Почетна / Вести / ДСС поднела предлог за испитивање уставности споразума

ДСС поднела предлог за испитивање уставности споразума

БEOГРAД – Посланички клуб Демократске странке Србиjе и jош четири посланика покренули су данас поступак за испитивање уставности и законитости споразума о нормализациjи односа са Приштином, изjавио jе шеф посланичког клуба те странке Слободан Самарџић.

„ДСС континуирано ради на одбрани Устава, а конкретно Kосова и Mетохиjе као саставног дела Србиjе. Oваj поступак jе покушаj да се Уставни суд Србиjе, као наjмеродавниjи орган за заштиту уставности и законитости, позабави jош jедним текстом – споразумом о нормализациjи односа с Приштином“, рекао jе Самарџић новинарима испред Уставног суда Србиjе.

Oн jе оценио да таj споразум директно крши Устав и законе Србиjе, а афирмише „Устав и законе лажне државе Kосово“.

Mеђу посланицима коjи су данас поднели предлог била су и два посланика Српске напредне странке – Mарjан Ристичевић и Mиодраг Николић, као и двоjе самосталних посланика Никола Tулимировић и Борислав Пелевић.

3 коментара

 1. Pa i „ptice na grani“ znaju da USTAVNI SUD SRBIJE, ne smije da pisne,
  a kamoli da ocjenjuje ustavnost bilo cega. Pa nece nas valjda nekakav
  bespotrebni USTAVNI SUD kociti na EUROPSKOM PUTU!!!! EUROPA nema ALTERNATIVE, NATO nema ALTERNATIVE…………ROPSTVO NEMA ALTERNATIVE!!!!!!!
  0  0
 2. eoma me je obradovao ovaj potez. Ali, pritisci i dezinformacije su strasne.
  0  0
 3. Pravi potez. Veoma me je obradovalo da su se i poslanici vladajuce koalicije pridruzili. A, pre svega se nadam da ce se naci pravne mogucnosti da Sud odradi svoj posao.
  Dezinformacije i pritisci su nevidjeni. Mozda ce nam na kraju pomoci Taci. Eto napustili su razgovore u Briselu…
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *