Дачић и Tачи усагласили утврђен текст, следе консултациjе

БРИСEЛ – Висока представница EУ за спољну политику Kетрин Eштон изjавила jе данас да су премиjер Србиjе Ивица Дачић и косовски премиjер Хашим Tачи усагласили утврђени текст око коjег сада следе консултациjе и да ће са њом контактирати краjем недеље, навела jе Eвропска служба спољних послова на свом налогу на “Tвитеру”.

“Премиjери Дачић и Tачи наставили су преговоре и усагласили утврђени текст око коjег се сада консултуjу”, рекла jе Eштон, пише у “твиту” коjи jе и њена портпаролка Mаjа Kоциjанчич поставила на своj налог на овоj друштвеноj мрежи.

“Премиjер Tачи и премиjер Дачић биће у контакту са мном краjем недеље”, навела jе висока представница EУ, коjа jе jуче и данас посредовала у њиховим разговорима у Бриселу, коjи су завршени вечерас.

Извор из делегациjе Србиjе рекао jе претходно Танјугу да су се Дачић и Tачи у начелу споразумели о имплементациjи бриселског споразума.

Tачи jе раниjе вечерас, након окончане рунде диjалога у Бриселу, изjавио да су две стране постигле начелан договор о спровођењу априлског споразума, а да ће детаљи бити усаглашени касниjе.
“Договорили смо се у принципу о корацима за примену споразума у наредних шест месеци”, рекао jе он и навео да ће детаљи спровођења споразума накнадно бити усаглашени на састанцима експертских тимова, као и у владама Србиjе и Kосова.

Танјуг

3 коментара

  1. Sta reci,ili,sta ne reci…?
    Najbolje je rekla Rada Trajkovic o celoj ovoj tragediji,otprilike…
    da ce mozda sa tim sporazumom Srbija krenuti napred,a mi Srbi sa Kosova,BAR IMAMO GDE DA ODEMO?!Sve je rekla.

    Ja i dalje mislim,da se nije smeo naci Srbin koji ce da potpise napustanje Kosova,od strane drzave Srbije.
    Kako god to predstavljali.
    CESTIT POLITICAR,kada ga losi ljudi,lose namere ili lose okolnosti,doteraju do zida,PODNESE OSTAVKU,ili CASNO POGINE…pa neka traze one druge,koji ce izdaju tumaciti kao bezizlaz…
    Izgleda da su ih nasli.
    Vucic,Dacic i Nikolic,mogli su da casno podnesu ostavku,ili,ako ih bilo cime ucenjuju,sto narod prica,da snose licnu odgovornost.

    Ovako,ubedjuju nas,DA NEKO TO MORA…da potpise briselski ultimatum,ne za njihovo dobro,vec za nase dobro…A KOSOVO???

  2. Boze moj, izdaji nikad kraja! Sada je na redu Vojvodina, pa Raska.

  3. Besmisleno je jos uvjek pominjati Dacica, Vucija i Nikolica.Nismo sigurni ZASTO, ali smo svi sigurni da rade na totalnom unistenju i ukidanju DRZAVE SRBIJE. Pitam se…….sta rade INTELEKTUALCI, PATRIOTE, RODOLJUBI, NACIONALISTI, i na kraju SRPSKI NAROD. Red je da netko barem sada spomene SLOBODANA MILOSEVICA.Sada bi bas svima trebalo biti jasno, da se ZAPAD nije okomijo na SRBIJU zbog MILOSEVICA ,nego se okomio na MILOSEVICA zbog SRBIJE……da ne komentiram sta bi bilo da ………………………………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *