НЕНАД ПОПОВИЋ: НЕОПХОДНО ОСНИВАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ РАЗВОЈНЕ БАНКЕ

„Када ДСС дође на власт одмах ћемо формирати Пољопривредну развојну банку чији ће задатак бити да омогући јефтине кредите пољопривредницима“, рекао је данас током посете Шиду потпредседник ДСС, Ненад Поповић.

Он је објаснио да наши сељаци не могу да се такмиче са конкуренцијом из окружења која има неколико пута ниже камате на зајмове. „Српски сељак, који има годишњу камату на кредит између 10 и 20 одсто, не може да се такмичи са сељаком из окружења који има годишњу камату на кредит од два одсто“ рекао је Поповић и додао да „камате једу све што сељаци зараде“.

„Како би српски сељак био конкурентан са сељаком из окружења држава мора да му омогући јефтиније кредите од оних које данас дају комерцијалне банке у Србији“, закључио је Поповић.

Један коментар

  1. Bravo! To je prava stvar.Poljoprivreda je nas adut. Konacno dobre ideje i DSS mora, bez obzira na ishod izbora, da sprovede ovu ideju. Mala Holandija, koja otima zemlju od mora, bogata je zahvaljujuci pametnoj politici. Moramo mladima na selu stvoriti dobre zivotne uslove. Poljoprivredna gazdinstva imaju buducnost samo sa brojnom i zdravom porodicom, pa se tako resava i problem “Bele kuge”. To je izlaz za nase kljucne problebe: odumiranje, siromastvo, kulturno i moralno propadanje… Dobrom orgnanizacijom je danas zivot na selu lepsi nego u bilo kom gradu, pa ce se mladi rado vratiti lepoti zelene Srbije. Gospodin Popovic treba sa Rusijom da osnuje takvu Banku. Rusija bi uvozom zdrave hrane iz Srbije ostvarilla i svoj strateski cilj da ima zdravo stanovnistvo. U ostvarenju ove ideje ce sigurno ucestvovati i Dijaspora. Mi to zelimo vec dugo. Proizvodnja zdrave hrane je nasa osnovnna privredna poluga. Mozda je Borka zbog slicnih ideja i nestala u “saobracajnom udesu”. Srecno! Vera Dedovic Vuletic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *