Србија очекује Путина ове године

МОСКВА, 13. фебруар (Танјуг) – У Србији ове године очекују посету председника Русије Владимира Путина, изјавио је данас у Москви амбасадор Србије Славенко Терзић. Терзић је на конференцији за новинаре поводом Дана државности Србије који се обележава 15. фебруара, рекао да су тренутно у току припреме за споразум о стратешком партнерству између двеју држава и да би Путинова посета могла да буде искоришћена за потписивање тог документа. Амбасадор, који је предао акредитивна писма Путину 24. јануара ове године, констатовао је да се политички, економски и културни односи између Србије и Русије развијају веома добро и подсетио да је председник Русије посетио Београд једном, а српски председник Москву два пута. Он је, такође, поновио да Србија није спремна да због уласка у ЕУ призна независност Косова. Према његовим речима, Србија жели да води преговоре са представницима албанске мањине и спреман је да косовским Албанцима пружи највиши могући степен аутономије. “Али, ми никада нећемо признати Косово као државу”, подвукао је Терзић, преноси Итар-тасс. Он се захвалио Русији која је увек подржавала Србију по том питању. Амбасадор је додао да европски партнери не разумеју у потпуности проблем уништавања српског културног наслеђа на КиМ, преноси РИА Новости. Без обзира на то, Србија се спрема за чланство у ЕУ, додао је он. Говорећи о могућности да српска страна купи руске авионе МИГ -35, амбасадор је рекао да се то питање разматра и да Србија очекује да “нама ти авиону буду продати по нижој цени”.

6 коментара

  1. BOG CUVA SRBE SA MAJKOM ROSSIJOM…AMIN BOZE.

  2. “..Ambasador je dodao da europski partneri ne razumiju u potpunosti
    problem unistavanja srpskog kulturnog nasledja na KIM-u…Bez obzira na to Srbija se sprema za clanstvo u E U …..”
    Samo D E B I L I mogu izustiti da europski partneri ne razumiju u potpunosti……………………Oni ne samo da to razumiju, vec su upravo oni ti koji to organiziraju, a siptari su samo izvrsioci ovog prljavog posla. Osim DEBILA samo se KRETENI mogu zalagati za bezuvjetan ulazak u ovakvu zajednicu ( E U ) gdje nas se svi GADE, i gdje se nikada nece stici jer na putu do iste nestace SRBIJA!!!
    Velika je sansa da VELIKI VLADIMIR PUTIN kaze ono sto vec svi znaju ali i da srpskim politicarima zaprijeti, budu li oni “okretali ledja SRBIJI”. da ce to uciniti i RUSIJA, da se pruzi zadnja sansa i njima i SRBIJI!!!!NARODE PROBUDI SE!!!!!

  3. Зоран 1953, апелује да се српски народ пробуди. Ја постављам питанње а ко то у Србији спава када је скоро више од 60% српског народа против уласка србије у ЕУ, само што нас још нико ништа о томе не пита, али пошто је ошпште позната чињеница да све има свој крај, ја се искрено надам да ће једног дана доћи и то питање на референдум, а онда ће свима бити све јасно. У србији једино спавају наше ВЛАДЕ и као у хору сви певају о ЕУ и тзв. датуму за добијање преговора, само незнам о чему ћемо да преговарамо ако им дотле испунимо све ултиматуме?
    Новинар, господин Ратко Дмитровић, кога изузетно ценим, не једној од телевизија изнео је једну стравичну чињеницу тј. ултиматум који нас вероватно чека пре или после дибијања тог фамозног датума који у суштини ништа не значи, а реч је о томе да су Европејски тј. Амерички кројачи судбине наше земље већ смислили план да Србија треба да буде савезна држава састављена од три независне државе: Косово, Војводина и остатк Србије, чија ће се територија вероватно, у том случају наћи отприлике између три Мораве.
    Када је у питању Војводина ја бих волео да ми неко објасни да ли у Војводини живе неки други Срби па има треба аутономија, и чему толика администрација у тако бедној земљи? Србија треба, собзиром да је мала и бедна да постане, ако је то могуће, јединствена Рпублика са јасно означеним границама, дакле својом територијом коју сада има уклјучујући и Косово и мо за то треба да се боримо, а сви остали који нису Срби или се тако не сматрају, већ данас имају готово сва људска и мањинска права на нивоу те ЕУ. Такође бих волео да неко објасни која су то већа права нас Срба у односу на све остале који то нису? Сви имају право на школовање до највишег нивоа, сви имају право на свој језик и веру, сви имају право на рад, али нажалост ни за кога нема посла, дакле и ту смо сви једнаки, па онда заиста неразумем чему служе покрајине, осим да се троше народне паре на увећање личних буджета појединаца тзв. политичара.
    Читајући чланак о стању у Словенији, новопеченој чланици ЕУ, као и опште познато стање у многим земљама ЕУ: Грчка, Шпанија Бугарска, Румунија, чији радници данас надничаре по Србији, је толико јасан доказ да ми у ЕУ нема шта да тражимо! Па то сви ми обични неинформисани смртници знамо само изгледа да нше ВЛАДЕ то боље знају од свог народа, или их се савршено не тиче шта народ мисли, већ само решавају домаће задатке ментора из ЕУ и САД, и то ѕадатке чија су решења већ позната.
    Дакле, шта нам је чинити? Пре свега фантичним Европејцима и самој ЕУ треба јасно рећи НЕ! ДОСТА ЈЕ ВИШЕ СА УСЛОВИМА И УЦЕНАМА, по готово оним које се односе на тзв. нормализацију односа са Косовом. Друго, окренимо се нашим пријатељима на истоку, наравно не само Русији али пре свега њима, јер темо су земље са растућим економијама и огромним тржиштем што је нама и те како потребно. Тамо су народи и Владе које нас никада нису нападале ни војно ни на који други начин, напротив. Дакле, реч је о землљама чији политичкисистеми нису ЛИБЕРАЛНИ КАПИОТАЛИЗАМ, који је као систем очигледно пропао, а ми желимо да га инсталирамо у нашој бедној земљи и постанемо економски робови, пре свега банкарског система, сада заиста ТРУЛОГ ЗАПАДА. Како то они нама помажу? Једноставно, дају нам кредите колико год је потребно јер они имају пара, а ако немају они то наштампају (САД око 220 000 милијарди долара у време кризе на Волт Стриту), а онда нам ставе ту економску омчу око врата и ту смо у клопци из које излаза нема бар за дуги низ година. То несмемо да дозволимо и тога морамо да се ослободимо као и политике које проповедају такву “религију”, ма које боје она била.

  4. Srbija zeljno ocekuje dolazak Putina, ali ja ne vidim sa kim bi on mogao da se sretne, tj rukuje? Velika cetvorka Nikolic, Dacic, Vucic, Dinkic su se toliko iskompromitovali u sadnjih dva-tri meseca da nevidim kako I zasto bi im Putin pruzio ruku? Nadam se da ce Putin ipak smoci snage da dodje I stavi odnos Rusa I Srba iznad beznacaja “velike cetvorke” ciji rok upotrebe na zapadu prolazi a u Srbiji ce trajati do prvih izbora. Nadam se prevremenih I vrlo skorasnjih.

  5. Убеђен сам да Путин неће доћи, баш због навода које износи Ђока.Што би Путин долазио у Србију, сада када је на Дан њене државности Тома укинуо наше институције на КиМ.Уосталом чудно да о томе не пишете.

  6. @dr Milan …..ovi sadasnji na vlasti su pobjedili na izborima jer su dali vrlo konkretna obecanja biracima,a sada rade dijagonalno suprotno. Bojim se da se srpski narod ne nadje u E U bez referenduma u jedo sest – sedam razlicitih drzava do sada susjeda,a sve ce se nalaziti na teritoriji “bivse SRBIJE”! i zato NARODE PROBUDI SE!!!@ djoka – ocekujem da PUTIN pruzi ruku ovoj nasoj “cetvorci” ali ne da se rukuje, nego da im “IZVUCE USI I ODVALI KOJU SLJAGU”……………..(zelim reci , da ih i on isprepada kako su ih isprepadali zapadnjaci, da bi se ponasali patriotski, ako ne iz rodoljublja , a ono makar iz straha)
    Sve sa ciljem da se spasi SRBIJA dok se pojavi neki novi patriota na celu SRBIJE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *