После Вучићеве поруке Ружићу мук; Дачић: У влади све у реду

БEOГРAД – Mинистар за EУ Бранко Ружић ниjе био доступан медиjима након критике коjу jе jуче на његов рачун изрекао вицепремиjер Aлександар Вучић, Ружићев партиjски шеф и премиjер Ивица Дачић тврди да jе влада jединствена, политичари махом “не би о тоj теми”, а аналитичар Душан Jањић мисли да Вучић има право да се љути због свега тога.

У ствари, jедино jе Jањић и био спреман да о тоj теми данас разговара, прихватаjући тезу да тензиjе између СНС и СПС постоjе, али не и да би сукоб Вучића и Ружића могао имати озбиљниjjих последица, посебно не као окидач за ванредне изборе или нову рекнструкциjу владе.
“Постоjи тензиjа између СПС и СНС, али и све веће уверење да jе СПС непотребан. Mеђутим, то не значи да ће бити распада владе”, рекао jе Jањић уз лично уверење да ће Ружић после изjаве да веруjе у невиност власника “Зекстре” Драгана Ђурића поводом приватизациjе Ветеринарског завода, морати да нађе начин да се од ње и “опере”.

Jањић jе уз то констатовао и да Вучић има право да буде љут и на друге политчаре и друге чланове владе, коjи, како jе сам рекао, покушаваjу да га оставе на ливади код сваког деликатног случаjа, и то jе, сматра Jањић, тачно.

Mи смо сведоци да се континуирано поводом сваког случаjа, па и Зекстре, поjављуjу политичари коjи пре истраге заузимаjу ставове о невиности људи, каже Jањић и додаjе да у томе предњаче људи из СПС, те да jе то и разумљиво jер су били апсолутна власт деведесетих кад су “настаjали многи моћници”.

Потпредседница социjалиста Славица Ђукић Деjановић данас се сложила и са своjим страначким лидером, али и с вицепремиjером да по питању борбе против криминала и корупциjе не сме бити неслагања у Влади.
“Mислим да jе први потпредседник владе био врло jасан да нема поjединаца коjи су битниjи од интереса државе и да такве битне одлуке о изборима не могу зависити од евентуалних ставова поjединаца”, рекла jе Славица Ђукиц Деjановиц, не желећи посебно да коментарише несугласице на релациjи Вучић – Ружић.

Потпредседница jе напредњака Зорана Mихаjловић данас такође избегла одговор на ту тему, а без одговора новинари су остали и код шефа посланика СНС Зорана Бабића.

У међувремену, премиjер Дачић jе у писаном саопштењу поручио да у Влади Србиjе постоjи потпуно jединство и сагласност да jе борба против криминала и корупциjе приоритет у раду и да jе у наjбољем интересу Србиjе да се бескомпромисна борба против криминала и корупциjе настави.
“Oко тога у Влади нема дилема ни неjединства, ни на нивоу странака, нити чланова Владе. Градимо бољу Србиjу, без криминала и корупциjе и од тога нема одустаjања”, наводи се у изjави премиjера.

Вучић jе, подсетимо, jуче рекао да jе изjава Ружића поводом привођења Ђурића “скандалозна и нефер” и поручио му:
“Aко ти се не свиђа шта ради држава, немоj да седиш у влади”.

Вучић jе рекао да jе разочаран Ружићевим реаговањем.

Ружић jе након хапшења Ђурића рекао да веруjе да jе Ђурић невин, не зато што му jе приjатељ, већ зато што не сумња да jе све што jе радио, радио по закону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *