СТРАВИЧНИ ЗЛОЧИНИ БЕЗ КАЗНЕ

БЕОГРАД, 29. новембар 2012. (ФоНет) – За стравичне злочине над косовским Србима нико неће бити осуђен, а такве пресуде подстичу сепаратизам, отежавају напоре на успостављању мира у региону, поништавају напоре у нормализацији односа Београда и Приштине и повећавају евроскептицизам у српском народу, изјавио је данас председник Србије Томислав Николић.

Нажалост обистинило се очекивање да Хашки трибунал ослободи Рамуша Харадинаја оптуженог за убиства, окрутно поступање, нехумане поступке, кршење закона и обичаја ратовања над албанским, српским и ромским цивилима у логору такозване ОВК у Јабланици 1998 године, наводи се у писаној изјави Николића.

Николић је оценио да најновија одлука Трибунала није базирана на праву и правди основним постулатима на којима би требало да буде утемељен тај међународни суд. “Трибунал, по свему судећи основан мимо међународног права, формиран је да би се судило српском народу. Тиме се желе постићи зацртани циљеви, који су српској јавности већ добро познати”, истакао је он.  Према његовим речима, ослобађањем Харадинаја показало се лоше сналажење мисије на Косову и Метохији, непознавање менталитета већинског становништва и неспособност да се заштити 29 сведока кључних за инкриминишућу пресуду. За стравичне злочине над косовским Србима нико неће бити осуђен. Такве пресуде подстичу сепаратизам, отежавају напоре на успостављању мира у региону, поништавају досадашње напоре у нормализацији односа Београда и Приштине и повећавају евроскептицизам у српском народу, нагласио је Николић.

14 коментара

  1. Ja ne znam sta je sa ovim covekom???!!!Svako zivi ko je iole normalan je znao i govoreno vam je,da nijedan krvat ni siptar nece biti osudjeni za zlocine,jer bi se onda intervencija nato-vskih zlikovaca mogla dovesti u pitanje(po pitanju opravdanosti),iako nisu imali dozvolu od UN,SB,da intervenisu!

    • Nikoliću / Dačiću,

      Prestanite da narod pravite majmunima !
      To što ste vi lično preuzeli određene obaveze prema unjatima i drugima, to je Vaš problem ?!
      Narod neće granicu na svojoj teritoriji i basta !!!
      Duijaspora

  2. Predsedniče, prvi susret si imao sa Putinom !? Kakvo je danas medjunarodno pravo svi sa “Nirnberškog procesa” bi bili oslobodjeni! Srećom, Rusi su prvi ušli u Berlin i zapečatili sudbinu fašizma.

  3. РАДОСЛАВ

    Пљуште шамари српским политичарима тврди образи а ми??? Шта је
    то толико СЛАТКО У ВЛАСТИ Србије кад могу поднети најгора понижења,гора од Хитлеровог Нацизма. Знасе шта је Хитлер објавио
    за поробљене народе. Они прошли и ови садашњи дозвољавају понижење српског народа у недозвољеним до границе РОБОВА ЗАШТО
    Питамо Бас Николићу,Дачићу и Вучићу. Јуче одоше браћа са КОСМЕТА
    понижени више него Божа Марковић и Шолевић.

  4. небитан

    ако правду замислимо као неку машину, шта се може догодити у случају великог квара…. може и да – експлодира ?! На жалост “нове власти” у Србији, својом не-декларисаном ( али фактичком) евро-безалтернативношћу томе ѕнатно доприносе !?

  5. Василим

    Ово је за*ебавање здраве памети и разума.

    Никлолић баш као и Дачић, Вучић, Вулин и остали спинују, драме лудило, скрећу пажњу , а са друге стране јуришају ка велеиздаји, надајући се да ће им запад дати новце итд.

    Срамота је велика шта се ради већ три-четири месеца, само се прича а ЕКОНОМИЈА се урушава до лудила, ништа не ради, и ником ништа.

    УСТАВ је јасан.

    Данас Николић срамно отвара некакве домове за младе које је финансирао кримос Коле-шећер!????

    >>>Николић је председнику “МК Групе” Миодрагу Костићу, са којим је пресекао свечану врпцу, пожелео да његова компанија изгради још сличних кућа и да, захваљујући везама у иностранству доведе инвеститоре у Србију, зато што, како је навео, власт и привредници имају заједнички задатак подмлађивања Србије.<<<

    Срамно је да за децу праве станове криминалци,па то су радили мафијаши у Италији, Бразилу, Колумбији…..ејјјјј бедо једна, па тај Коле-шећер нас је ојадио, ојадио је мене , тебе, све нас…..враћај народне паре гилиптеру један.

  6. Svakim danom tražim PREVOD ovoga što govore Nkolić.Vučić,Dačić.Koji ste to jezikom gospodo počeli da govorite.Pa vi ubijate SVSKU NADU ovom narodu.Pa jer vi mislite da su vas za to IZABRALI.Grdno se varate Gospodo.

  7. Svaka od Vlada pristaje samo na po jedan uslov.Zatim ih mašinerija zapada baca na BUNJIŠTE.Gospodin Predsednik se češlja a zemlja gori.Pa valjda je i vrapcima jasno šta je HAG.Za to srbima netreba komentar.ALI ITEKAKO TREBAKOMENTAR ovih bolnih USLOVA.JA NEPRISTAJEM VIŠE ni na kakve a nekmo li na BOLNE USTUPKE.Svi samo po jedfan ustupak i ZEMLJE NEMA.ALO BRE GOSPODO.

  8. Василим

    У току је велика превара, Коле -шећер је подобан а ојадио је пола Србије, док у понедељак приводе Мишковића да би скренули пажњу са главне ствари а то је увођење ГРАНИЦЕ између Срба!

    Где је еуропејац Вулин!??

    Обмана ово је невиђено срљање, мисле да се додворе јевропљанима, а у ствари се срља до сулудости.
    На жалост ово не иде на добро, ово је врло опасна работа. О економији нико не брине сем деструктор, и екипа превараната.

  9. MI NISMO PONIZENI BILO CIJIM PRESUDAMA. ZASTO BI ISTE PRESUDE BILE PONIZENJE ZA SRBE? Oni koji ovako sude, doneli su sud o sebi i oni koji su sudili, i oni koji su im nalozili da sude. Mene licno ponizavaju izjave da mi ne mozemo da prezivimo bez tih i takvih sudija, da nas opstanak zavisi od njih……..Da nam deca nece imati sta da jedu i da necemo imati penzije…. Ko nas je i zasto doveo u situaciju da budemo na taj nacin zavisni od bilo koga? To onda znaci da i vi Gospodo politicari primate plate od njih. Onda je jasno i zasto radite za NJIH i njihove interese. Nazovite stvari pravim imenom i recite nam da ste vi samo necije slugenjare koje nas drze u pokornosti i neznanju, da smo postali pravi robovi i to oni osudjeni na istrebljenje, na lagano umiranje i izumiranje. Kada i kako ste se tako odljudili?
    Odcovecili?

  10. Da li ovaj “domacin” iz Bajcetine zna zasto ga je narod izabrao za predsednika? Ako nezna onda cu ga podsetiti da je zaboravio sta pise u Ustavu Srbije, da je zaboravio predizborna obecanja i da treba reci narodu da se on ipak nasao u pogresno vreme i na pogresnom mestu.Prodavajuci EU-maglu Tadic je 8 godina ostao na vlasti i doveo drzavu na ivicu ponora.Ova vlast putuje u istom pravcu samo sa jos vecom brzinom.Ostalo je da biramo ne izmedju Rusije i EU vec izmedju nase jadne vlasti i Srbije.Kako je krenulo nece nam ostati ni BG-pasaluk.
    PS: Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubijes on hoce opet (Vizionarski stih B.Dj.)

  11. Slazemo se gosn.Nikolicu da je to “stravicni zlocin bez kazne” kako izjavi,ali sta si preduzeo konkretno kao predsednik drzave,nego i dalje puzis,ljubis im skute,postavljas granice,ama u potpunosti sprovodis Ahtisarijev plan. Ta drzavana tajna “platforma” o KiM, nije niosta drugo do Ahtisarijev plan koga sprovodite bez skupstinske rasprave. Sto bre se ne resis balasta, pa kao pravi predsednik raspises referendum pa kako se narod Srbije izjasni tako postupi. Ovbde je Nikolicu rec o IZDAJI drzave i naroda,zato su te proglasili pre zavrsetka izbora za predsednika da si pobedio Tadica. Ako postavis granice,a to je vec gotovo ti si izdajnik svoje zemlje i naroda i za to moraces jednog dana da stablom o vratu setas ulicama svih gradova a da te narod pljuje i gadja kamenjem,ne jajima. Sram da vas bude sve vas koji se ujediniste da izdate sopstveni narod. A narod vam toliko verovao,zato morate jednog dana da polozite racune narodu Srbije.

  12. Kazu da je vlast sladja od zene.Vase kukumavcenje nece nikog pa ni Nikolica naterati da da ostavku,da raspise nove izbore ili tako nesto slicno.Da li znate i jednog nazovi politicara koji se pridrzavao predizbornih obecanja.Vi ste ga izabrali za Predsednika,on je vase cedo.Niste se pitali odakle mu novac za osnivanje stranke,za zakup Sava centra,za silne predosnivacke i predizborne reklame, letke,plakate i tome slicno,za zakup najskupljeg poslovnog prostora.Niste se pitali kako to da on odjednom postane miljenik Brisela a to su i vrabci znali:rasturio je najacu Srpsku patriotsku stranku.Kasno vam je iz D…. uslo u glav
    u.Jedini nacin da ispravite vasu a ne njegovu gresku odnosno greske je da uzmete motke u sake.Ja nazalost to ne mogu jer nisam u Srbiji a i suvise sam star za takve rabote.Srbija ima pametnih,sposobnih i hrabrih sinova koji domacim gmizavcima,nevernoj “braci” i belosvetskim siledjijama mogu reci NE !

  13. ЗАШТО НАШЕ ТУЖИЛАШТВО НЕ ПОДНЕСЕ ТУЖБУ ДРЖАВИ СРБИЈИ ПРОТИВ ХАРАДИНАЈА И ОСТАЛИХ ЗЛИКОВАЦА. ДОНЕТУ ПРЕСУДУ ПОДНЕТИ ЕУЛЕКСУ И ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ТРАЖИТИ ЊЕНО ИЗВРШЕЊЕ.НАРАВНО СА СВЕ ДОКАЗИМА. ТЕК ОНДА ПОЧЕТИ СА БИЛО КАКВИМ ПРЕГОВОРИМА. ПОНИЖАВАЈУЋЕ ЈЕ ДОВОДИТИ НАС У ИСТИ КОШ СА КОЉАЧИМА.ТО СУ БЕЗСМИСЛЕНИ ПРЕГОВОРИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *