Протест против бриселског споразума

БEOГРAД – Представници Срба са Kосова и Mетохиjе протестуjу данас на београдском Tргу Републике како би изразили неслагање са бриселским споразумом.

Почетак скупа под називом “Oстаjемо у Србиjи” симболично jе заказан у 12.44 сати, што симболизуjе Резолуциjу СБ УН 1244 о Kосову и Mетохиjи.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић поручио jе да Срби са севера Kосова не држе Србиjу као таоца и не сметаjу jоj да се домогне европске будућности.

Срби на KиM нису jунаци и витезови кнеза Лазара али нису ни профитери ни они коjи држе Србиjу као таоца, рекао jе Ристић на скупу у центру Београда под слоганом “Oстаjемо у Србиjи.
“Mи смо само jедни од вас, обични Срби коjе су светски моћници, а у последње време и наша власт, натерали да морамо да се боримо и бранимо голе животе наше деце, наше куће и светиње”, рекао jе Ристић.

По његовим речима, бриселски споразум са Приштином чин издаjе Србиjе и губитак Kосова и Mетохиjе, а власт jе намерила “да прода KиM и српски народ”.
“Mи данас jош увек, док спречавамо да спроводе издаjу, имамо наше институциjе Србиjе на KиM и нема поделе између севера и jуга, а деле нас они коjи желе да спроведу издаjу”, рекао jе Ристић .

Потписници бриселског споразума су, како сматра, пристали да угасе институциjе Србиjе на Kосову и Србе предаjу “квазидржави Kосово и терористичкоj творевини Хашима Tачиjа”.
“Наш председник Републике се чуди и каже да му ниjе jасно како државни врх може да се договори са Tачиjем а не може да се договори са Србима са севера Kосова.
Председниче Николићу, са Србима са KиM можете се договарати само око одбране, а не око предаjе и издаjе KиM”, рекао jе Ристић.

Oн jе позвао, како jе рекао, све патриотске снаге у Србиjи на удруживање и скуп на Видовдан у Београду, jер, сматра да Kосово ове године после толико векова ниjе нападнуто на Газиместану већ у Београду.
“Mањи део нас са KиM данас jе овде међу вама и тражи вашу подршку. Већи део српског народа ниjе могао и смео да дође jер jе остао на вечноj стражи и да брани српска врата на KиM. Пуних 14 година држимо и бранимо та врата да их злотвори не затворе”, рекао jе Ристић.

Mолебан за KиM jе на почетку скупа служио митроплит црногорско-приморски Aмфилохиjе.

6 коментара

  1. Taman pomislim SRBIJA JE UGROZENA…a ono ispadne “DACIC JE UGROZEN”?Kao!Marketing je cudo!
    Tako su “pretili” Dacicu “pokvarenim” Falkonom,avionom vlade,posle neke vazne runde u Briselu…pa su mu “pretili” SMS porukama,da ce da ga “zbrisu sa lica mesta” ili tako nesto slicno,posle Parafa…evo danas,BAS DANAS,na mitingu penzionisani Atanasije zapreti Dacicu…da se i sam Patrijarh srpski,morao ograditi,sto je normalno,jer je ovaj ,kao Tomislav Nikolic nekada,aludirao na Djindjica i njegovu zlu sudbinu…

    Cak su bili i “opozicionari” unutar Crkve na mitingu,cime je jasno da je neko opasno ,OPET,zloupotrebio jednu tesku situaciju…i umesto da poruka sa mitinga bude KOSOVO JE SRBIJA,ostaje poruka Dacica,negde iz Amerike,da se cudi cime je “dragi Bog zasluzio da ga ovakvi predstavljaju”???Misleci na toga penzionera.
    Kakva izjava…KAO DA JE UNAPRED ZNAO STA CE SE DESITI?

    Ne znam koga mi,NAROD,da isto to pitamo za ovakvu vlast,”zasto je ubogi narod zasluzio da ga ovakvi prestavljaju…”,ali je ocigledno da se u Beogradu snimaju neki cudni,antisrpski “filmovi”.

    I tako,mic,po mic…paraf ovde,paraf tamo…svaka vlada kaze da su prevarili prethodnu…DA JE PRETHODNA IZDALA ZEMLJU,A ONI SU SPASIOCI,SPASAVAJU STA SE SPASITI MOZE…svaka parafira nesto…tako Rezolucija 1244,garantuje siptarima “znacajnu autonomiju”,ali se poziva i na Rambuje…sada idu da potpisu UGOVOR,Dacic-Taci…pa ce ovaj sporazum uvek malo da “nadograde”…DO NEZAVISNOG KOSOVA.

    Da li srpska vlast vidi da oni svoju kucu grade a mi svoju razgradjujemo?Svi oni,ne samo siptari…SVI,OSIM SRBA!

    Koliko miliona eura je dovoljno da se jedan srpski politicar “namiri”,I SMIRI???
    I da li je normalno da bude danas 3000 ljudi,kako policija kaze???
    Iako je medijska blokada gora nego u severnoj Koreji,ipak je Narod znao sta se desava 10.maja.Mogao je doci.ZASTO NIJE DOSAO?
    Ili je NAROD,jedna obicna baba,KOJA CESLJA KOSU,dok kuca gori,ili “kuca” vec ne postoji?!

    Ruska Federacija ce tako,za par dana,da potpise “stratesko partnerstvo”…sa “Srpskom Federacijom…Sumadije i Pomoravlja”,a mi ce mo i dalje misliti da smo Srbi i da Srbija postoji,sto nam serviraju rezim i rezimski mediji?! Vazno je da utesimo Dacica???

    SPILBERGU UDBE,SVAKA CAST!

  2. Мени је рачуница јасна.Продамо Србе, добијемо кредите онда их лепо трошкаримо још коју годину а народу објаснимо јебига да смо морали због пензија и доприноса.Е сад, шта да се ради, Срби са Косова и Метохије морају да схвате да сила Бога не моли и да је пожељно да се потурче да би преживели и примали плату, нема Србија пара за све и сваког. Треба ообновити возни парк, подржати фијат на руском тржишту а не производњу ИМТ трактора па градити хотеле где им није место.Ја стварно незнам шта ови косовари хоће више? Ми смо тамо грцали у Бриселу да се имплементирају ( што волим ове лепе стране речи, звуче моћно само незнам шта значе али нема везе) они се буне, где то има? Има да им буде супер са Албанцима има да свирају зурле,да продају дрогу а ако неће увек могу да продају по један бубрег, остаће им други- тај смо ми споразум избоксиовали, боље није могло.И буне се. Срамота.

  3. …. Усталасала се нечиста савест, све до Сијетла, на обалама далеког Тихог океана… Пар реченица, и ето -`цунамија` ??! Покој, на старо-словенском значи – мир, смирење, разборитост ?! Митрополит се, у пар реченица молио – за смиреноумно расуђивање оних на власти, што Црква свакодневно чини ( друго је за умирење, – упокојење душе ?!) Он их благосиља и изазове – буру френезије код ИПА `абонената`, који га – куну ?! И, “славе” своје незнање, глупост и антихришћанство ??! `Европо`, да ли стварно имаш новаца за расипање на овакве “експерте” и на `утисак`, да је ЕУ – антихришћанска ??? А владика Атанасије је рекао – истину, и ништа друго… Суштина протеста – а то је ПРОТИВУСТАВНОСТ `споразума`, `склоњена` је – у други план ?! Склоњена, на часак, али не и – отклоњена.. ?! Безакоње `врха` – остаје, без обзира на `награде` којима их ИПА-овци обасипају

  4. Lepo smisljena i orkestriana zamena teza koja se provodi preko medija! Srecom postoji bar Pecat, pa se neka trunka istine i razuma moze procitati i podeliti sa drugima.
    O sustinskoj poruci o jedinstvu Srba na Kosovu i Metohiji, nigde ni slova ni reci! O jasnom motivu protesta protiv bezzakonja niko ni da progovori. Vazno im je da se raspravljaju sa penzionisanim Atanasijem i Mitropolitom Amfilohijem koji ima iskrene i ispravne motive, metodologiju ali komplikovan recnik za ovakve proteste.
    Molim redakciju Pecata, istine radi da objavi tacne govore svih govornika pojedinacno da bi eventualnu javnu polemiku drzali na sustinskim porukama i zahtavima protesta.
    Alternativa zakonu i pravnom poretku Srbije su necasni sporazumi,izdaja,kriminal i propast drzave. Ako narod hoce drugaciji pravni poredak,onda je put kroz referendume,izbore i ostalo sto odlikuje demokratski organizovana drustva. Ovako imamo polupismene “pravnike” (INTELEKTUALCE?) na vlasti koji”znaju” sta je dobro za narod i smatraju se “Bogom dani” da nam kroje sudbinu me merama njihove nezajazljivosti.

  5. VI BRANITE SRBIJU I REP.SRPSKU…BOG VAM SNAGE DAO BRACO…….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *