Kоштуница: Срби са KиM последњу реч о референдуму

БEOГРAД – Власт у Србиjи треба формално-правно да се обавеже да ће поништити бриселски споразум уколико народ на референдуму буде против споразума, а Срби на Kосову и Mетохиjи треба да даjу “последњу реч” да ли ће бити референдума, сматра председник Демократске странке Србиjе Воjислав Kоштуница.

“Српски народ на Kосову и Mетохиjи даће последњу реч да ли ће бити референдума. Народ на основу 100.000 потписа има право да распише референдум и то треба да буде народни референдум, а не референдум коjи организуjе власт”, оценио jе Kоштуница у писаноj изjави.

Д С С jе, како jе рекао Kоштуница, за одржавање референдума, а на српском народу на Kосову и Mетохиjи jе да донесе коначну одлуку и ту одлуку ће Д С С поштовати.

Kоштуница jе нагласио да jе на власти да се обавеже да ће поништити бриселски споразум ако народ на референдуму буде против тог споразума, као и да jе то кључна тачка да би имало смисла одржати референдум.

Циљ референдума jе, како jе додао, да се народном вољом стави ван снаге и поништи противуставни бриселски споразум.
“Не постоjи ниjедан оправдан разлог зашто власт не би испунила оваj разумни услов за одржавање референдума”, истиче Kоштуница и додаjе да jе потребно да се у диjалогу са Србима с Kосова и Mетохиjе дефинишу равноправни медиjски услови, рок траjања кампање, контрола и броjање листића, финансирање кампање.

“И, што jе посебно важно, Срби са Kосова треба да дефинишу референдумско питање”, рекао jе лидер Д С С, коjи сматра да би народ “под нормално дефинисаним условима на референдуму” гласао против бриселског споразума коjим се “уништава држава Србиjа на Kосову и српски народ изручуjе да живи у независноj држави Kосово”.

7 коментара

  1. Referendum niposto! Zuti su poznati da mogu muckati sa glasovima,a imaju jos i podrsku EU. Pa u hrvackoj je muckom doslo da idu u EU, mada je vecina protiv!

  2. Nikolica, Dacica i Vucica samo Seselj moze zaustaviti! Daj Boze da sto prije dodje!

  3. Zast se trazi referendum ? Gos. iz DSSa treba da vam je jasno da
    OVI I ONI zajedno su ZUTI KARTEL koji moraju izvrsavati u klececem
    stavu sto im naredi NATO IMPERIJA. Zasto nisu prebrojali pokradene
    izbore 2012 zasto su jedno govorili u izbornoj kampanji a sasma drugo rade i krse ustav Srbije. Oni su vesti u manipulaciji sa narodom
    koji politicki nije svestan sta nam se sprema . Ponavlja se stalno ista
    prica o Zapadnim vrednostima zivota a nekaze se da Zapad stalno i
    uvek vodi ratove zbog pljacke drugih naroda i drzava nista se nije
    promenilo oslobodanja Hristivig groba do danas, na tom putu mismo uvek gazeni okupirani, i narodnim ustankom oslobodavsani. TAKO JE BILO I TAKO CE BITI. Rodoljubiva Srbija mora ustati i jaram s vrata baciti pa makar to bili OVI sto vladaju
    umornom Srbijom. Na VAMA gos, iz DSSa je red da povedete Srbiju
    u drugom pravcu sem Zapada.

  4. Пресуда Шешељу је у октобру, тако да ће се ови на власти трудити да све што им је наређено заврше пре него што се он врати. Он ће свакако утицати на ауторитет бивших политичких сарадника, с обзиром да их најбоље познаје!!

  5. Sve treba završiti prije 30.10., zato se njima žuri !?

  6. Pocelo je vec ispiranje mozgova. Evo vec raspolazu sa podacima da je 60% za ugovor i EU!!!!

    Gde to samo sakupise? Pocelo je zastrasivanje naroda i to na veoma perfidan nacin. DSS je partija koja drzi do svoga ugleda i ne menja svoju politiku po onoj…kako vetar duva.
    Vreme je (ako nije vec kasno) da se dogodi narod… treba hitno preduzeti korake ka unistenju toga zla koji guta ne samo KiM nego celu Srbiju. Gospodine Kostunice, sta vise cekate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *