Холандски и немачки аналитичари процењују да ће Срби бити сувише срећни ако добију датум

Хаг, Амстердам, Берлин, Бон, 26. 3. 2013. године (Бе92) – На самиту посвећеном западном Балкану одржаном јуче у некадашњем главном граду СР Немачке Бону, на којем су се окупили врхунски политички и психолошки аналитичари из Холандије и Немачке под називом „Пацификација западног Балкана и срећа“, већина учесника оценила је да српски народ просто изгара од жеље да добије датум за почетак преговора са ЕУ.
Председавајући самита, познати холандски социолог и антрополог Барух Ван Бастен оценио је да би европски политичари требало да поведу мало више рачуна о олаком давању датума Србији, јер би то код српског народа могло да доведе до толико појачаног лучења ендорфина који би могао да доведе до пандемичних размера смртних случајева. „Ионако нарушена равнотежа изазвана белом кугом у Србији, давањем датума могла би да преполови број становнике Србије, што би могло да буде веома опасно за читав регион. А ко ће за то после сносити одговорност?“, запитао се Ван Бастен на крају излагања.
Немачки полички аналитичар, стручњак за Балкан Имануел Бекенбауер оценио је да би и у случају да преговори између Београда и Приштине успеју, најбоље било да се Србији не додели датум будући да су Срби склони превеликој еуфорији, те да би у налету одушевљења могло да се догоди да на улицама градова широм Србије страда велик број људи, а многе амбасаде земаља ЕУ могле би да буду затрпане цвећем, конфетама и узвицима егзалтираности што би могло да доведе у питање здравље дипломата.
Са Самита је Европском парламенту упућена нота упозорења и забринутости за Србију, у којој се истиче да морал и хуманост морају бити испред политике.

У Јагодини почели „Дани комедије“. Палма главни кандидат за награду „Чкаља“

Јагодина, 21. 3. 2013. године (Бе92) – Јуче су у Јагодини почели „Дани комедије“ у којој ће се такмичити седам позоришта. Ипак, како се могло чути по чаршији, али и из званичних извора блиских жирију, главну награду „Миодраг Петровић Чкаља“ по свој прилици ће однети председник скупштине Драган Марковић Палма. Наиме, по речима Југа Радивојевића, селектора фестивала, ниједна од седам изабраних представа не може конкурисати Палминим комичним јавним наступима којима увесељава грађане Србије већ дуги низ година. С овом оценом сложио се и сам министар културе Братислав Петковић који је отворио фестивал речима: „Лакше ћете човека натерати да плаче у драми, трагедији, и наравно ако је лоша комедија онда ће да плаче. Зато је несразмерно више написано драма и трагедија него добрих комедија“. На крају отварања, Петковић је на питања окупљених рекао да ипак живот пише драме, али и комедије, тако да с правом можемо очекивати да реалност надмаши позориште и да главна награда припадне Драгану Марковићу који је, иако по тренутном звању политичар, ипак ненадмашни комичар не само у Јагодини него у читавом региону. „Палмине изјаве и наступи у медијима и на говорницама толико су смешни да су се урезали у памћење нације и постали су нека врста народног блага. Због тога, било би једноставно неправедно кад би главна награда која носи име по Чкаљи припала било коме другом.“
Председник скупштине Јагодине Драган Марковић није желео посебно да коментарише ове наводе, али је узвратио да је познавао све велике комедиографе осим Молијера и Аристофана, јер је тада био сувише мали.

4 коментара

  1. “Барух Ван Бастен оценио je da bi Srbi bili suvise srecni da dobiju datum za ulazak u EU”.Bastene krivo su te informisali ,narocito bi bili srecni da sa vama vragovima i ubicama nemamo posla. To su ti rekli tvoji puleni za nobela.
    Evropa je uvek bila fasistucka,i genocidna sto je dokazala u dva svetska rata i 100g i nesto pre toga inkvizicije.
    I onda kazu da su Srbi naivni i glupi( svaka generalizacijaje veoma opasna i razbije se o glavu vajnim pametnim evropljanima).
    Zaboravite na nas i vas “Novi vrli svet”zadrzite za sebe.
    Jer kod (gen srpski) Srba vazi poslovica “ko sa vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju”.Nemci i Holandjani strava od elite, dalje cu biti kulturna u izgovaranju reci o vama i vasoj pohlepi,jer vam je sve bogatstvo u kojem uzivate nastalo iz pljacke kroz kolonije i danas kolonijalni neoliberalizam.

  2. Budite sigurni da SRBI uopšte NEĆE biti srećni!

  3. Citajuci clanak o zakljuccima holandskih i nemackih analiticara mogu samo da kazem da nisam ocekivao da se takvi diletanti ne stide svojih analiza. Nama zaista nije mesto medju njima.

  4. Dakle ovo je prevrsilo sve mere dobrog ukusa.Ova vlast mora pod hitno da raspise REFERENDUM O PRISTUPANJU EU sa jasnim pitanjem JESTE LI DA SRBIJA BUDE CLANICA EU ILI NISTE.Ako gradjani odluce da nismo odnda politicari moraju da umuknu za sva vremena i da pocnu da rade nesto korisno za ovu zemlju i njeno stanovnistvo.Nije ceo svet ta EU ima jos zemalja na ovoj planeti sa kojima mozemo da radimo a da nas ne ponizavaju.A onima koji ce i dalje pricati da treba da idemu u clanstvo Eu treba omoguciti da se tamo isele i oduzeti im svu imovuni koju su stekli na neposten nacin kradjom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *