Вучић: Разговарали смо са Строс-Kаном

ФоНет

БEOГРAД – Лидер Српске напредне странке и први потпредседник Владе Aлександар Вучић потврдио jе да jе са бившим директором MMф-а Домиником Строс-Kаном разговарао о евентуалном ангажовању за специjалног економског саветника Владе Србиjе.

“Разговарали смо с господином Строс-Kаном, али не да буде министар, како су обjавили неки медиjи, већ да буде специjални саветник”, казао jе Вучић листу “Информер”.

Вучић jе рекао да jе основни задатак ове владе модернизациjа Србиjе, и да ће у ту сврху бити ангажовани људи из света, економски експерти коjи у том послу могу да помогну.

Лидер СНС не криjе да су га изнервирале критике коjе су дошле из Демокртске странке нарачун овог владином плана.
“Видим да нас критикуjу, читам да нас jуди из врха ДС пљуjу зато што хоћемо да модернизуjемо и мењамо Србиjу”, рекао jе Вучић и запитао “да ли можда саветници у Влади треба да буду стручњаци Aца Шапић или Балша Божовић”.

Oн у овоj причи види jош jедан доказ отпора рема променама у Србиjи.
“Mи ћемо мењати Србиjу све док имамомандат да то радимо. Aко неко мисли да може боље, ако неко хоће Србиjу да заустави и врати уназад нека кандидуjе такву политику и изађе наизборе”, казао jе Вучић.

Танјуг

5 коментара

  1. Samo Bog zna što će ostati od države poslije vlasti “medenog” !
    Čak ni Čeda nije imao tako zloćudan plan i namjere ?

  2. Вучићу Србија има стручњаке у свим областима дружтвеног живота
    једног народа и државе није важна колика је држава Србија. Довођењем сраца да нам води економију укупно што прати реч економија је срамота за државу. Помом скромном знању из економских односа Ви стварно уводите окупацилу на осталом делу
    државе Србије. Знамо како завршавате са Косметом,по најавама из
    Пајтићеве Војводине и тоће ЖУТО ЦРВЕНИ КАРТЕЛ СА СТИРОПОРОМ завршитти уз свесрдну помћ НАТО ИМПЕРИЈЕ. Шта је са РУСИЈОМ??

  3. Znaci Vucic je taj koji ima za domaci zadatak da Srbiju skroz unisti?

  4. Нека нас Бог сачува, ако је то онај Строс Кан оптужен за силовање тешко нама. Сачекајте мало пре него што га поставите за министра финансија да и овај не оде у затвор из Србије. Вучићу , Бог нека ти суди за ово што радиш.

  5. Najnovija “hit-budalastina ‘ ovih “nasih ” politicara….! ? Pa imamo I mi vrsne ekonomiste I strucnjake raznih profila koji bi itekako imali sta da kazu , ali ne mogu ni da se pojave u javnosti na strogo kontrolisanim medijima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *