Вучић и Дачић поручили Динкићу: Промене или разлаз

БEOГРAД – Oпстанак трећег партнера у владаjућоj коалициjи, Уjедињених региона Србиjе, коjи на смену своjих министара пристаjе само у случаjу смањења броjа ресора у влади, под знаком jе питања.

Напредњаци и социjалисти данас су “отворили карте” по питању персоналних промена “своjих” у Влади Србиjе, а лидери Aлександар Вучић и Ивица Дачић отворено поручили да ниjе искључено да неспремност УРС-а на промене резултира променом коалиционог споразума и “испадањем” те странке из владаjуће коалициjе.

УРС jе иначе данас саопштио да ће његови страначки органи одлуку о реконструкциjи донети у недељу.
Вучић jе на седници Главног одбора странке, на коjоj jе предложио смене четири министра из редова напредњака, поручио да jе “време за резове, или за разилажење”.
“Немогуће jе да неко са 45 одсто подршке грађана Србиjе предлаже промену четири министра, а они са мањом подршком нису спремни да признаjу да могу боље од овога. Време jе за резове или ћемо се разићи и ћемо изаћи на изборе, без сукоба и свађа и то ниjе наш избор, наш избор jе да сви разумеjу колико jе важно да се понашамо одговорниjе од свих других”, поручио jе Вучић додаjући да изборе сматра непотребним трошком и штетном паузом у раду Србиjе.

Вучић jе такође рекао и да су се он и Дачић на jучерашњем састанку владаjуће коалициjе сагласили да неопходна промена у ресору финансиjа и привреде, коjи води лидер Уjедињених региона Србиjе Mлађан Динкић.
“Постигли смо договор, jуче на разговорима са представницима СПС, око поделе одговорности у Mинистарству финансиjа и привредне и да се то jасно поручи”, кратко jе рекао Вучић.

Регионима jе jасна порука пренета и после седнице председништва СПС: Дачић jе рекао да jе могућа промена коалиционог споразума уколико УРС не промени своj став по питању персоналних промена и поделе MИнистартсва фиансиjа и привреде на два ресора.
“Aко УРС не покаже спремност за персоналне промене или поделу одговорности, онда ће наjвероватниjе бити промењен коалициони договор”, рекао jе Дачић.

Дачих jе навео и да jе jуче, на састанку лидера владаjуће коалициjе, Динкић рекао да су персоналне промене из УРС-а могуће само у оквиру смањења броjа ресора у Влади.
“Уколико задржи такав став мислим да смо ближи томе да ћемо наставити у коалициjи без УРС”, рекао jе Дачић.

По завршетку седнице напредњака огласили су се и Уjедињени региони коjи су поновили да ће своj став о реконструкциjи та странка изнети у недељу.
“Чули смо ставове других чланица коалициjе о реконстсрукциjи и њихово виђење. Tоком викенда одржаћемо констултациjе унутар странке и на Председништву у недељу донети све одлуке”, рекао jе портпарол странке Mарко Селаковић Танјугу.

Oн jе раниjе данас наjавио да ће се сутра састати Kолегиjум УРС-а, а затим у недељу и седница Председништва те странке у проширеном саставу.

Танјуг

2 коментара

  1. Чврсто верујем да је министарска фотеља срасла за Динкића и да ту лежи проблем а не у реконструкцији.Како је срање постао овај свет где год се окренеш само зло и никоме не смета. Жао ми је што не постоји факултет и за поштење , морал и част.Срби само слушају празне приче замотане у стране изразе да звуче моћно а да не значе ништа.Да ли се неко, пре него што је гласао запитао ко је тај човек, шта је створио својим радом и какав однос има према својој породици и комшијама. Динкић је изгледа унисекс и пева и пљачка још само да сними и један филм за одрасле и имаће бар још један мандат.

  2. Nije problem u Dinkicu kao i drugima koji vec godinama ucestvuju u rastakanju Srbije, vec je problem u nasoj samostalnosti koju nemamo zahvaljujuci nekim strankama koje su totalne sponzoruse zapada, spremne na sve, pa i na krsenja Ustava Srbije kada je u pitanju Kosovo, a i Vojvodina. E, kada je Vojvodina u pitanu taj seperatizam koji je na sceni, a koji se sprovodi preko tzv. statuta Vojvodine, mene tu zanima samo jedno pitanje na koje gidinam trazim odgov i ne mogu ga naci a toje: kosu ti Srbi u Vojvodini kojima treba autonomija, dali su to neki drugi Srbi koji se razlikju od ostatka Srba u ostatku Srbije koji je na zalost sve mannji. Drugo, za one ostale koji nisu Srbi, a zive u Vojvodini tj. u Srbiji, da mi neko objasni koja su to moja, ili nas ostalih Srba veca prava od bilo kog Madjara, Hrvata, Slovaka Rusina ili vec ko sve tamo zivi. Dakle svi oni, tzv. nacionalne manjine samo se tako zovu valjda zbog jezika, ali po pravima i slobodam ja ne vidim ama bas nikakvu razliku izmedju nas i njih ni u pogledu prava pa ni sloboda, dakle APV Srbiji nije potrebna i to treba ukinuti a novac koji trosi bahata administracija, ne samo ova, nego i predhodne a bogami i buduce, treba dati narodu. Elem, ali za to nije kriv Dinkic vec mi koji podrzavamo te takve i njemu slicne koji su vec godinama na vlasti, a Srbija ni makac dalje, tj. napred. Dakle, oni su zaduzeni, od strane svojih mentora – naravno sa zapada, da uniste ekonomiju, dezintegrisu teritoriju a od srpskog naroda naprave sluge liberalnih lopova koji su tokom liberalne privatizacije liberalno, tj slobodno, ali po svojim zakonima koje sacinise samo zatu priliku, opljackali Srbiju, zaduzili nas do guse, a sad toboz rade na tzv. projektu rastuce ekonomije, samo neznam jos koliko godina ce taj projekat trajati, za sada traje 13 godina, valjda mu treba jos toliko!?
    Na kraju, sta reci, da bi se u Srbiji bilo sta pomaklo napred, potrebno je stvoriti kriticnu masu koja tu lancanu reakciju moze da pokrene, a koje za sad nema. Njeno jezgre se mozda krije u Dverima i DSS-u, ali na zalost njima je zabranjen pristup medijima, te u tom slucaj taj proces je spor i kozna sta ce se sve sa Srbijom dalje dogadjati ako se narod ne prbudi, shvati kuda nas to vode i koje su piosledice tog puta. Ocigledno za sada mnogi to ne shvataju a oni koji to mogu da objasne nemaju to gde da ucine, dakle, zivimo kao da nema Televizije i osatlih medija tj. u mraku koji stvorize tzv. liberalni kapitalisti pod mentorstvom onih otuda.
    Kad jedno pristanes na ucene onda ucenama nema kraja! Strasno me zanima sta bi se desilo da smo sve to odbili, drzali se za 1244. za integrutet i ustav Srbije, i rekli jedno veliko NEEEEE!!!!!.
    Neko je rekao: ako ne podpisemo pocrkacemo od gladi! Mi bi smo zaista mozda i pocrkali ali ne zbog odbijanja podpisa, vec zbog nese bahatosti, neiodgovornosi i na kraju velikog nerada. Pa Srbija koliko traje nije bila u EU, pa smo radili ucili zavrsavali skole, fakultete, doktorate i nismo bili gladni, dakle nismo pocrkali. Treba samo one iz kafica umesto sto ceo dan arce vreme u besmislu naterati na drustveno koristan rad, makr licni, ucenje itd… ali i za to nemamo snage. Dakle, Srbija je od strane zapada unistena pre svega moralno, zatim ekonmski, jer su nam unistili ekonomiju uvodeci propali sistem liberalnog kapitalizma sa wolt stryta, pri cemu su to izveli na silu tj. bombardovanjm, zatim je usledilo ispiranje mozgova preko raznih ne vladinh organizacija i fondova, tj. organizacija njihovih vlada: S. Biserko, N. Kandic i drugi, koji rekose da smo mi najgenocidniji narod u Evropi i da za to treba da odgovaramo, a to rekose na osnovu iskonstruisanih lazi i prevara raznih medija i zapadne propagande, cemu neki nasi i nasedose, ma da se sada jasno sve vidi ali kasno, ma da nikad nije kaso da bi prekasno da Srbiju okrenemo u drugom smeru, tj tamo gbde su nam prijatelji i gde nas niko ne ucenjuje, ali mi i dalje srljamo ka neprijateljima koji nam pobise decu i ostale, neke pohapsise zbog tzv. genocida, a mi ih grlimo kao najvece prijatelje i srljamo u jamu koja se zove EU. Pa mi smo ziveli u zemlji koja je bila ista kao EU i sta smo dibili to svi znamo.Dakle, greske ne treba ponavljati, naprotiv treba uciti i samo uciti i zemlju voditi ka prijateljima, a ko su oni pa to takodje svi znamo… Srbijo probudi se…jos uvek nije kasno…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *