Koštunica: Sporazum neprihvatljiv

Beograd — Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je sporazum koji je ponuđen Srbiji apsolutno neprihvatljiv i da se mora odbaciti.

Koštunica je naveo da je neophodno insitrati na novom formatu pregovarnja, odnosno na povratku dijaloga pod okrilje Saveta bezbednosti UN.

“Stvari će se razrešiti ovih nekoliko dana, a reagovanje javnosti, Srba na Kosovu i Metohiji, rukovodstva Republike Srpske i poruke Srpske pravoslavne crkve govore u zbiru da sporazum treba da bude odbačen”, ponovio je Koštunica.

On je ukazao da se stvari sa mrtve tačke mogu pokrenuti jedino ukoliko se pregovori vrate pod okrilje UN i tako ujedno spreči potpuno priznanje nezavisnosti Kosova.

“Sporazum treba odbaciti i težiti novom, koji će biti saglasan medjunarodnom pravu pod okriljem UN”, podvukao je Koštinica.

On je podsetio da je albanska strana sve vreme dijaloga insistirala i pozivala se na svoj ustav i svoje zakone, ocenivši da se i Srbija mora čvrsto pridržavati Ustava i pravnog sistema.

“Zapad i EU su u ove pregovore ušli isključivo sa namerom da Kosovo postane nezavisno i to se može sprečiti jedino ukoliko se stvari vrate u UN”, zaključio je Koštunica.

Ivica Dačić informiše danas predstavnike parlamentarnih stranaka o dijalogu u Briselu. Premijer se sastao sa predstavnicima DS, LDP i DSS, na redu Dušan Petrović.

5 коментара

  1. Па зар и ти сине Бруте, па зар и ви из Печата ни речи о митингу ДВЕРИ на Тргу.Могли сте бар као вест-она што “шета”

  2. папа-рацо

    Војо, пробај да појасниш ОВИМ “нашим” правницима и свезналцима појам СПОРАЗУМА… са К.и М. или са Е.У. или Бундес-аријевцима!
    О чему је овде реч? Или се Неко “прави Енглез”? Или је неко “запрашен”, или се неко “посипа пепелеом”?
    Преговарамо са “Змијом” о ДАТУМУ ЗА :
    – признавање NATO-FAŠISTIČKE-NARKO-TERORISTIČKE ORGANIZACIJE?
    Преговарамо са ЕУ и Бриселом:
    – о датуму за ПРИСТУПАЊЕ Србије ЕУ?
    Преговарамо са нацистичким крилом Немачког Парламента:
    – о не-АРИЈЕВСКОМ пореклу Срба и МОРАЊУ да се ПРВО То промени, па тек ТАДА да са АСИЈЕВЦИМА можемо уопште да разговарамо ?
    Да “променимо” крв и мозак, а памет ће Нам САМА доћи ?
    САД Ми је ЈАСНА УЛОГА “жуте куће”!!! Не, то је била “жута лабораторија” и не само жута, већ и АРИЈЕВСКА,а Срби су заменили Јевреје!
    Не садите тикве са “сотоном”!
    Уосталом: БОЖИЈА је ЗАДЊА !!!

  3. G.Kostunice,ne mozete pricati gluvima,il su gluvi ili neznalice,pre bi rekao da se radi o licnim interesima.Jer,vladajuca koalicija ima unutrasnje probleme,sad su u neprilici ako potpisu ponudjeni diktat znaci predali su dobrovoljno Kosovo,ako ga ne potpisu to ce iskoristiti neka opoziciona stranka da dobije simpatiuje zapada.Dosla je svojopm krivicom vladajuca koalicija u situaciju AKO POTPISES KAJACES SE,AKO NE POTPISES KAJACES SE.

  4. postovani gospodine nema efekat od prazne price i besede sve dok su patriotske politicki stranaka razjedineni.moj predlog do vas kao pretsednik na politicka partija sta ima poslanice u skupstinu da pokrenu iniciativu za koaliciona saradnja sa dveri i srs.pissjne zajednicki program i zajednicki nastup na skupstinski pokrainski gratski i opstinski izbori.samo tako patriotske snage bicu u mogucnost da se supostave na okupatorske nato snage i da povede srbiju u svetloj buducnosti.SAMO SLOGA SPASA SRBA

  5. Vojo priključi se protestu sa svim stranačkim
    i drugim potencijalima !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *