Договор о циљевима и наредним корацима

Чланови владајуће коалиције до краја јула ће разговарати о циљевима и задацима које Влада треба да има у наредном периоду, рекао премијер Ивица Дачић. Имамо два најважнија циља у овом тренутку, а то су улазак у ЕУ и да се боримо да смањимо једну ужасно високу стопу незапослености, истиче Дачић.

На састанку са првим потпредседником Владе Александром Вучићем и министром привреде и финансија Млађаном Динкићем се није догодило ништа спектакуларно, изјавио је премијер Србије Ивица Дачић

“Ништа спектакуларно се није десило у смислу неких очекивања да ће ту доћи до неких свађа, тешких речи. Напротив, договорили смо се као озбиљни политички људи о корацима које треба да предузмемо”, изјавио је Дачић након кик бокс меча у Јагодини између репрезентација Србије и Пољске.

Премијер Дачић је рекао да ће до краја јула чланови владајуће коалиције разговарати о циљевима и задацима које Влада треба да има у наредном периоду. Он је рекао да ће током ове недеље требало да се расправи шта ће бити следећи циљеви.

“У другој недељи страначки органи странака које чине коалицију би требало да утврде одређене предлоге. И у последњој недељи то треба да буде на седници Владе и парламента”, објаснио је Дачић.

Министарка Верица Калановић изјавила је, после састанка, да није било речи о кадровским решењима, већ је договорен календар догађаја, према којем ће ове недеље бити још речи о владиним циљевима и бити изабран преговарач.

Премијер Дачић је оценио да су основни циљеви наставак убрзаним ходом ка Европи, зато што је то, како је рекао, у нашем националном и државном интересу. Важно је и да у Србији влада политичка и економска стабилност, као и борба за свако ново радно место, рекао је Дачић.

“Имамо два најважнија циља у овом тренутку, а то су улазак у ЕУ, да ми будемо следећа земља која ће ући у ЕУ после Хрватске, а са друге стране да се боримо да смањимо једну ужасно високу стопу незапослености. То наравно не можемо без страних инвестиција и без повољног политичког амбијента”, рекао је премијер Дачић.

Дачић је рекао да је остварен циљ који је Влада имала, а то је да се отворе преговори за чланство у Европској у унији.

“Ми морамо сада да се окренемо другим циљевима. Нама је циљ да преговоре о чланству у ЕУ квалитетно водимо и брзо завршимо. И да се изборимо са највећим злом са којим се Србија данас суочава, а то је незапосленост. То ће бити наш задатак у наредном периоду. Пошто се то поклапа са годишњицом формирања Владе Србије, ми ћемо сваке године у ово време анализирати резултате које смо постигли”, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је оно што ову Владу одржава заједно јесу резултати и да док има резултата биће и ове Владе.

.

3 коментара

  1. To je koalicija, koja je ima zadatak rasturiti srpsku državu.
    Koji su mu motivi da priča i radi, to što radi ?
    Možda, da ga nebi pitali za koferče / Bananu, i čega još sve ne !/?

  2. Dal si ti svestan sta pricas? Pa ko ti je rekao da Srbi hoce u jevropu. Mucno je Srbima i kada te vide a tek kada prozboris onako ,,pametno,, ….

  3. Dva cilja Vlade su tezisna,na cemu ce vlada INSISTIRATI:
    1.Graditi “evropski put”,za Brisel…za sta ce se zrtvovati zadnjih 600 godina srpske istorije,jer ta istorija smeta,onima kojima NEPOZVANO idemo,i
    2.Gradnja “cacanskog autoputa”,za Preljinu,ili tamo negde…za sta ce se zrtvovati stari hrast,star 600 godina.KAKVA SIMBOLIKA.
    Prakticno jednim udarcem,u jednom mandatu,a mozda i krace…Vlada ce UBITI DVE MUVE,zadnjih bar 600 godina srpske istorije i stari hrast,od 600 godina.
    OD CACKA PA DO BRISELA,NISTA SRPSKO OSTATI NECE…NI TRAGOVA!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *