Почетна / Економија / Подршка „Стеријином позорју“

Подршка „Стеријином позорју“

Компанија НИС традиционално уз највећи позоришни фестивал

Kомпанија НИС је ове године, као генерални спонзор, пружила подршку једном од највећих позоришних фестивала на овим просторима – „Стеријином позорју“. Подршка овом фестивалу део је корпоративног програма „Култура без граница“ у оквиру којег НИС подржава културне институције и фестивале од локалног, националног и међународног значаја, као и пројекте руско-српске сарадње.
Поштујући традицију и подржавајући нове позоришне идеје које доноси „Стеријино позорје“ као најзначајнији фестивал српске драме и позоришта који се одржава већ 58 година, НИС даје свој допринос организацији манифестације. Наиме, позоришни ансамбл из Сомбора је извео позоришну представу „Чаробњак“ Федора Шилија у НИС-овом Пословном центру Нови Сад, чиме компанија посредно постаје и активни учесник у реализацији фестивала.
Овогодишње 58.Стеријино позорје које је отворено 25. маја, трајало је до 3. јуна, одржавало се у Српском народном позоришту у Новом Саду.
„Стеријино позорје“, као стални фестивал националне драме и позоришта такмичарског карактера, установљено је 1956. године, у оквиру обележавања 150 година од рођења и 100 година од смрти великог српског комедиографа Јована Стерије Поповића. Временом је остварило идеје својих оснивача и постало високостручна позоришна институција за унапређивање националног позоришног израза и драмске књижевности. У дефинисању програма и статуса „Стеријиног позорја“ учествовале су најистакнутије личности тадашњег друштва, културе и уметности, и већ тада су установљени јасни програмски циљеви: кроз стални фестивал националне драме унапредити позоришну уметност и стимулисати развој драмске књижевности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *