“Србија ће јачати своје институције на Косову”

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је данас да је Србија на Косову да би ојачала своје институције, а не да би их гасила.

“Држава Србија није на Косову и Метохији да нестане и да се повлачи, она је овде да би ојачала своје институције а не да би их угасила”, рекао је Вулин у Здравственом центру у Косовској Митровици где је разговарао с новим руководством те установе. Он је казао да је тај Здравствени центар најзначајнија институција државе Србије на Косову.

“Без ње живот једноставно није могућ јер се ту лечи и већи број пацијената него што је предвиђено, често немају уредну документацију и оверене здравствене књижице али то није препрека да се свима њима пружи адекватна здравствена заштита”, рекао је Вулин. Он је казао да ће тај Здравствени центар добити сваку врсту помоћи и да ни једно радно место неће бити угашено, а захвалио је свим запосленима на “труду и прегалаштву”. Вулин је додао да је надлежни у Министарству здравља Србије, Републичком фонду за здравствено осигурање и Канцеларији за Косову и Метохију треба да учине све да здравствена заштита буде квалитетнија и да се још више ради на очувању здравља свих грађана на Косову и Метохији.

“Решићемо проблеме с платама, дежурствима, несметаним снабдевањем лековима и санитетским материјалом и обнављању опреме”, рекао је Вулин.

Вршилац дужности директора Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић заложио се за унапређење рада те установе како би пацијентима који долазе да се лече и јужно и северно од реке Ибар била пружена одговарајућа здравствена заштита. “Очекујемо и брзо решавање проблема које смо имали протеклих месеци у исплати зарада у неким деловима функционисања здравствене заштите, како би она била што квалитетнија”, рекао је Ивановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *