ДОГОВОР У БРИСЕЛУ РАСПРОДАЈА ДРЖАВЕ

Договор Београда и Приштине о телекомуникацијама и енергетици још један је доказ да власт у Србији распродаје државу, рекао члан Председништва ДСС Марко Милутиновић. Говорећи о власти у Београду, Милутиновић истакао да ће ДСС подржати смену Драгана Ђиласа.

Члан Председништа Демократске странке Србије Марко Милутиновић рекао је да је договор Београда и Приштине о телекомуникацијама и енергетици још један доказ да власт у Србији распродаје државу.

„Најооштрије осуђујемо понашање актуелне власти, непримерено је и у директној је супротности са интересима Срба на Косову и Метохији“, рекао је Милутиновић.

Како каже, ДСС ће и после последње рунде преговора поднети предлог за оцену уставности тих договора.

Говорећи о локалним изборима на Косову заказаним за 3. новембар, Милутиновић је истакао да ДСС не позива на бојкот косовских избора јер се бојкутује оно што је леаглно, а за ДСС ти избори су нелегални.

„Ми можемо да позовемо да Срби не изађу на изборе које организује Централна изборна комисија лажне државе Косово“, рекао је Милутиновић.

Милутиновић је рекао да Демократска странка Србије подржава и сматра да је неопходно да дође до смене градоначелника Драгана Ђиласа и Демократске странке у Београду.

Како каже, ДСС нема довољно одборника у градском парламенту да покрене иницијативу за смену Ђиласа, али да ће то подржати уколико иницијатива дође од других странака.

„Демократска странка Србије је од 2008. до 2012. године, као и од формирања нове градске власти прошле године, била највећи критичар политике Драгана Ђиласа“, рекао је Милутиновић и подсетио да је ДСС у претходном Ђиласовом мандату тражила његову смену, али да није имала довољну већину за то.

Говорећи резултатима рада градских власти, Милутиновић је истакао да је град постао презадужен, пре свега захваљујући изградњи Моста на Ади који је, како каже, “служио за Ђиласову предизборну промоцију“.

Милутиновић је критиковао и увођење „Бус плус система“, наводећи да „ту ствари нису најчистије“, али и компликовану бирократију и споро издавање грађевинских дозвола због чега, како тврди, у Београду у претходних пет година није било капиталних инвестиција.

5 коментара

  1. Vi ćete sa njima u kolaiciju za Beograd, kakva vam je sad ovo priča !
    Što je sljedeće na redu za predaju okupatorima ?
    Srpska politička scena je izraz tragičnog stanja jednog naroda.

  2. Ја и даље мислим да сте и Ви из ДСС-а лажови као и остали само причате и правите нагодбе а Србија нестаје. Имате правника Коштуницу за шефа, где је он, где сте сви Ви да устанете окупите народ и кажете једном за свагда велико НЕ рушењу уставног поретка Србије.Бљак, сад бус-плус, мост на Ади а Србија губи југ и још уцењује свој народ. Поред овакве Владе не требају нам непријатељи и она улизица Вучић. Плаши се за свој живот. ЕЈ, бре.Он је за моје појмове на нивоу једноћелиског организма, а такве Срби не убијају такви се згазе.Ђиласу није ни било место да буде градоначелник, а о Дачићу нећу ни да причам само ћу да му отпевам Миљацку да га што даље однесе.Рећи ћу ово па ко схвати схватио је. Када се космонаути вину у свемир њима су једини оријентир инструменти да им покажу да се крећу. Уколико се они покваре космонаути губе оријентацију јер свемир нема референтни систем за поређење а можда је и тако боље.

  3. @ Незнам дали су Петар и Слађана трчали за: Милошевићећ,Вуком,
    Ђинђићем и Шешељем у оно смутно време распамећене Србије.ДСС се
    ушанчио у својим убеђењима а НАТО ИМПЕРИЈА учвршћује своје
    базе на КОСМЕТУ и остатку Србије јер нема ко да поведе устане и
    КАЖЕ ДОСТА БРЕ.

    • Зашто уопште мора да нас поведе било ко? Када год су нас водили резултат је био поразан. Срби треба сами да ставе прст на чело и размисле ко о њиховим животима треба да одлучује , они лично или политичари, ма којој странци да припадају.Е сад, друга је прича ако нас има више који ћемо да добијамо иностране бенефиције и новац сумњивог порекла а на штету државе и остатка народа.Понекад помислим да запад ово намерно ради да би укинуо државе јер су свуда у свету Владе и политичари подбацили толико да ће у будућности систем странака бити превазиђен.Гомила се народно незадовоство, а непознаница је куда то води.Да ли у ратове или нешто друго. Време ће да покаже. На неки начин , мени је жао наших лузера на власти јер ма како нама изгледао ипак је њихов живот једна врста добровољног пакла и не бих им била у кожи. Не на такав начин.Одговор на Радославњеву дилему. Не, мене никада није и неће нико да води.

  4. У сваком случаја било која скупина или нација имају свог предводника дали Краља или председника.Зависи од свести народа
    дали ће изабрати достојног предводника.Срби после утапања у СХС и
    Југославију нису имали одговарајућу личност на одговорном месту.
    Сви који су одлучивали о нама радили су против интереса српске
    нације.Кажемо други одлучују можда али није баш тако појединци за
    шаку ЈУДИНИХ сребрењака кад им се укаже прилика издају себе и око
    себе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *