НЕНАД ПОПОВИЋ: ПРЕСУДНА ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА

“У овом историјском тренутку за наш народ на Косову и Метохији све су очи упрте у Уставни суд Србије који има законску обавезу да правовремено донесе одлуку о уставности владиних уредби проистеклих из преговора Београда и Приштине. Изградња граничних прелаза како год се они звали и без обзира да ли имају државна обележја или не, воде само једном, а то је заокруживање процеса независности Косова”, рекао је Ненад Поповић, потпредседник ДСС и потпредседник Скупштине Србије који је јутрос са посланицима ДСС Јованом Палалићем и Петром Петковићем стигао на Јариње како би пружио подршку српском народу.

Према његовим речима Европска унија је лагала Србију када је тврдила да је статусно неутрална.

“Све што су чинили последњих година водило је стварању независног Косова и Метохије. Србија мора јасно да се одреди према оваквом понашању Европске уније и да у циљу заштите државних и националних интереса прекине све преговоре о приступању Унији. Наш одговор треба да буде – нема поделе Србије и нема границе са Косовом “, поручио је Поповић и истакао да је ово историјски тренутак за Србију и да наш народ има право да протестује мирно и ненасилно.

Посланици ДСС ће од данас сваког дана бити на прелазу Јариње како би исказали подршку мирном протесту нашег народа против успостављања границе између Србије и њене јужне покрајине.

8 коментара

  1. Једино што нам је остало да сви станемо у одбрану СРПСКЕ ДРЖАВЕ у
    њеном пуном саставу где год живели!!!

  2. небитан

    Neki mozda misle, da je vladavina prava i izgradnja institucija – tek neka od stilskih figura u verbalizmu ??! Mnogo toga ( osim briselskih “sporazuma”) je veoma problematicno i prikriveno od naroda, kojem, po misljenju vlastodrzaca “nedostaje svesti” ?! A sta je sa tajnim ‘nasledjem’ Tadic-Sutanovac u vezi NATO-a ???

  3. I treba da budete prisutni. Imate i moralnu obavezu jer će patriotska opcija biti pripisana samo “zloglasnim” devedesetim. Sat i meni nekad kasnije zvoni, izeš ga, i to je život!

  4. Ova vlada ne samo da nastavlja kontinuitet prethodne nego ga i stravicno ubrzava. U isto vreme nije mogla da za mesec dana odgovori ustavnom sudu nego se sprda sa njim govoreci neka nam ustavni sud vrati u ustavne okvire Kosovo pa cemo onda postovati ustavni sud.
    Nije samo da ce predati na tanjiru Kosmet siptarima nego i ostale delove nase zemlje a sto je najgore rasprodace sve sto postoji i usput zaduziti nas sve preko guse i to ne samo nas nego i nase unuke i praunuke.

    Sve ovo ce se desiti stravicnom brzinom ukoliko se ne organizujemo i blokiramo sve i trgove i gradove i medije i…. i strpamo u zatvor sve domace izdajnike iz prosle i ove vlade i nateramo ih da priznaju ko ih placa i kako.

    Moja pretpostavka je da iza svega stoji jedna od najmocnijih porodica sveta Rothschils. Ahtisari isto kao i Soros je samo njihov placeni sluga.
    Rothchils porodica vlada svim centralnim bankama evrope a isto tako i sa Federalnim Reservama USA. Oni su sada u pohodu na svetske energetske resurce a Kosmet kao sto znamo ima najveca nalazista uglja u Evropi. Ako slucajno nekoga interesuje da sazna malo vise o ovome evo vam link na stranicu Dejana Lucica a mozete istrazivati i dalje.

    http://www.dejanlucic.net/THE%20ROTHSCHILD%20OCTOPUS.html

    Pozdrav svima i drzimo se,

    Milan iz Kanade

    • Zar je vazno, koji svetski mocnik vlada Balkanom (i Srbijom)? Evo, znamo sad i to, pa sto samo poneko protestuje protiv postavljanja granica u Srbiji? Zapitajmo se zasto to ne ucinimo svi i odmah? Naravno, Americi je lako, jer smo nejedinstveni. Cak – suprostavljeni. Zalimo se sto nas varaju kos sprovodjenja rezolucijei Kumanovskog sporazuma, postavljanja euleks-a, postavljanja granice… Pa sta ocekujemo, nego stvaranje de facto, nezavisne drzave u Srbiji, i to sa odvajanjem dela srpskog naroda? Nas izbor treba da bude sveden na jednu od dve mogucnosti: ili cemo dozvoliti americku ujdurmu, cepanja Srbije, iz cega proizilazi i priznanje novonastale drzave – ili se sa time ne slazemo, pa cemo kao celina sve uciniti da do cepanja i ne dodje. Najgore su po Srbiju, nekakve kalkulacije, sa nedefnisanim krajnostima, u kojima srbija vidi “svoju” stranu a Amerika onu drugu, a sve se zavrsava na stetu Srbije.

  5. Sada postaje ocigledno jasno ko su trio Nikolic,Vucic i Dacic,nema sumnje tko im je omogucio dolazak na srbsku scenu.Obecali su stranim nalogodavcima Vasingtonu,Briselu i Berlinu da ce obaviti za njih prljavi posao i Kosmet predati u vlast siptarskim kriminalcima i zlocincima.Tadic nije imao za tako sto dovoljno hrabrosti.Mislim da je ipak Tadic bolje procenio situaciju.Za ovaj trio antisrbske koalicije je poruka da su se malo zaigrali,posledice ce biti pogubne po njih ako se dok imaju jos malo vremena prizovu pameti
    Kosmet je Srbija!!!

  6. Sta mi god mislili,ili uradili,Srbija je mnogo mala i slaba da bi se oduprla fasistickom zapadu sa sve amerikom!Njihova kicma ce da pukne tamo gde je uvek pucala,na Istoku!Do tada treba da se spremamo i da nas to “pucanje kicme” ne zatekne i pokoleba kao u poslednja dva svetska rata,odnosno posle zavrsetka ta dva rata,gde smo naivno naseli na pricu o “bivsoj braci” i gajili degradirano bratstvo i jedinstvo koje nam se obilo o glavu,mada je bilo i za ocekivati kad uzmemo u obzir sa kime smo mi “pametnjakovici” hteli da gradimo to isto bratstvo i jedinstvo!Jedino sto Srbija moze i mora to je da ni po koju cenu ne pristane na ono sto joj se namece,hocu reci da nasa(mada i nije nasa nego odnarodovana vlast)ne sme sluzbeno priznati nista sto joj se namece,od Kosova i Metohije pa do onog sprdista od sudista u Hadu!

  7. Gospodine Popovicu,saljem Vam moje iskreno BRAVO sto se u pravo vreme nalazite na pravom mestu!Medjutim mirno i nenasilno se ne moze protestvovati protiv domacih antinarodnih SILEDZIJA!Oni su cak spremni da i sami organizuju mirne i nenasilne proteste protiv sebe jer time dokazuju svoju “demokraticnost”Toga je bilo dosta puta u nasoj skorijoj istoriji u cemu je i Vasa stranka ucestvovala.Kazu da samo Bog ne gresi a da su ljudi gresni ali i da je iskreno pokajanje dar Boziji covecanstvu.Tako ja gledam na vasu Stranku i na gospodina Kostunicu.Na vreme je uvideo u koju igru su ga nevoljno uvukli pa je iz iste na srecu blagovremeno “iskocio”.

    Ovo sve sto se ubrzano priprema daje sansu i Radikalima da zajedno sa vama organizuje sveopste trajne proteste sve dok se ne obori ova nova izdajnicka sprdja od vlasti i da se tako ponovo legitimisu kao patriotska stranka koja ima podrsku u narodu.U ovom istoriski odlucnom trenutku treba u stranu ostaviti neka licna ili stranacka neslaganja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *