ПЕТКОВИЋ: ИСТОРИЈСКА ПРИЛИКА

БЕОГРАД, 01. април 2013. (ФоНет) – Актуелна власт у Србији има историјску прилику да у уторак на преговорима у Бриселу одбаци ултиматуме Европске уније (ЕУ) и стане у одбрану државних и националних интереса земље, изјавио је данас портпарол Демократске странке (ДСС) Србије Петар Петковић.

Петковић је рекао да се у Бриселу на столу налази план за уништење Србије, уништавање српских државних институција на Косову и Метохији и заокруживање независности државе Косово.

“До сада се није десило да једна држава разара сопствену територију и сопствену државност и није се десило да једна држава постане државо-убица”, нагласио је Петковић, додајући да је самоукидање властите територије крајњи и најотворенији ултиматум Брисела који Србија треба да одбаци.

Према његовим речима, Србија не може и не сме да легализује сепаратизам и тиме ампутира најважнији део сопственог постојања.

“Не улази се у ЕУ као осакћена држава, што је више него захтев Брисела, када је у питање Србија. Јасно је да Брисел никада није желео да види Србију у свом чланству”, сматра Петковић.

Као што је Србија на добитку од када је прогласила војну неутралност, Петковић сматра да ће Србија бити на добитку уколико одбаци европске интеграције и “омчу око врата – Споразум о стабилизацији и придруживању, који је ЕУ наметнула Србији”. “Када Србија буде та која прогласи политичку неутралност, тада ће заправо бити на добитку”, навео је Петковић. Петковић је изјавио и да је неопходно сазвати Скупштину Србије и послати поруку ЕУ да је Србија слободна и независна држава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *