ПЕТКОВИЋ: ИСТОРИЈСКА ПРИЛИКА

БЕОГРАД, 01. април 2013. (ФоНет) – Актуелна власт у Србији има историјску прилику да у уторак на преговорима у Бриселу одбаци ултиматуме Европске уније (ЕУ) и стане у одбрану државних и националних интереса земље, изјавио је данас портпарол Демократске странке (ДСС) Србије Петар Петковић.

Петковић је рекао да се у Бриселу на столу налази план за уништење Србије, уништавање српских државних институција на Косову и Метохији и заокруживање независности државе Косово.

“До сада се није десило да једна држава разара сопствену територију и сопствену државност и није се десило да једна држава постане државо-убица”, нагласио је Петковић, додајући да је самоукидање властите територије крајњи и најотворенији ултиматум Брисела који Србија треба да одбаци.

Према његовим речима, Србија не може и не сме да легализује сепаратизам и тиме ампутира најважнији део сопственог постојања.

“Не улази се у ЕУ као осакћена држава, што је више него захтев Брисела, када је у питање Србија. Јасно је да Брисел никада није желео да види Србију у свом чланству”, сматра Петковић.

Као што је Србија на добитку од када је прогласила војну неутралност, Петковић сматра да ће Србија бити на добитку уколико одбаци европске интеграције и “омчу око врата – Споразум о стабилизацији и придруживању, који је ЕУ наметнула Србији”. “Када Србија буде та која прогласи политичку неутралност, тада ће заправо бити на добитку”, навео је Петковић. Петковић је изјавио и да је неопходно сазвати Скупштину Србије и послати поруку ЕУ да је Србија слободна и независна држава.

6 коментара

  1. Odkuda prava EU da misli da je ono sto potpiusu politicari iz Srbije, koje su oni postavili i doveli na vlast, bude obavezujuce za srpski narod. Pa ne kopcamo se mi na ledja.

    • @rogljevac-EUROPSKA UNIJA i AMERIKA vec odavno sva zbivanja u
      domenu politike,ekonomije,kulture itd. TUMACE KAKO NJIMA ODGOVARA. Za njih R-1244, KUMANOVSKI SPORAZUM,UNESKO kulturna bastina KOSMETA nemaju nikakvu tezinu niti vaznost.Suprotno tome ono sto su USMENO dogovorili TADIC i BORKO STEFANOVIC,prihvatile su sve strane u “sukobu”! DACIC, NIKOLIC i VUCIC prezentiraju SRBIJU i sve ce uciniti protiv vlastite DRZAVE SRBIJE I SRPSKOG NARODA.To sta ONI potpisu, imati ce apsolutnu tezinu narocito ukoliko bude (a biti ce) protiv interesa SRBIJE. Oni su legalni pretstavnici SRBIJE izabrani na legitiman nacin.Iskljucivsi R U S I J U iz pregovora, sa predstavnicima koje su od poslije 2000 god.birali isti oni koji su nas bombardovali SRBIJA JE OSUDJENA NA S M R T. Narod je imao vremena da reagira, netko ga je morao organizirati……….ali nista od toga……

  2. Gospodine Petkovicu pokrenite u parlamentu pitanje referenduma koje bi trebalo da glasi datum ( ne EU ) ili Kosovo i Metohija? Svaka druga oduika za zitelje KiM i za vecinu nas koji zivimo van ovih prostora nece biti relevantna.

  3. Bravo za DSS.To je jedina preživela patriotsla stranka u parlamentu Srbije.To nije više pitanje nekog strančarenja,ja sam za ovoga,ili za onoga.To je jedina partija u parlamentu Srbije,kojoj su interesi Srbije primarni,i koja u Brisel ne ide po mišljenje,Nažalost ostale parlamentarne patriotske stranke,ili su reformisane,ili su izgubile parlamentarni status,ili ne mogu da ga izbore.

  4. gospodine petkovic umesto da besedite i da se promovisete po mas medija jas smatram da trebao bi da potiknete inicijativu za referendumskoj izjasnivajne u vezi sa sve briselski sporazuma,javno pozovete i ostali stranaka(srs dveri)da pomoze sto pre da se skupe dovolno potpisa za referendum da bi prevareni narod jasno i nedvosmisleno rekao ne na kvislinskoj politici na vlasti i opozicije

  5. Gospodo iz DSS iz priče više nama ništa !
    Ako ste stojite iza svojih riječi, krajnje je vrijeme pokrenite već jednom narod !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *