Лидери коалициjе поново о реконструкциjи

БEOГРAД – Лидери владаjуће коалициjе Aлександар Вучић, Ивица Дачић и Mлађан Динкић данас ће у 17 сати у Влади Србиjе одржати састанак посвећен реконструкциjи владе.

Премиjер Ивица Дачић изjавио jе да на суботњем састанку ниjе постигнут никакав коначан договор између СНС-а, СПС-а и УРС-а о реконструкциjи Владе Србиjе и за данас наjавио нови састанак коалиционих партнера.
“Oдлука УРС-а биће размотрена на састанку Aлександра Вучића, Mлађана Динкића и мене, коjи сам заказао за данас у 17 сати у Влади Србиjе”, рекао jе Дачић Танјугу.

Дачић jе казао да као председник Владе Србиjе jош jедном подсећа да темељна и озбиљна реконструкциjа не подразумева само персоналне промене, већ и промене у приступу циљевима и начину вођења финансиjа и економиjе.
“Сматрам да то представља кључни услов за даље успешно функционисање Владе Србиjе”, поручио jе премиjер.

Потпредседник Српске напредне странке Небоjша Стефановић изразио jе наду да ће на данашњем састанку лидера владаjуће коалициjе – Вучића, Дачића и Динкића, бити решено питање реконструкциjе владе.

На питање да ли jе извесно да ће Уjедињени региони Србиjе бити у влади, Стефановић jе новинарима рекао да ће то показати данашњи састанак.
“Надам се да ће на том састанку бити решено то питање. Посао коjи jе био пред Српском напредном странком ми смо и урадили”, рекао jе Стефановић.

Уjедињени региони Србиjе донели су jуче одлуку да остану део Владе Србиjе и прихватили поделу Mинистарства финансиjа и привреде, с тим да ће лидер УРС Mлађан Динкић задржати ресор финансиjа, а привреда припасти Српскоj напредноj странци.

УРС jе спреман на персоналне промене своjих министара, наведено jе у саопштењу после седнице Председништва, уз подсећање да су сва три министра – и Динкић и потпредседница владе Сузана Грубjешић и министарка за регионални развоj Верица Kалановић – ставили странци мадате на располагање.
“Уjедињени региони Србиjе су у оквиру темељне реконструкциjе Владе спремни и на персоналне промене своjих министара, као и државних секретара и свих осталих функционера. Председништво ме jе овластило да о конкретним решењима разговарам са коалиционим партнерима у Влади, коjа ће свакако зависити од структуре нове Владе и надлежности коjе ће она имати”, навео jе Динкић у саопштењу после седнице ширег Председништва странке.

2 коментара

  1. Боже, Боже натежете се ко гладан срати.А да имате обавезу да идете на фронт верујем да бисте били веома усаглашени у одустајању. Дозволите мени и ја ћу да Вам реконструишем Владу. Свима отказ који немају резултате, имају афере и губитке,што значи цела Влада и Парламент, уместо њих изборна листа независна од страначке опредељености ,а посланицима бицикле до Скупштине. Почните од министарства финансија , док Динкићу не видим леђа нећу веровати у реконструкцију.Господо, ја се опружам према губеру и често сам гладна.Потрудите се и Ви да трошите оно што имате и престаните позаимати у наше име, а Динкића спакујте и пошаљите шефовима ММФ- а у Брисел.

  2. Ovi su mi jasni brane svoje pozicije i zamajavaju narod. Prosli put fijokirase Micka uka buka a ovamo dadose Kosovo sta li su sada spremili? Nije mi jasan narod. Sta jos ceka da mu urade? Glasao sam za njih i javno priznajem zajebao sam se i to puno, nikad vise. Ovo se bre Srbi ne resava izborima. Sta ce da me nauci vucic koji nema ni dan radnog staza van skupstine pa on nemoze da sacuva ni ono sto sxmo mi napravili i poverili njemu na cuvanje. Nisam siguran da bi prosao lekarski pregled za mesto na kome je, sreca njegova a nasa nesreca sto takvih pregleda nema, neko ih je ukinuo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *