Николић: Извињавам се за злочине

Београд – Председник Србије рекао у интервјуу босанској ТВ БХТ да се извињава због свих злочина које је у БиХ у име наше државе и народа учинио било који појединац.

У кратком изводу из емисије “Интервју 20”, који је објављен на Јутјубу и који преноси портал Кликс.ба, Томислав Николић је на питање новинарке о геноциду у Сребреници, најпре рекао да он мора да се докаже, али и додао да он “клечи и тражи помиловање за Србију због тог злочина”.

На опаску да све оно што се догађало око Сребренице указује да се заиста радило о геноциду, он је одговорио да и све оно што се дешавало у ратовима у бившој Југославији има карактеристике геноцида.

На инсистирање новинарке да Сребреница ипак носи неку тежину, председник Србије је одговорио: “Ја клечим због тога. Ево клечим. И тражим помиловање за Србију због злочина који је почињен у Сребреници….Извињавам се за злочине које је у име наше државе и нашег народа починио било који појединац из нашег народа”, казао је он.

Између осталог, наводи портал Кликс.ба, Николић је рекао да су за њега Срби из Републике Српске Босанци, иако неки од њих не воле да их тако зову. Тај портал преноси и да је председник Србије рекао да ће ускоро посетити Сребреницу, мада се тај део не чује у изводу из емисије.

Емитовање интервјуа на телевизији БХ најављено је за 7. мај.

Портал Кликс.ба подсећа да су чланови Председништва БиХ Небојша Радмановић и Бакир Изетбеговић ове седмице боравили у службеној посети Србији, где су разговарали с Николићем, те се сагласили да међу њима више не треба да буде несугласица и неразумевања и да две државе у будућности треба да буду још чвршће повезане и да догађаји из 20. века не смеју више никада да се понове.

“Србија као гарант Дејтонског споразума жели Босни и Херцеговини најбољи могући економски, привредни и сваки други развој, стабилност и сигурност. Србија жели да јој помогне на том путу. Србија је ту увек када затреба и ако постоји потреба, пружиће помоћ. Али ми бисмо желели да два ентитета сами решавају своје проблеме и да сарађују”, рекао је Нколић након разговора с Радмановићем и Изетбеговићем.

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић одбио је да отпутује у Србију, а Николић је казао на састанку како се нада да ће успоставити комуникацију с Комшићем и да више неће бити отказивања састанака између БиХ и Србије.

Б92

7 коментара

  1. E kukala vam majka vasa gadite mi se

  2. Ovaj nas totalno obruka i unisti. Predsednice da li si svestan sta radis? ovu garnitura izdajica treba pod hitno menjati.

  3. Ocigledno je da se aktuelnim “liderima” u Srbiji,serviraju stavovi,koje oni imaju izgovoriti PO SVAKU CENU…
    Iako intervju jos nije objavljen,Vesna Pesic i Jelko Kacin su vec dali “pozitivne ocene”?Nije cudno?Sve je koordinirano spolja.

    Ja ne znam koliko ce predsednika Srbije da se izvinjava,ali znam da ovaj predsednik,Tomislav Nikolic,snosi deo odgovornosti za deo ekstrmnih desavanja sa strane srpskog naroda,u zadnjem ratu.
    On treba da kleci ali sebe radi a ne Srbije radi.Ne mene radi.

    I umesto da se oni zrtvuju i odu u Hag,na 2,3 ili 5 dozivotnih robija…oni ce zrtvovati srpski narod i Srbiju,za svoju slobodu,i veoma lep zivot,sa maksimalnim beneficijama…

    Postoje dva ekstremna stava na nasim prostorima,jedan je stav Vojislava Seselja da su svi Srbi…samo je vera razlicita .
    Tako po njemu postoje Srbi pravoslavci ,Srbi katolici i Srbi islamske veroispovesti.
    Tu doktrinu je sprovodio i njegov zamenik ,cetnicki Vojvoda,Tomislav Nikolic.

    Postoji i druga krajnost,koju su mnogi Bosnjaci rekli,posle rata…u sklopu svoje namere da se Bosna unifikuje…kada Srbe iz Bosne nazivaju PRAVOSLAVNIM BOSANCIMA.

    Sada predsednik Srbije,ucenjen i u strahu izjavljuje,da su Srbi u RS,za njega Bosanci?!
    To je vrhunac svekolike agresije na srpstvo ,cemu i sam srpski predsednik daje doprinos.

    Ostaje da Srbe iz Hrvatske,nazove Hrvatima i Srbe iz Vojvodine,
    nazove Vojvodjanima.Ostaje da se ugasi i SPC u tim Republikama.

    Time se zaokruzije cilj antisrpske politike,preko ucenjenih politicara,koji ce Srbiju zrtvovati da ne bi odisli na 2,3 ili 5 dozivotnih robija…

    Mene interesuje,a na KOJE PITANJE je to Nikolic izjavio,da li je voditeljka PITALA, kako on tumaci postojanje Srba u Republici Srpskoj?
    Bice jako interesantno pogledati ceo intervju,a dotle,treba hvatati slobodno mesto ,POD SLJIVOM.
    BRUKA I SRAMOTA,I OVOME MORA DOCI KRAJ,OVO POSTAJE NEIZDRZLJIVO!

  4. Људски је извинити се, ако погрешимо… Али, ако `славимо` неистину -узалудну борбу против Истине водимо..?! А ако то радимо ради `светске награде` ( `поена` – масонских ?) онда нам залуд сав труд… ?!

  5. Glasao sam za tebe a sada znam da sam se zajebao. Nikada jadnije i bezlicnije stvorenje nije sedelo na predsednickoj stolici u Srbiji. Pa i Bajcetina se stidi tebe.

  6. Дакле, тонеш у блато све дубље… Томиславе Николићу. И, да! Херцеговци не воле да их тако зову.

  7. Mudri Latini su davno rekli da sto je vise tvoj, vise ga se boj.Predsjednik Srbije, koju mi iz Republike Srpske volimo kao svoju maticu, bode trn u zdravu nogu.Od njega vise boli sve nas koji smo trpili sto nismo htjeli da zaboravimo da smo Srbi , sto smo radi odbrane naseg prava da nosimo to ime, zrtvovali svoju djecu,a svoja vjekovna ognjista uspijeli da odbranimo.Sada predsjednik Srbije, bez povoda , a na radost onih koji su nas ubijali i za to ostali nekaznjeni, oduzima nam nase ime, nase dostojanstvo.Srbi iz Bosne su uvijek bili na strani Srbije, zato Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo, ni usla u NATO.Mi smo ponosan narod,ljudi od rijeci,nema razloga da nas se nasa matica odrice.Jos manje ima pravo pojedinac da to samovoljno cini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *