После Вучићеве поруке Ружићу мук; Дачић: У влади све у реду

БEOГРAД – Mинистар за EУ Бранко Ружић ниjе био доступан медиjима након критике коjу jе jуче на његов рачун изрекао вицепремиjер Aлександар Вучић, Ружићев партиjски шеф и премиjер Ивица Дачић тврди да jе влада jединствена, политичари махом “не би о тоj теми”, а аналитичар Душан Jањић мисли да Вучић има право да се љути због свега тога.

У ствари, jедино jе Jањић и био спреман да о тоj теми данас разговара, прихватаjући тезу да тензиjе између СНС и СПС постоjе, али не и да би сукоб Вучића и Ружића могао имати озбиљниjjих последица, посебно не као окидач за ванредне изборе или нову рекнструкциjу владе.
“Постоjи тензиjа између СПС и СНС, али и све веће уверење да jе СПС непотребан. Mеђутим, то не значи да ће бити распада владе”, рекао jе Jањић уз лично уверење да ће Ружић после изjаве да веруjе у невиност власника “Зекстре” Драгана Ђурића поводом приватизациjе Ветеринарског завода, морати да нађе начин да се од ње и “опере”.

Jањић jе уз то констатовао и да Вучић има право да буде љут и на друге политчаре и друге чланове владе, коjи, како jе сам рекао, покушаваjу да га оставе на ливади код сваког деликатног случаjа, и то jе, сматра Jањић, тачно.

Mи смо сведоци да се континуирано поводом сваког случаjа, па и Зекстре, поjављуjу политичари коjи пре истраге заузимаjу ставове о невиности људи, каже Jањић и додаjе да у томе предњаче људи из СПС, те да jе то и разумљиво jер су били апсолутна власт деведесетих кад су “настаjали многи моћници”.

Потпредседница социjалиста Славица Ђукић Деjановић данас се сложила и са своjим страначким лидером, али и с вицепремиjером да по питању борбе против криминала и корупциjе не сме бити неслагања у Влади.
“Mислим да jе први потпредседник владе био врло jасан да нема поjединаца коjи су битниjи од интереса државе и да такве битне одлуке о изборима не могу зависити од евентуалних ставова поjединаца”, рекла jе Славица Ђукиц Деjановиц, не желећи посебно да коментарише несугласице на релациjи Вучић – Ружић.

Потпредседница jе напредњака Зорана Mихаjловић данас такође избегла одговор на ту тему, а без одговора новинари су остали и код шефа посланика СНС Зорана Бабића.

У међувремену, премиjер Дачић jе у писаном саопштењу поручио да у Влади Србиjе постоjи потпуно jединство и сагласност да jе борба против криминала и корупциjе приоритет у раду и да jе у наjбољем интересу Србиjе да се бескомпромисна борба против криминала и корупциjе настави.
“Oко тога у Влади нема дилема ни неjединства, ни на нивоу странака, нити чланова Владе. Градимо бољу Србиjу, без криминала и корупциjе и од тога нема одустаjања”, наводи се у изjави премиjера.

Вучић jе, подсетимо, jуче рекао да jе изjава Ружића поводом привођења Ђурића “скандалозна и нефер” и поручио му:
“Aко ти се не свиђа шта ради држава, немоj да седиш у влади”.

Вучић jе рекао да jе разочаран Ружићевим реаговањем.

Ружић jе након хапшења Ђурића рекао да веруjе да jе Ђурић невин, не зато што му jе приjатељ, већ зато што не сумња да jе све што jе радио, радио по закону.

2 коментара

  1. Има пуно питања за које нема одговора. Стара народна изрека гласи: Врана врани очи невади па питање КОЧЕРЧЕТА оста забашурено
    Шта беше са Лазаревич- Хамовић,И МНОГО под тепих смештено дали нам избори долазе сигурно ће бити када газда Вучић одлучи.

  2. Како комунисти владају, упркос свему, и данас?

    ”Србине пази, буди будна ока, слушај што мудрост говори дубока!”

    Вероватно су се многи од Вас питали: Како то да комунисти владају већ, скоро, седамдесет година овом јадном Србијицом и овим полумртвим Србима?
    Како то да народ, поред свих зала које су му направили не успева да их скине са власти? Комунисти су andergraund (подземна организација) не само кад су у илегали и кад се боре за власт. Они се тако понашају и кад освоје власт. Комунисти су смислили оригиналан начин како да остану на власти и да вечито владају. Тај њихов изум се зове вишестраначки комунизам. Још за време милошевића комунисти су формирали и осмислили лажни вишестраначки политички живот у Србији, тако што су своје проверене кадрове поставили на чело странака које су сами формирали (у широком дијапазону) од левице, преко центра до деснице.
    Дали сте запазили како настају нове странке? Обично се то догађа деобом. За то је најбољи пример ”демократска” странка и све остале странке које су са префиксом или суфиксом ”демократска” произашле из ње. Слично се догађа и на ”нареченој” десници: СПО и СРС а одатле и СНС.
    Како се ”чудесно” порађање и деоба догађа? Обично неко од лидерчића странке-мајке се одвоји због, наводног, неслагања са начином рада у матичној странци и формира нову. ОН одмах постаје нови доживотни лидер те странке која је ”засијала” на политичком небу Јадне Србије. ОН једино зна како да обезбеди новац за финансирање кампање, канцеларија, компјутера и свега што треба. Унутар страначког живота функционише ”демократија”одозго. ОН”мудри вођа” поставља своју камарилу (главни одбор, председнике градских и општинских одбора и све што треба…). У свим парламентарним странкама вођа је вечит и непроменљив и у свим, ама баш свим, странкама (експозитурама ком-партије) се примењује ”демократија”одозго.
    Ето зато нам је овако ”лепо” и ”добро” јер нас комунисти усрећују подељени на ОУР-е (односно странке).
    Запамтите, једини облик Демократије је демократија-одоздо. Запамтите још, у демократском просперитетном друштву демократски поступак при избору функционера странке није нека про-форма већ једина и главна суштина: избор најквалитетнијих кадрова од оних са којима странка располаже. Ако се ту омане (погреши) демократија нестаде и црвена ”браћа” преузеше сранку. Ако се то догоди онда црвена ”браћа” формирају ”демократску” већину и затим направе ”демократску” владу. А затим отпочне нови циклус пљачкаља јадне Србијице и јадних Срба.
    Ето зато смо на дну каце и на најбољем путу да нестанемо – ускоро (брже него што мислите). Ако бих овде завршио причу и стао, био бих критизер а не критичар. Разлика између критизера и критичара је у овоме. Критизер говори (оно што и врапци знају), говори да ништа неваља али не нуди решење. Критичар указује на оно што неваља али и нуди решење.
    Демократија-одоздо је једина ДЕМОКРАТИЈА, све друго није. У демократији-одоздо је сваки и најситнији детаљ у поступку важан, јер црвени лешинари и непријатељи демократије и српског народа вребају на сваком кораку.
    Прво се организују унутарстраначки избори на нивоу месних одбора. Потребно је организовати строгу контролу да сви чланови странке благовремено буду обавештени о времену и месту организовања избора за председника М.О. странке и остале органе М.О. Највиши ниво демократије је тајно гласање и за сваку функцију најмање два кандидата. Тамо гда се чланови слабо познају потребно је дозволити предложеним кандидатима да се представе чланству у трајању од 5 до 10 минута. Напомена: Пошто то нису плаћене функције, демократски изабран председник треба да има једног до два заменика да би могли да увек одговоре обавези редовног доласка на састанке М.О. (једном месечно или једном у два месеца). Председник или његови заменици М.О. су по функцији чланови градског или општинског одбора.
    На исти начин чланови градског (општинског) одбора бирају председника Градског или Општинског одбора (тајно између најмање два кандидата).
    На највишем – државном нивоу, председник странке се бира на исти начин.
    Ако се примени овај једноставан метод, комунисти и остали неспособњаковићи и лопови отпадају аутоматски. Такође, у статут странке треба уградити ефикасан механизам опозива и реизбора неспособних и штеточинских кадрова.
    Ако нека странка почне да функционише на овај начин, веома брзо ће задобити симпатије и поверење народа. То је једини и најбољи начин да на чело Државе Србије дођу најстручнији, најспособнији и најпоштенији.
    Молим чланове већ постојећих странака да се понашају одговорно и да од својих лидера и лидерчића траже примену ових демократских стандарда. Чланови странака треба да траже да их редовно позивају на састанке и да што више чланства узме учешћа у раду странке. Треба да користе активно (да бирају) и пасивно (да буду бирани) бирачко праву. УКОЛИКО ВАС ИГНОРИШУ И НЕ ЗОВУ НА САСТАНКЕ, ДИГНИТЕ СВОЈ ГЛАС И ЗАПРЕТИТЕ ДА ЋЕ ТЕ ГЛАСАТИ ЗА ДРУГУ СТРАНКУ! “Vox poluli vox Dei!” Глас народа је глас Бога!
    Једино одговоран Народ и одговорно руководство могу да спасу Србију и све Нас јер сте и Ви део Србије! Други пут не постоји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *