Коштуница подноси оставку

ВОЈИСЛАВ Коштуница обавестиће у среду Председништво своје странке да подноси неопозиву оставку на место председника ДСС – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, бивши председник СРЈ и премијер Србије у два мандата, решио је да се после великог изборног неуспеха, практично повуче из дневно-политичке арене и да препусти чело странке коју је основао 1992.

Извесно је и да ће бити уважен Коштуничин предлог да до нове ванредне изборне скупштине партијом руководи Александар Поповић, потпредседник ДСС, који је био кандидат и за градоначелника Београда.

Иначе, у уторак је пала и прва политичка жртва недељних парламентарних избора. Како је и најавио, Млађан Динкић поднео је у уторак оставку на место председника Уједињених региона Србије. Ту одлуку Динкић је донео због изборног фијаска регионалиста, који нису успели ни да се приближе цензусу на републичким, али ни на београдским изборима.

До избора новог руководства, УРС ће водити заменик председника Верољуб Стевановић и потпредседник Верица Калановић.

– Остајемо на окупу и странка ће технички функционисати до избора новог руководства – рекао нам је Стевановић.

Лидерска позиција у странци љуља се и првом демократи Драгану Ђиласу, а главни удар стиже из струје окупљене око Драгана Шутановца, који већ дуже тражи промене у странци.

Актуелни председник ДС нема намеру да поднесе оставку, а пред партијске саборце изнеће аргумент да је од свих страначких првака, ипак, он остварио најбољи изборни резултат.

У ДС кажу да ће ускоро бити одржане седнице Председништва и ГО. 

5 коментара

  1. Hirurskom preciznoscu,naneli su Srbiji jos jedan vazan poraz.
    Ako je 5.oktobar eliminisao Milosevica,ovo je bio “6.oktobar”,koji je eliminisao Kostunicu.
    SVE JE DOBRO PLANIRANO I NISTA NIJE SLUCAJNO.
    Sada imamo Parlament koji je 100% za EU?!
    Da li je to realno ili LAZNO?DA LI JE TO NORMALNO?Hej,100%???
    Ne radi se o greskama Kostunice,jer ih svi imamo,ali da COVEK KOJI NE LAZE… izadje i kaze da je samo sa SRPSKU POLITIKU,a da ga “6.oktobar”,baci na pleca i izbaci iz Parlamenta,TO NIJE NORMALNO.

    Sa druge strane imamo vaskrslog Borisa Tadica,koji sada glumi nezadovoljstvo?!Od ruine i mrtvog politicara su napravili UVAZENOG PARLAMENTARCA…napravili ga od gline,JER JE INACE OD LOSEG MATERIJALA,nasminkali ga i STAVILI U PARLAMENT DA GLUMI OPOZICIJU?!
    Ne,nece on glumiti opoziciju,ON CE DA VLADA!
    Ako je to Srbija,koja sluzi Srbima,dalekoj joj lepa kuca.

    Profesor Kostunica ODLAZI VISOKO PODIGNUTE GLAVE,odlazi BOLJI OD NAS,odlazi PAMETNIJI OD NAS…odlazi jer je INTERNACIONALIZAM SADA U MODI…ne,ne…ostali mogu biti nacionalisti,ALI SRBI-NE!?
    Ipak se nadam da je taj “odlazak”-PRIVREMEN!

  2. Sta vole srpski glasaci ?Ostvaruje li se kletva “dabogda imao pa nemao” ?
    “Да почнемо од Коштунице. Када год, додуше то је све ређе, Коштуница на телевизији наступа и одговара на питање новинара, он увек, види се, размишља па онда каже то што мисли. Добро, не мора баш отворено да лаже, може нешто и да прећути, али не би требало да баш толико сметне с ума оно данас опште важеће политичко гесло – са сваким лепо ни са ким искрено. Али није само ту проблем. Коштуници се види да је мислећи човек, а да ме правилно разумеш, он не би требао да размишља, он треба да изгледа, да се прави као да размишља, да се намести као да размишља. А требало би увек као из топа и без размишљања да као из рукава одвали нешто онако без везе и да онда настави да млати у том стилу. То српски гласачи воле.”( Citat iz pisma “Zdravo,Vucela”-PECAT 27/12/2013 )

  3. слађана

    Да нисам била лично присутна на бирачком месту па хајде могла бих рећи да је превара.Међутим , својим сам очима гледала док су бројали листиће са заокруженим бр.1.Мислим да је господин Коштуница паметно урадио и ја ћу исто, дижем руке и одлазим одавде што пре. Ја више немам ништа заједничко са народом са којим живим.Више незнам који је ово народ и који су ово људи слепи, глуви и неми на лаж и на превару.Питање је да ли су људи уопште?

  4. poštovanoj Slađani
    Draga sestro smatram da ste pogrešili.
    Nikada nam V.K. nije bio uzdanica.
    A zašto ste malodušni? Pa ništa se nije desilo što bi nas pokolebalo u otporu EU. Promena režima! Pa vladaće isti i na kraju svog puta izaći će na široku ulicu gde ih čeka spreman gladan narod. Da ih nosi na ramenima? Ne! I još poneko, sa ponudama gladnoj Srbiji koje gladna Srbija i da hoće ne sme da odbije. I to neće biti arapski foliranti.
    Režim nastavlja isto. Sada nastavljaju da nas zamajavaju Šarićem. Aplaudiramo mi na sve to. A glad sve veća. Oni misle da su pobedili. Neka misle.
    Ni ’41. se nije moglo bez boja. Sada još manje. Ravnodušan sam prema slavodobitnim kricima sa Studentskog trga i iz Palmira Toljatija.
    To nije ništa. Oba pobednika su samo … dim.
    A Srbija među šljivama sanja drugi san. Srešćemo se draga sestro na ulicama, na trgovima, na bulevarima, u haustorima, na mostovima, na železničkim stanicama, na aerodromima, na njivama, na splavovima, u busevima plusevima. Ja to znam. Ja se veselim danu kada ćemo govoriti samo NE!
    Hiljadilili se protivnici EU! Ima nas mnogo znajte. Stari komunisti i deca koja smatraju da su nacionalisti. I gladni radnik i seljak kome će neko kupiti zemlju i pretvoriti ga u bezemljaša. I uredni i bradati.
    Bivši proglašeni V.K. bez pobede u prvom krugu sa milijardu grešaka neodlučan neobavešten… nam ne treba. Pa strmoglavi pad je otpočeo baš sa njim. Sa pučem. U vreme Broza Koštunica je budio nadu. Sada ne. Ne plačem za V.K niti za V.Š. Sada je novo vreme.
    Nova forma protesta zaseniće sva događanja preko Drine. Iznenada prepuni trgovi gladnih i besnih šokiraće i domaće i Europljane.
    Draga Slađana, iskreno, Vaš Pera Detlić. Pogodite ko sam.

    • Odusevljenje Pere Detlica i slicnih sto su se konacno oslobodili “neobavestenog” moze samo da se uporedi sa euforijom iracana i libijaca kada su se “oslobadjali” od svojih “diktatora. Kao sto znate, njima sada cvetaju ruze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *