Уставни суд разматра споразум Београда и Приштине

Уставни суд формирао је предмет поводом иницијативе за оцену уставности и законитости споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, речено је данас агенцији Бета у том суду.

Српска радикална странка поднела је 7. маја иницијативу за оцену уставности, а Демократска странка Србије (ДСС) 8. маја предлог за оцену уставности и законитости.

“Поводом наведене иницијативе и предлога, у Суду је формиран предмет са ознаком ИУо-180/2013 и одређен је судија известилац и стручни сарадник”, навели су у Уставном суду.

Радикали од Уставног суда траже да оцени уставност одлуке Скупштине Србије о прихватању извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Приштином, уз посредовање ЕУ и одлуке Владе Србије о прихватању споразум о нормализацији односа Београда и Приштине.

ДСС је поднео “предлог за оцену уставности и законитости парафираног ‘првог споразума о принципима који регулишу нормализацију односа’ између Владе Републике Србије и Владе самозване државе косметских Албанаца”.

Подносиоци тог предлога су 21 посланик изабран са листе ДСС – Војислав Коштуница, као и по један посланик СНС-а и НС-а и два самостална народна посланика.

http://www.vesti-online.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *