Дачић: План имплементациjе споразума за седам до 10 дана

БEOГРAД – Председник Владе Србиjе Ивица Дачић изразио jе очекивање да ће за седам до десет дана бити завршен план за имплементациjу бриселског договора и наjавио да би у другоj половини маjа требало да се настави диjалог са Приштином на наjвишем нивоу.

Дачић очекуjе и да ће у наредним данима Срби на Kосову и Mетохиjи, и jужно и северно од Ибра, прихватити реалност да jе споразум постигнут у Бриселу у њиховом наjвећем интересу.
“Не желимо да споразум примењуjемо на силу и без помоћи и учешћа нашег народа. Tо би могао да буде погрешан и штетан пут. Влада jе отворена и искрена. Хоћемо разговоре са свим сународницима са KиM. Чврсто веруjем да ће врло брзо да преовлада разум. Споразум коjи jе постигнут jе максимум и у интересу jе целе Србиjе. Спремни смо све аргументе jасно да пренесемо нашем народу”, рекао jе Дачић за “Новости”, обjављено jе на саjту тог листа.

Премиjер оцењуjе и да jе важно што ће први потпредседник Aлександар Вучић отићи на Kосово и Mетохиjу и очекуjе да ће после тога све да буде jасниjе.
“Веруjем да ће наш народ схватити у каквом положаjу jе Србиjа. Подсећам да су споразум у парламенту прихватиле све странке власти и опозициjе, осим ДС С. Зато се надам и слози са нашим народом”, рекао jе премиjер.

Дачић наjављуjе и да би у другоj половини маjа требало да се настави диjалог са Приштином на наjвишем нивоу:
“Tек предстоjе разговори о броjним темама, као што су питања имовине, повратка расељених, заштите цркава и културних добара, амнестиjе, енергетике и телекомуникациjа”, опрецизирао jе Дачић.

Kада jе у питању одлука о почетку преговора Србиjе са EУ Дачић jе уверен да ће Србиjа у jуну добити позитиван одговор.
“Сигуран сам да ће у другоj половини jуна бити потпуно jасно да ће Србиjа почети преговоре за приступање EУ. Mи смо то као земља апсолутно заслужили. Све смо учинили што jе до нас и што jе било потребно. Tо ће обезбедити сигурниjу будућност за нашу децу. Oчекуjемо само добре вести из Брисела, а чврсто веруjем да ће и Србиjа убудуће бити позитивна вест у свету”, закључио jе Дачић.

4 коментара

  1. Sada vidimo ko su bili dousnici CIA-e u Milosevicevo vrijeme! Ko mu je mrsio racune i davao pogresne informacije i savjete!

  2. Gosn.”Koferce”,vas plan se polako ostvaruje. Ide prvo vucko na pregovore u leposavic i pregovara sa svojim clanovima SNS koje je tamo uimenovao kao vazne faktore,ali istovremeno i sa clanovima SPS koje je “Koferce”tamo postavio da prestavòljaju kosmetske srbe. Razgovor ce biti strogo vodjen u zatvorenoj prostoriji,a mozda cak i u Rasku,a da novinari prikazu da je to u Leposavic. Do tamo vucko ide obavezno blindiranim vozilima,koje je dobio kao “poklon” od Emirata, jer je vucko njima dao na poklon zemlju prve klase na kortiscenje u narednih 50 godina.Vucku ne pada napamet da se slucajno pojavi medju kosmetskim srbima,jer zna unapred da ce biti ispljuvan i oteran kao g.vance. Po povratku,vucko odmah ide kod bosa tijanica,da narodu kaze “da je vecinski deo kosmetskih srba za realizaciju briselskog sporazuma,jer ce im zivot biti uredjeniji” (bice stalno na meti siptarskih terorista,na celu sa zlikovcima tacijem i haradinajem).Posle tzv.predsednik vlade,u narodu poznat kao “koferce”,sacekace da se ON,veliki “NAS” predsednik vrati s posete iz Rusije,gde nakon nekoliko dana “Koferce”pocece sa prakticnim sprovodjenjem brisleskog sporazuma,tako da i ovo ispadne da je Rusija “saglasna” s izdajom,isto kao i kad je koferce bio u posetu,gde mu je priredjena najveca pocast od strane Rusije,racunajuci da nece izdati kosmet. Kad ono “Koferce” okrenu curak naopako,potpisa sve sto su od njega trazili,cak i vise. E, ali “Koferce”misli da Rusija nezna da su izdajnici za to debelo novcano nagradjeni,pa su morali da potpisuju sve sto se od njih trazi. Svi oni moraju jednog dana da odgovaraju narodu za izdaju zemlje,a radi svoje licne materijalne koristi. Narod jedeva ceka da ugleda taj dan,kako ih policija privodi s lisicama na ruke, a sudjenje ce biti uz TV RTS prenos. Ali ovo ce isto vaziti i za sve pljackase veka koji su ojadili ovu zemlju i narod do gole koze. Srbija se budi,dolaze patriotske snage.

  3. Koji je bio put do “najboljeg rijesenja” Odustajanja od R12444, Kumanovskog sporazuma, Prhatanje krivnje za dogadjaje na podrucju bivse Yu 1990 do danas, izvinjavanja krvnicima vlastitog naroda, uliznickoj i podanickoj politici, isporucivanju predsjednika drzave i svih ostalih koje su trazili autori agresije na SRBIJU…………………da ne nabrajam dalje. Ali i ja imam “najbolje ” rijesenje za DACICA i za SRBIU. Gospodine Dacic, odite do Brankovog mosta i Vi , toliko necasni, ucinite jedan casni gest…………

  4. Kad ce se ovaj konacno skloniti sa vidokruga. Ne podnosimo vise ta lica srbomrzaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *