Сергеј Лавров: Одлука о бомбардовању Југославије шамар је међународном праву

После интервенције у Југославији, Ираку и Авганистану у јавном мњењу западних земаља нагомилао се огорман умор и негативне емоције. Такво мишљење је у интервјуу за Росијску газету изнео министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров. Он је такође указао на то да је Ирак после интервенције остао у горем стању, него пре интервенције. У Авганистану, по мишљењу руског министра иностраних послова, биће исто.

Дотакавши југословенску кризу, Сергеј Лавров је изјавио да се не слаже са онима који сматрају да је на Балкану Русија добила некакав шамар. Ми смо се понашали достојно – истакао је Лавров. – Мада ја нисма имао везе са тим, али онај марш на аеродром Слатина произвео је утисак отрежњења. Наравно, шамар међународном праву била је одлука да се бомбардује Југославија.

Руски министар је саопштио да ће за неколико дана у Бриселу бити одржан састанак са представницима ЕУ. Сергеј Лавров је подсетио да у јануару 1999. године специјални представник ОЕБС-а за Косово је био Вилијам Вокер. Тада се десио инцидент у насељу Рачак, где је било пронађено неколико десетина лешева. Он је тамо дошао и без икаквих овлашћења да то чини, извео је закључак о томе шта се десило, изјавио је да су ову кланицу приредиле српске трупе које су тобоже стрељале 37 цивила. Премијер Велике Британије Тони Блер, а затим председник САД Бил Клинтон тада су изјавили да је њихово стрпљење пукло, и убрзо је започело бомбардовање.

Тако је ситуација у Рачку постала својеврсни окидач, констатовао је Лавров. Ми смо инсистирали на истрази. Истрагом се позабавила ЕУ. Они су наручили реферат групи финских патолога. Ови су реферат припремили и предали га ЕУ, а ЕУ га је предала Међународном трибуналу за бившу Југославију.

Русију, која је тада покушавала да добије приступ том документу преко СБ УН, нико са њим није упознао. Ипак у штампи су били цитирани делови реферата, који сведоче о томе да убијени ниус били цивили и да су сви лешеви нађени у Рачку били преобучени: да рупе од метака на одећи не поклапају се са реалним тачкама рањавања на телу. И није било ни једног који је био убијен изблиза.

Сергеј Лавров је подвукао да без обзира на вишеструка обраћања Русије, приступ оригиналу реферата до данас није био омогућен.

Глас Русије

2 коментара

  1. Pitam se, da li ce Rusija cekati opet da joj pogine 20 miliona gradjanja da bi preduzela nesto i zaustavila ovo ludilo, koje se desava po svijetu?! Shvatate li braco Rusi, da su ova sva dewavanja uperena protiv Vas!? Kada dodje povoljan trenutak, iskoristit ce ga odmah! Slali su Napoleona, Bizmarka,Hitlera,predsjednika Gruzije, … Doci ce oni ponovo, a vi samo “dostojanstveno” cekajte…

  2. De je Voker bio tuje izbio rat o onom Bleru koji je blejao i promenuo veru, mislim daje retardiran pogledajte mu facu i biće vam sve jasno nemam komentara čak ga sažaljevam jer je bolestan.Ali me zabrinjava stav naše vlasti prošle i sadašnje.Neverovatno je da je Američka teroristička administracija sa “FAŠISTOM” Klintonom izvršila genocid nad Srbima i mediski gore od Gebelsa okrenula priču.Ako pogledamo Hrvatsku i koliko je Srba bilo prije rata i koliko je sada pa im i ta SRPSKA manjina smeta koja je svedena na 5% a smeta im ćirilica još kada bi mogli da pokatoliče i tih 5% bilo bi najbolje.U tom zločinačkom planu koji se sprovodi od 1941 godine i koji je imala pauzu za vreme Tita -Hrvata,tako se deklarisao jer daje bio Srbin verovatno nebi prirodno umro i koja je po njegovoj smrti padom Berlinskog zida kulminirala 1990 sa Američkim generalima je očišćena Hrvatska i sada nemogu biše ni da sakriju svoje NACISTIČKO Ustaštvo pa na priredbama nemogu da se suzdrže euforično veličaju NACIZAM.Normalno zato su krivi SRBI zato što su stali na stranu istih tih Amerikanaca i Engleza buljavih kao Bler jer dasu stali iaza PAKTA 1941 i fašističke Nemačke nebi doživeli ovakav genocid i gebels propagandu.Neverovatno je da je to Klintonu -fašisti bilo malo pa eto dase pokaže koliki je veliki i jak proteruje Srbe sa Kosova.Prvo proglase OVK terorističkom morganizacijom a onda dolazi mafijaš Voker i sve to holivudski izrežira i ajmo naoružajmo teroriste i napravimo Republiku Kosovo i toje za dobro Srbije.Ako pogledate Američke komentare na glasu Amerike uporno tvrede eto humanitarno smo vas bombardovali i toje za vaše dobro.Nismo mi protiv Srpskog naroda daće mo vamkoju paricu i BANANICU i mi vas eto sada poštujemo prijateljski odnosi su u uzlaznoj putanji.Eto proterali smo SRBE iz Hrvatske oko 300 hiljada a isto toliko i sa Kosova,Srbija je danas 2013 zemlja sa nejvećim brojem prognani lica u Evropi učinili smo GENOCID ali mi iz Američke administracije želimo vama dobro i uvek smo vam želeli.Ja kao običan građanin želim iz sveg srca da vam kažem BAGRO teroristička nadam se daće vam se vratiti.Praviliste HOLIVUD na Balkanu dabogda ga dobili u svojoj zemlji….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *