СА ПРОТЕСТА У ЈАРИЊУ:ДА ОСТАНЕМО ДЕО СРБИЈЕ

Фото: ТВ Мост

Окупљеним грађанима који од јутрос протествују на месту где се граде објекти за примену Споразума о интегрисаном управљању прелазима обратили су се челници локалних самоуправа из четири Општине са севера Косова и упутили поруке да ће народ протествовати све док не добје гаранције да неће бити границе између Косова и централне Србије.

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић подсетио је да „је синоћ Дејан Павићевић објашњавао српском народу да ће све исто бити само да ће се две стране приближити“.
„Није рачунао на нас и на овај народ, нека се приближе ми их чекамо, рекао је Ристић и додао“да на овом парчету свете српске земље, коју све три стране користе и покушавају да направе границу што им народ неће дозволити“.
Ристић је рекао да „српски домаћин никада није продавао земљу и кућу да би исхранио породицу већ ју је обрађивао и хранио је „.
Он је поручио Београду и Србији да“грађани неће одустати, не зато што су велике патриоте већ зато што другог избора немају“.
„Ми чувамо своју децу и породице , одустајањем од косовске земље треба да знају да одустају од српског народа. Рекао је он и додао да су и Срби са Косова део истог народа и то желе да остану.
Ристић је истакао „да ако мо 4745 дама опстајали и борили се до 10. децембра морамо сви да останемо овде па да видимо на тој ваги шта је прече датум за нека преговоре или судбина целог српског народа.
Председник Оптине Звечан Драгиша Миловић је поновио да народ неће границу између два дела Србије и додао да је договор са последњег састанка у кабинету председника државе да се народу каже истина о Споразумима постигнутим у Бриселу.
И потпреседници Општине Лепосавић и Косовска Митровица Радош Михајловић и Момир Касаловић позвали су на слогу и јединство српског народа и позвали представника власти и цркве да се на месту где грађани од јутрос протестују обрате народу и кажу да нће бити границе између два дела исте државе Србије.
На Јарињу је мирно а окупљен је велики број грађана.

Извор: ТВ Мост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *