Кфор и Еулекс бране Србе од Росу

Припадници Кфора и Еулекса спречавају специјалну јединицу Росу да уђе у насеље Брђани у северном делу Косовске Митровице где Срби протестују због градње албанских кућа. У мултиетничком насељу Брђани јутрос се окупио већи број грађана како би изразио протест због наставка изградње кућа за Албанце који у том делу града никада нису живели. Због напете ситуације у Косовској Митровици се огласила и сирена за узбуну.

Косовски специјалци из јединице Росу блокирани су код села Суви До у близини Косовске Митровице, на путу који води ка етнички мешовитом насељу Брђани, преносе приштински електронски медији. Тим поводом нешто после 12 у граду на Ибру огласиле су се сирене што је извалао збаринутост због ситуације у Брђанима, која је веома напета. Веће групе Срба из Митровице кренуле су потом према Сувом Долу и Брђану. Срби у Брђанима наводе да изградња 172 куће за Албанце који нису живели у том насељу за циљ има промену етничке структуре становништва и етничко чишћење тог дела Косовске Митровице. Ситуација у Брђанима је мирна, али је изузетно напето. На путу који води према мешовитом селу Суви До, распоређени су припадници Росу, Кфора и Еулекса. Пре неколико дана из албанских кућа у овом насељу пуцано је на Србе који су се окупили како би протестовали због градње кућа на општинском земљишту.

Извор: http://www.vesti-online.com

2 коментара

  1. Avatar

    Onoga ko im je naredio da napadaju na Srbe treba uhapsiti!Ta MZ je uhapsila sve Srbe koji su navodno upadali u tudje kuce i poslati su u Hag!Znamo mi vrlo dobro ko stoji iza ove nazovi akcije “rosu”!Da im nije ovih zapadnjackih zlotvora za 3 dana bi se od njih ocistilo Kosovo i Metohija!

  2. Avatar

    Ma dajte, pustite ih da udju! A, koliko ce izaci,e to je druga stvar. Da njih nekoliko “legne”, nebi im palo vise na pamet. A, cuo sam da je 63′ , vec dole, ali u civilu. Odlicno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *