Почетна / Економија / Господари суша и олуја

Господари суша и олуја

Пише МАРА КНЕЖЕВИЋ КЕРН

Ко је од светски познатих личности био на састанку Клуба богова маја прошле године на којем су хармонизоване „хуманитарне“ активности око смањења становништва и уништавања малих, независних  произвођача хране?

Идеју о успостављању глобалне владе више није могуће одбацити као теорију завере, посебно после одлуке Савета за међународне односе (Council of Foreign Relations – CFR) о покретању међународне иницијативе за оснивање Савета свих Савета (Council of Councils), ради „усаглашавања језичких термина који ће бити коришћени у борби против заједничких претњи, изградње подршке иновативним идејама и осмишљавања правних лекова… с циљем да се, путем јавне расправе, повежу водеће институције за међународну политику, ради доношења заједничког става у вези са глобалним управљањем и мултилатералном сарадњом“. У оснивачком одбору Савета налазе се водеће институције 19 земаља (по угледу на групу Г20), а други састанак Савета одржан је у Москви (12. децембра), под насловом „Изазови за Глобалну владу у 2013“. Организатори су изразили посебну захвалност Robina Foundation „за великодушну донацију у оквиру текуће подршке ЦФР-а и Програма глобалне владе“.

У КОЈОЈ СУ ВЕЗИ СОФТВЕРИ И ГМО? Многи аналитичари повезују овај догађај са пројектом из књиге „Између два века“ Збигњева Бжежинског (1970) у којој аутор предвиђа да ће до 2018. „технологија омогућити вођама главних нација велики избор техника за вођење тајног рата, између осталог и алтернативним коришћењем технике модификације времена за производњу суша и олуја.“ Склапајући коцкице овог пазла незаобилазно долазимо до оца Зелене револуције Нормана Борлауга (преминуо 2009), добитника „Нобелове награде“ за заслуге у трансформацији села и пољопривредне производње. Његов рад је олакшао империјалистички подухват освајања кључних позиција у агробизнису, а каријеру је започео 1940, уз подршку Рокфелерове фондације, забринуте за судбину својих поседа у Мексику и Латинској Америци. Ова фондација је заступала и политику контроле рађања сиромашних слојева и народа, као саставни део реформе производње хране и „борбе против глади“. О континуитету ове политике сведочи део Борлауговог говора, на свечаности поводом додељивања „Нобелове награде“:„Неће бити прогреса у борби против глади уколико се они који се залажу за повећану производњу хране и они које се залажу за контролу популације не уједине ради постизања заједничког циља.“
Борлаугову мисију данас спроводи Бил Гејтс, са проширеном елитном екипом, коју чине Ворен Бафет, Џорџ Сорош, Мајкл Блумберг, Тед Тарнер и Опра Винфри. Они су се (према тврдњама инсајдера) окупили на тајном састанку „Клуба богова“, 5. маја 2012, у кући британског нобеловца и председника Рокфелеровог Универзитета, биохемичара сер Пола Нерса, како би хармонизовали своје „хуманитарне“ активности око смањења становништва и уништавања малих, независних произвођача хране. О погубним последицама Зелене револуције говори и Ерик Хобсбаум у књизи „Век екстрема“, закључивши да је „смрт сељаштва најдраматичнија и најдалекосежнија социјална промена у другој половини XX века која нас заувек одваја од света прошлости.“
Једна од операција спровођења Зелене револуције успешно је изведена у Кенији, захваљујући координацији активности асоцијације АГРА, Гејтсове фондације и „Монсанта“. „Синергија између произвођача софтвера и произвођача ГМО постаје разумљивија кад се узме у обзир да су ова два корпоративна Титана зарадила милионе захваљујући технологији, кроз агресивну одбрану власничких права на интелектуалну својину“, каже Рај Пател, упоређујући манипулацију сељацима са компјутерским програмирањем:„Овај модел пољопривреде користи кенијског сељака као делић софтвера, програмираног у комерцијалне сврхе, уз стварање привида да је знање које му ‚уграђују‘ пожељно и неутрално. Али знање никад није неутрално, оно неизбежно утиче на односе моћи.“

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

2 коментара

  1. Хвала на приказу…. Изгледа, да завршно унакажени капитализам тежи неком „нео-феудалиѕму“ ?! Зомбирани, „друштвено коректни“ потрошачки поданици, плус „елита“ а „остатак“ да се елиминише ?! И, за раѕлику од великог Николе Тесле, који се држао јеванђеоског начела – „бесплатно сте добили – бесплатно дајте ..“ ови настоје да убацивањем „својих“ гена и сл. елиминишу Творевину својим „копирајтом“ ??! А пољопривреду, ако је „преведу“ у агробиѕнис следују „бољке“, као и код сваке друге индустрије ?! Антихрист Хитлер, иѕгледа, био је прави „аматер“ према овима ?!
    А отпор и иѕлаѕ би могао да буде у томе, да породице крену логиком гаѕдинстава, где не само оне руралне, могу да проиѕводе и храну и енергију ( има ту „лудака“ који праве генераторе, који уз мањи инпут дају интересантне резултате ?!), а вишкове чак и да продају ?! Циљ разбијања породице, на којем, како видимо, „здушно“ раде разне НВО ( уѕ садејство медија) и јесте у томе да се повећа број потрошача и потрошње као „насушне потребе“ владајућег принципа похлепе ?! Разлог више, да се не верује тим пропагаторима наказног глобализма… А свет је глобалан, од постања… као низ башти и леја, од којих свака има своју сврху ?!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. U toj svojoj pohlepi i egoizmu, u tom svom planetarnom fašizmu, kome oni tepaju globalizam, pošto ih istorija nije naučila umerenosti, jednog dana „zaboraviće metak u cevi i zaviriti“, a onda će nastati olakšanje za čovečanstvo. Prave zločine svuda po svetu a pošto ima boga, tako oni kažu, i zločin im se vraća. I prirodu su naljutili, koja pamti i ona će im vratiti. Već je i počela na zadovoljstvo dobronamenih naroda. Zašto zadovoljstvo? Zato, gospodo, što im je još jedino vazduh ostao i to zagadjen vašom zaslugom. Pridružujem se željama da imate što više padavina i poplava. Poklanjamo vam i našu kišu!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *