Донете пресуде за шесторицу оптужених за инциденте

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 28. марта 2013. (Бета) – Двојица од шесторице оптужених за инциденте приликом нелегалног заузимања суда 2008. године у северној Косовској Митровици осуђена су у четвртак на затворске казне – Маријан Илиничић на 22 месеца, а Драган Милојевић на 18 месеци.
Зоран Чавић (47) осуђен је условно на девет месеци до годину дана, док су Миодраг Ралић (54), Авни Краснићи (37) и Небојша Јовић (48) ослобођени оптужбе.
Пресуде је донело судско веће Еулексовог основног суда у Косовској Митровици, којим је председавала Катја Доминик. Суђење је обављено по законима Републике Косово и трајало је 14 дана.
Изрицању пресуде нису присуствовали оптужени већ само њихови адвокати. Разлог за то је, према речима једног од адвоката Миодрага Бркљача, напета ситуација испред суда и опасност од евентуалних реакција.
У образложењу пресуде Доминик је детаљно описала свако дело из оптужнице и додала да Илинчић (63) и Милојевић (27) због тежине дела – изазивања опште опасности, бацања камења на службена лица, учествовања у групи која је вршила инциденте, позивања на отпор, нису могли да буду условно осуђени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *