ДСС: Дотакли смо дно у преговорима

Београд – Шеф посланичке групе ДСС Слободан Самарџић каже да је српска страна у дијалогу с Приштином спустила преговарачку позицију до самог дна. Он је позвао премијера Ивицу Дачића да идуће седмице обавести парламент о досадашњим разговорима с Приштином. Самарџић је, новинарима у парламенту, рекао да је то Дачићева обавеза из усвојене Резолуције о Косову и да је потребно да он извести парламент о дијалогу што пре, најкасније до среде идуће седмице. Он сматра да је српска страна спустила преговарачку позицију “до самог дна”, и да разговара само о четири општине на северу. 

“То није садржај платформе, она говори о читавом низу надлежности за заједницу српских општина и да се оне морају обављати у законодавном и извршном режиму. Очигледно је да о законодавству више нико не разговара. Наша влада иде испод платформе и не зна на основу чега је толико спустила лествицу преговора до самог дна”, рекао је он.

Самарџић сматра да је добро штојуче није дошло до дефинитивног договора, али да “није добро што је влада до те мере спустила преговарачку позицију да, иако добије оно што тражи, то неће бити довољно са становишта Устава и легитимних захтева Срба са Косова”.

Он се нада да Србија неће прихватити “срамне услове” и да 2. априла неће бити ништа од договора. Такође, оцењује да је добијање датума за почетак преговора са ЕУ “магловит циљ”, који се неће десити ни ако Србија прихвати минимум минимума.

Један коментар

  1. Kako to da nisu postigli dogovor ? Pa mislim da cemo uskoro imati postupak preispitivanja poverenja vladi u parlamentu.Javnost nije pravilno informisana.02.04 cemo videti epohalan progres u pregovorima.Naravno, zna se na ciju stetu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *