СТОП КОМАДАЊУ СРБИЈЕ

Милорад Вучелић, главни уредник

Није тешко код нас бити пророк најгорих дешавања. Поготово то није тешко када имате до баналности очигледне противнике Србије и реализацију сценарија који су давно написани, само се актери понекад мењају и занављају. До танчина је било предвидиво да ће се у тренутку черечења Србије на Косову појавити војвођански сецесионисти и сепаратисти, или, народски речено, аутономаши. Неко ко држи до интелигенције као основе човековог, па и непријатељског понашања, рекао би да је немогуће да се баш то уради,уз напомену да нико није толико глуп да то уради. Али није овде у питању разуман избор, него морање.

На дневном реду Скупштине АП Војводине нашла се Декларација о заштити уставних и законских права Војводине. Аутора овог нон пејпера  је много, али ју је најавио Бојан Пајтић, покрајински премијер и заменик председникаДемократске странке.На нон пејперу у Бриселу надовезао се нон пејперу  Новом Саду. На Косову Тачијева претња Србима силом и ОВК, а у Новом Саду Декларација о независности Војводине. Демократска странка и Бојан Пајтић, све са Драганом Ђиласом на челу, не само да не покушавају да сакрију да се ради о дубоко повезаним политичким потезима и акцијама на разбијању Србије, него и сами инсистирају на вези  косовског са војвођанским питањем.

Да би све било баш и до краја сасвим јасно, усвајање Декларације заказано је у знак сећања на годишњицу оснивања Независне Државе Хрватске, 10. травањ 1941. 10. травањ ’41. и 10. април 2013. Призива се злосутан датум комадања наше земље и, на самом почетку, потпадање Срема и Земуна под усташку команду.Довикују се Црвени Чот и Иришки Венац са Пантовчаком и Сљеменом. Поглавник с премијерским доглавником.

Нема ту никакве случајности ни коинциденције. Тековине жуте владавине треба заокружити и заштитити. Већ дуго се отворено говори да је Војводина најчвршће упориште и права тврђава ДС-а. У тој тврђави, грађеној на жутом Статуту Војводине, не поштује се, и подсмеху извргава Устав Србије; не поштују се одлуке Уставног суда; врши се отворена пљачка у Развојној банци и фондовима за развој и капитална улагања; новчани ресурси Војводине преливају се у руке сепаратистичких странака на челу са ДС-ом; само у тим банкама се чланска карта ДС-а третира као једина гаранција за подизање кредита; пљачке у „Тесла банци“ ће се тек обелоданити; та тврђава је постала прави центар мафијашких операција у приватизацијама предузећа и државне земље; избацивање ћирилице претворило се у државни програм тако да се пример Војводине истиче и на антићириличким и антисрпским митинзима у Загребу, на Тргу Бана Јелачића; развија се, уз подршку званичних органа, антисрпски расизам;  РТВ је претворена у пропагандни сервис жуте, Пајтићеве и  Ђиласове политике; отворено се заговара издаја Косова; широм Војводине подужу се споменици и спомен обележја што мађарским што немачким фашистима; велики број села одумире и нестаје, све уз помпезне приче о европској регији; насеља се напросто гуше у депонијама смећа; канали су све загађенији и представљају праву опасност по здравље и живот људи; стопа незапослености је убедљиво највећа у Србији; троше се огромне суме новца за отварање и одржавање противуставних европских канцеларија у Бриселу; само у недавној „афери млеко“ нанета је штета пољопривреди и индустрији од преко 100 милиона евра; широм Војводине налазе се права гробња напуштених фарми и фабрика; у читавим општинама или њиховим средиштима не ради ниједан једини производни погон; хрватски лоби напросто хара Војводином; отворено се напада Српска православна црква и њени великодостојници; спроводи се бестидна политизација и неутрализација злочина и жртава у Новосадаској рацији и Чуругу; поједини градови у Војводини, попут Инђије, претворени су у приватне поседе политичких функционера Пајтићеве или Чанкове странке; апотекарске установе додељене су на харач жутим и лигашким велможама… Од Војводине су, ругањем Србији, направили ругло Србије.

Војвођанске власти Србији учестало и отворено прете интернационализацијом војвођанског питања и ампутацијом. Покрајински органи су углавном у функцији фактичког рушења правног и уставног поретка Србије, и истовремене пљачке грађана Војводине и Србије.

Сасвим је јасно да све наведено представља један заокружен политички пројекат, саткан од тековина и планова и програма Демократске странке и њених сателита. Утолико ће жутом картелу бити много лакше на предстојећим покрајинским изборима. Они већ имају и почињена дела и изборни програм. А као што видимо, њихов програм се не своди на неизвесна обећања и пуки списак жеља. Шта би и коме сметало да овако неодољива програмчина добије легитимитет на изборима?

Страх од провере легитимности вероватно долази због учесталих и убедљивих пораза жуте коалиције на локалним изборима у многим местима Војводине.

Коначно, толико се пута већ најављивало „војвођанско пролеће“, да са задовољством морамо поручити да то прижељкивано пролеће стиже у Нови Сад, Пајтићу пред врата, испред зграде Бановине.

Прави весник тог пролећа биће велики народни скуп под јасним слоганом „Стоп комадању Србије“ и захтевом за ванредним покрајинским изборима, у петак 12. априла у 17 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *