УНС подржава колеге са Радио Телевизије Војводина

Удружење новинара Србије (УНС) подржава колеге са Радио Телевизије Војводина који протестују што се њихов професионални новинарски рад, у тексту Миодрага Зарковића објављеном у магазину Печат под насловом “Ди су наши ТВ новци”, оцењује тако што се пребројавају њихова национална крвна зрнца.

УНС изражава жаљење што Печат не уме да критикује професионални рад својих колега без денунцирања њихове националне припадности и политичких уверења.

7 коментара

  1. Галилео

    Nisam do sada znao da je Ljilja Smajlovic po svojim afinitetima hematolog a ne novinar. Sta hematolozi imaju protiv Pecata, Dugo sam mislio da se UNS i NUNS razlikuju. Sada vidim da je njihov spor spor oko imovine. Kada je hajkanje u pitanju isti su samo je UNS malo potujeniji.Sram vas bilo, mada vi stida nemate.

  2. Nemojte tako, dobra je Ljilja i nije ona na celu NUNS-a nego UNS-a.Mislim da namerno pravite zabunu.Ljiljana Smajlovic je jedna pametna i principijelna zena i divan covek. Sa uzivanjem je slusam kada gostuje na televizijama. Peispitajte si i vi iz Pecata malo. Ne bi Ljilja nikada udarila na vas da niste preterali i pogresili.Mislim da administrator mora da povede racuna sta pusta.Nadam se da cete pustiti moj komentar i pokazati da vam je demokratija bliska. Zivela RTV! Zivela Sanda Savic! ZivelaDanica Vucenic! Zivela Ljiljana Smajlovic! Ziveo Sabahudin Dinko Gluhonjic! Dole Nasi, DSS, Dveri i Pecat. Vi iz Pecata niste ni do clanaka Ljilji i Gluhonjicu i Vukasinu Obradovicu. Mesto da vam ovo budu uzori i da se poklopite usima kada vas oni prekore i da trazite oprostenje vi i dalje trucate.

    • Tebi ćemo dase pravdamo ili izvinjavamo? Paćeniče! Misliš da si završio posao oko tvoje “vojvođanerske” skarednosti i da ćemo mi Srbi samo da gledamo,kako nam takvi kao što si ti otimaju Srem, Banat i Bačku? “Ustašija” neće proći ni po koju cenu, tako da ćeš biti “vojvođaner” samo u svom “toru”, a nadam se i u “kavezu” pola metra-sa pola metra, da služiš kao strašilo za nevaspitanu decu… Ko sve ne truća o demokratiji? RT Vojvodina je već više od decenije rasadnik antisrpskih kadrova, podvučeno žutim i služi samo kao propagandna mašinerija za ratno huškanje Srba na Srbe… i ništa više! Bolje bi bilo da se raspitate, šta je po nacionalnosti ta smajlovićka i biće vam jasno i ko je i šta je!

  3. Čim je vojvodjanin onda može biti i birtaš. Jer to je isto! Ako poštujete nacionalne manjine u Srpskoj Vojvodini, dovoljno je biti Srbin. Koliko znam, i ovi koji se, tobože, zalažu za ravnopravnost u pokrajini, koja već odavno postoji, a oni su je narušili, su najveći /sada/ kritičari netolerancije. Klasična ZAMENA i ULOGE i TEZA! Ništa novo od UNS-e, SANU,NVO,VA….puno toga zagadjenog!

  4. Uglađena neuglađenost. Delikatna nedelikatnost. Pogađate li ko u novinarskom svetu lako može da ponese ove epitete? Setićete se neizostavno kada pogledate ovo saopštenje kojim je Udrženje novinara Srbije podržalo ekipu „profesionalaca” iz RTV, te i samog
    Sabahudina nadnacionalnog Gruhonjića. U rečenici tog sočinjenija „УНС изражава жаљење што Печат не уме да критикује професионални рад својих колега без денунцирања њихове националне припадности и политичких уверења” , upravo zbog tako osećajno i učtivo izraženog „žaljenja”. naprosto se mora naslutiti lik i prilika predsednice ovog udruženja. Osećajne, empatične i obzirne. Za razliku od „Pečata” koji je dakle u sposobnostima podbacio, Ljiljana Smajlović, prva dama UNS- a, nosilac raznih kompetentnosti i talenata (što bogom danih, što učenjem osvojenih), stvarno UME i može mnogo toga. Oni koji prate istupanja, a još više posredne i neposredne učinke ove u javnom životu vazda tugaljivo delikatne dame, znaju da te mogućnosti nisu za potcenjivanje. Šta to dakle „ume” (bolje i više od ostalih) predsednica UNS? Ovom prilikom i ovim povodom, pomenimo samo jednu iz lepeze sposobnosti, sa čijim
    punim kapacitetom se srpska javnost inače duže od decenije i po suočava. Najpre, ona svakako ume da prepozna pravog profesionalca, darovitog a vrednog i požrtvovanog novinara od nerva i zanata. (Zarković, možda i na njegovu sreću, to nije). Sa talentom
    da uoči i razume onu pomenutu felu novinara, ona je, svedoče upućeni, kao glodur Politike, u najstariji list ove zemlje dovela novinarski cvet sa B92 i uticala, dakako vrlo profesionalno i opet onako uglađeno kako ona ume, na oblikovanje idejne, političke,
    čitaj – strogo ideološke, matrice kojom se list tokom njenog urednikovanja godinama predstavljao čitaocima.Matrica je bila „na mustru” ove „korektne” televizije. Politika tada nije „denuncirala” nečiju nacionalnu pripadnost, mada posredno i to jeste itekako
    činila, ali politička uverenja je potkazivala i posredno i neposredno. I maštovito i grubo, uprkos uglađenom šmeku svoje dirigentice.. Svakako ne po navici, već u skladu sa ozbiljnijim naumom, i danas, takođe na važnoj i u svetu medija uticajnoj funkciji (na ove funkcije ona inače ima, mnogima ne baš razumljivo, „pravo” i predodređenost) ona protežira medijske poslenike bliske idejnoj paradigmi voljene i omiljene joj profesionalne i dostojne devedsetdvojke. Nagrade i priznanja koja UNS danas dodeljuje to potvrđuju. Saopštenje poput ovog sada upućenog „Pečatu”, može se razumeti samo kao deo one pomenute delikatne nedelikatnosti.

  5. Нису ме изненадили сви ови око РТВ. Ни Анем, ни Нунс али ме је запрепастила Љиљана Смајловић. Ни слутио нисам какав је то лик. Претвара се претвара а онда када газда да налог не преза. Прави спавач, глуми неког другог и чека све до наредбе шта треба да уради. Ипак нечим импонује уме да глуми неког другог. Добро је што јој је коначно пала маска с лица па знамо с ким имамо посла. Не би се изненадио да је сада напредњаци врате на неки висок положај на који је некада Костуница ставио па да знамо ко је ко и какав.

  6. Pricajte vi sta hocete ali za nas prave Vojvodjane Ljilja je CARICA! Pravi jatak i saradnik boraca za nezavisnu Vojvodinu. Bravo Ljiljo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *