PETKOVIĆ: DAČIĆ UZROK KRIZE

БЕОГРАД, 21. јануар 2013. (ФоНет) – Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је данас да је премијер Србије Ивица Дачић “кључни узрок изазивања нове дубоке кризе у Србији” и да нема “било какву политику, осим да испуњава све захтеве Брисела”. Према Петковићевим речима, Дачић мисли да ће га запад сачувати на власти и због тога је спреман да испуни све оно што се од њега тражи.

“Пристао је на успостављање царина између Србије и Косова, чиме је успоставио међудржавну границу између централне Србије и јужне покрајине”, истакао је Петковић.

Он је изјавио да Дачић увлачи Србију у све дубљу кризу, распродајући српске државне и националне интересе и “сада се види да апсолутно нема краја уступцима на које је Дачић спреман”.

Петковић сматра да је једини начин да се заустави “стрмоглави” пад Србије, да Дачић поднесе неопозиву оставку.

“Дачић није добио подршку народа да ради против интереса Србије. Сада се види да је све што је говорио у изборној кампањи било супротно ономе што данас чини. Због тога нема било какав легитимитет да води Србију”, прецизирао је Петковић.

Према његовим речима, Дачић је допустио и да се проблем споменика у Прешеву, који је био чисто питање непоштовања закона, претвори у политичко питање.

“Због тога што је оклевао да уклони споменик сноси велику одговорност. Није смео да допусти да се закон крши ниједан минут”, закључио је Петковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *