МАРКО ЈАКШИЋ: Бриселски споразум у очима Срба са Косова

Чим се сазнало за вест да је премијер Дачић у Бриселу парафирао споразум, Фонд стратешке културе се обратио једном од политичких првака Срба са Косова и Метохије и народном посланику ДСС, др Марку Јакшићу, како би из прве руке сазнао како Срби са севера КиМ реагују на овај чин.

1. Господине Јакшићу какве су прве реакције на вест из Брисела:

За Србе са Косова и Метохије данашње потписивање тзв. споразума у Бриселу представља најгори и најсрамнији вид националне издаје. Зато ће у модерној историји Срба остати вечно забележена два имена кључних виновника ове трагичне свенационалне издаје – Александра Вучића и Томислава Николића. Они су овим чином забили нож у леђа Србима са са севера КиМ и то после четрнаестогодишње тешке, упорне и успешне борбе за слободу и очување државе Србије на територији Косова и Метохије.

Овим је Тачи од власти у Београду добио што је желео, да успостави контролу над севером Косова и Метохије и тиме заокружи своју власт над целом територијом Покрајине. Контрола над целом територијом КиМ биће снажан сигнал који ће албански сепаратисти послати целом свету, због чега можемо да очекујемо нову лавину признања тзв. Републике Косово. И све то уз помоћ званичне власти Србије. Зато морамо да будемо свесни пуне историјске тежине овог данашњег чина: никада у својој историји српски народ није од оних који се представљају да владају у његово име доживео такву бруку, срамоту и издају!

2.     Г. Јакшићу, по информацијама које имате, какав је садржај бриселског споразума:

Што се садржаја тзв. споразума тиче, за државу Србију и Србе са КиМ он није могао бити гори. Слобода коју су Срби на северу КиМ од увек имали, овим споразумом им се одузима. Највећу опасност за Србе на северу КиМ представља овлашћење дато снагама КФОР-а, уствари НАТО-а, да одредбе споразума примени на терену. Уједно, ово је његова најсрамнија тачка, јер је својим потписом власт из Београда директно овластила НАТО да избацује председнике општина на северу КиМ и уместо њих доводи Тачијеве Србе. Једном речју, представници државе Србије су овластили НАТО да на Косову и Метохији укине државу Србију и угуши сваки облик самосталног српског политичког живота.

3.     Г. Јакшићу, шта ће Срби са Косова и Метохије предузети у наредним часовима и данима како би се чуо и уважио њихов политички став:

Већ данас су одборници четири општине са севера КиМ донели одлуку да се крене у прикупљање 100 000 потписа, да би се расписао референдум на коме ће се грађани државе Србије изјаснити да ли су за очување Косова и Метохије у саставу Србије или за ЕУ. Ако народ Србије на референдуму буде гласао за своје Косово, актуелна власт ће бити дужна да поништи тзв. споразум, да Влада поднесе оставку и распише изборе за Скупштину Србије. Уколико се покаже да народ више воли ЕУ од свог духовног и историјског стожера – Косова и Метохије, суочићемо се са истином, додуше горком, али отрежњујућом, која ће нас натерати да добро размислимо шта нам ваља чинити.

Уз покретање иницијативе за расписивање референдума, тражићемо одмах од Уставног суда државе Србије да се изјасни о овом данашњем, као и ранијим Стефановићевим споразумима, јер они су, и лаик то види, очигледно противуставни. Позваћемо народ на свакодневне протесте испед Уставног суда, како би натерали заћутале чуваре уставности да се изјасне. Јер, ако је садашња власт одлучила да преда Косово, што прво не промени Устав, а не да га пред нашим очима некаквим споразумима најгрубље гази.

Очекујемо да после данашњег чина издаје садашњем Србијином руководству буде ускраћена финансијска помоћ из братске Русије, у виду кредита за попуњавање буџета и опстанак на власти. Такође, Срби са севера Косова и Метохије очекују да Русија неће са издајничком влашћу Београду потписати споразум о стратешком партнерству.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

3 коментара

  1. Душан К.

    Ниједна окупација није трајала довека! Никада издаја није била идеја водиља неког народа!
    Срби нису издајничког кова, без обзира што ова издајничка клика тренутно влада, или је подржавају неке лажне патриоте које су у врху странке цењеног господина Јакшића!
    Велики поздрав искреном борцу за опстанак српског народа и очување присуства државе Србије на Косову и Метохији, којег сам случајно срео пре неки дан у једном београдском приградском насељу.
    Велики поздрав и за истинске лидере Срба са севера Космета.
    Косово је Србија! euРОПСКА унија је издаја!

  2. Sada je vreme da DSS izade iz zavetrine i pozove PATRIOTSKU
    Srbiju na NOGE dosta ste iz prikrajka davali savete, nemamo
    vise vremena na PRIDIKE gospodo iz DSS nemojte da kasnite.

  3. Tacno tako Radoslave. DSS mora da postane aktivna do konacne pobede, sve u smislu njihovog slogana: ZIVELA SRBIJA ! i ZIVECE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *