Коштуница подноси оставку

ВОЈИСЛАВ Коштуница обавестиће у среду Председништво своје странке да подноси неопозиву оставку на место председника ДСС – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, бивши председник СРЈ и премијер Србије у два мандата, решио је да се после великог изборног неуспеха, практично повуче из дневно-политичке арене и да препусти чело странке коју је основао 1992.

Извесно је и да ће бити уважен Коштуничин предлог да до нове ванредне изборне скупштине партијом руководи Александар Поповић, потпредседник ДСС, који је био кандидат и за градоначелника Београда.

Иначе, у уторак је пала и прва политичка жртва недељних парламентарних избора. Како је и најавио, Млађан Динкић поднео је у уторак оставку на место председника Уједињених региона Србије. Ту одлуку Динкић је донео због изборног фијаска регионалиста, који нису успели ни да се приближе цензусу на републичким, али ни на београдским изборима.

До избора новог руководства, УРС ће водити заменик председника Верољуб Стевановић и потпредседник Верица Калановић.

– Остајемо на окупу и странка ће технички функционисати до избора новог руководства – рекао нам је Стевановић.

Лидерска позиција у странци љуља се и првом демократи Драгану Ђиласу, а главни удар стиже из струје окупљене око Драгана Шутановца, који већ дуже тражи промене у странци.

Актуелни председник ДС нема намеру да поднесе оставку, а пред партијске саборце изнеће аргумент да је од свих страначких првака, ипак, он остварио најбољи изборни резултат.

У ДС кажу да ће ускоро бити одржане седнице Председништва и ГО. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *