ПОТРЕБНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПОЛИТИКЕ

Уместо реконструкције Владе, Србији је потребна реконструкција политике, рекао Војислав Коштуница у емисији Око. Долазак Лазара Крстића на место министра финансија позитивна порука, али није добро да младима први посао буде у министарству, оцењује Коштуница. Срби не треба да учествују на локалним изборима на Космету, сматра лидер ДСС-а.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оцењује да је најмања промена у реконструкцији Владе одлазак Уједињених региона Србије с власти.

Гостујући у емисији Око, Коштуница је оценио да је УРС „дуго и под различитим именима“, практично од 2000. године био учесник свих Влада.

„Није добро да странка буде толико дуго у Влади, поготово ако све време има контролу над истим ресором, поготово тако важним као финансије и привреда“, каже Коштуница и додаје да је излазак УРС-а добар, али да ће „покренути бројна питања“.

„Оно што је важније од свега то је да је УРС дао печат тој Влади, оно што карактерише и ову и претходну Владу, то је чврсто везивање Србије за диктат из Брисела, интереси Брисела постали су важнији од инереса Србије, а УРС је најгласнији заговорник те идеје“, сматра Коштуница.

Председник ДСС-а оцењује и да је долазак Лазара Крстића позитивна појава и порука, да је добро да се млади враћају и да би свака Влада требало да се стара о томе да се млади врате.

„Међутим, оно што је необично у Крстићевој каријери – добро је да се враћају, али није добро и чудно је да им прво радно место буде министарство, јер они немају искуство у тим институцијама“, каже Коштуница.

Сматра и да није добро што ће Крстић наставити да води политику Млађана Динкића. „Најава доласка странаца су нови ветрови, али је политика стара. Србији је потребна не реконструкција Владе и овај игроказ којег смо сведоци сваки дан, при чему они који треба да изађу, они се грчевито боре да остану у Влади“, каже председник ДСС-а, оцењујући да је „Србији потребна друга промена, а то је реконструкција политике“.

Коштуница је подсетио на став партије коју предводи да треба сарађивати са свима, али и напоменуо да се „политичко време у Србији дели на период пре и после 2008. године“.

„ДСС је дао допринос приближавању Србије ЕУ, али околности су биле другачије до 2008. ЕУ је обманула Србију и народ Србије“, рекао је Коштуница, који сматра да је ДСС тренутно једина права опозиција.

„Формално речено, опозиција садшњој Влади су и ДС и ЛДП и УРС ускоро, али они су само формално, јер су евроунијске странке, све их то спаја. Опозиција се идејно и идеолошки не разликује од власти“, сматра Коштуница.

Каже и да није очекивао да ће и ова Влада „наставити да води политику да ЕУ нема алтернативу и да ће се тако трудити да надокнади пропуштено време“.

Коштуница сматра и да на локалним изборима на Косову Срби не треба да учествују, јер не треба да „изађу на изборе непризнате државе, по законима Косова“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *