозних и вандалских дешавања.

Вулин сматра да најава преласка косовских безбедносних снага у косовку војску мора да забрине читаву међународну заједницу.

„То је неприхватљиво и противно резолуцији 1244, у којој се јасно каже да не може да постоји војска на простору Косова и Метохије. То је територија под управом УН и може да постоји само једна оружана сила, а то је Кфор“, поручио је Вулин.

Истакао је да Влада Србије тражи хитну седницу Савета безедности на тему поштовања Резолуције 1244 и најновијих дешавања на Косову и Метохији.

Насиље, према његовим речима, као да је постало свакодневница на Косову и Метохји, усмерена је према Србима.

С тим у вези је поменуо и хапшење у Штрпцу, задржавање Срба у притвору и поред писмених гаранција владе Србије, забрана уласка министара владе Србије на простор Косова и Метохије и јучерашња несхватљива, немогућа за оправдати, забрана уласка предстваницима ДСС.

Један коментар

  1. Avatar

    Gospodine Vulin zar je moguce da vi trazite sednicu u UN? Zar vi koji ste se zajedno sa Vucicem u Dacicem odrekli rezolucije 1244 a dopustili da sve bude pod okrilje euleksa i Brisela. Sta zelite sada da postignete kada je za sve kasno jer ste se svega odrekli i siptarima sve poklonili za rad nekih obecanja EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *