ДСС: ПРОГЛАС ШИРОМ СРБИЈЕ

БЕОГРАД, 26. новембар 2012. (ФоНет) – Демократска странка Србије(ДСС) саопштила је данас да је веома задовољна како је јавност реаговала на њен проглас “Сбија је угрожена”, наводећи да га је током викенда више хиљада Београђана потписало у центру града. Портпарол ДСС Петар Петковић је, на конференцији за новинаре, истакао да је проглас потписао импресиван број угледних јавних личности и инелектуалаца и нагласио да ће он моћи да се потпише и у другим местима, тако да је за понедељак, 3. децембар, то планирано у Косовској Митровици.

Не очекујемо да баш свако подржи Проглас, јер је у демократском друштву природно да буде критичких примедби, али је недопустиво, рекао је Петковић, да председник Политичког савета Демократске странке Драгољуб Мићуновић “омаловажава већинску идеју у Србији о политичкој неутралности, наводећи да је неодговорна и празна”.

Петковић је указао да није стил ДСС да Мићуновићу одговара на исти начин и назове га недоговорним и празним, нити да омаловажава његову идеју, већ га је позвао да јавности одговори на низ конкетних питања везаних за новог председника ДС Драгана Ђиласа.

Тако је Петковић упитао Мићуновића да ли је “прави пример и доказ исправности европског пута то што је Ђилас постао један од најбогатијих Срба од 2004. године, од времена када је Борис Тадић постао председник Србије”.

Ако је идеја политичке неутралности неодговорна и празна да ли онда, упитао је Петковић, прави пример одговорности и европске посвећености може да буде “то што је Ђилас био прикривени власник Преса”.

Да ли би Мићуновић, као представник идеје европских интеграција, могао да се заложи код Оливера Дулића и Саше Драгина, као и других из Демократске странке, па да нам они кажу колико су заправо коштале грађане Србије европске интеграције захваљујући њиховом министровању, рекао је Петковић.

ДСС ће наставити да у сарадњи са јавношћу обезбеди што већу подршку за идеју политичке неутралности, да што већи број грађана потпише Проглас “Србија је угрожена” и на тај начин ми одговарамо на критике, рекао је Петковић.

4 коментара

  1. МНОГИ ОД НАС су скоро вапели за “овом жељом” која је, видимо, постала БЕЗУСЛАВНА СТВАРНОСТ и САДА НАС ИНФОРМИШУ – ИСТИНСКИ!
    До јиче смо МОЛИЛИ:

    Први УСЛОВ свих УСЛОВА је РУШЕЊЕ, УНИШТАВАЊЕ МЕДИЈСКОГ МРАКА, МЕДИЈСКОГ АМБИСА!!!!
    „Јавне сервисе“ налик на ЈАВНЕ КУЋЕ, под ХИТНО:
    – култивисати, цивилизовати, уљудити, морално повратити, описменити, оплеменити, правно утемељити и увести у систем апсолутног поштовања права, истинитости и веродостојности …
    Одредити им приоритете:
    – државне, људске, моралне, породичне, научно-образовне, егзистенциалне, мултиетничке и културалне обaвезујуће политике и правце рада и понашања …
    За почетак, а за крај будалаштинама и небулозама !!!!
    Пали су магнати моћних информативних гиганата у свету, да не склонимо Тијаниће, Митровиће, Веране, Ђилкоше, Делта-пацове или неопасуљене и необране …
    Србија се брани од СЕБЕ и ДРУГИХ:
    – ИСТИНОМ, ИСКРЕНОШЋУ, ПРАВОМ, РАДОМ и ПОЖРТВОВАЊЕМ …
    Да започнемо, а завршимо за садомазохистима !!!!

    СВАКОГ ДАНА ЈЕ СВЕ ОВО САДА – СТВАРНОСТ !
    Да није, неби Д(о)С-овце оволико РИДАЛЕ и БЛЕЈАЛЕ !!!!
    ЖИВЕЛА ЗДРАВА И БОГАТА СРБИЈА, НА ПОНОС И РЕСПЕКТ !!!!

  2. Naravno da je Srbija ugrozena i to direktno od amerikanaca i njihovih lizoguza!Amerikanci su zaratili protiv muslimana na svim krajevima sveta,Irak,Libija,Avganistan,a ovamo se u Juznoj srpskoj pokrajini prave na stetu Srbije prijatelji muslimanima!Kakvo je to “prijateljstvo” videcemo vrlo brzo,mnogo brze nego sto se i nadamo!I sakom i kapom dele teritorije i uz njih drzave malim narodima,da bi mogli sa njima lakse manipulisati,a kada treba dati drzavu npr Kurdima……..e to ne moze jer njih ima mnogo,pa sa njima nece moci da manipulisu kao sa milion ipo siptara sto mogu!Laz im je majka,a obmana otac!

  3. Василим

    Треба подржати прогалс, треба се борити из све снаге и како вели патријарх ОДБРАНИТИ Космет. Има начина ми смо велика нација, треба радити краткорочно али и на дуге стазе.

    Ово што ради ови режим је чиста велеиздаја, ови мог да буду најгори , нажалост. Ови могу да буду највећа обмана и највеће продане душе.

    Ове изјаве које режимлије шаљу последњих два месеца су напредно велеиздајничке, нажалост. Мисле да продају Космет, да би им западњаци дали кредит па да за*ебавају овај напаћени народ.

    Нема предаје !
    Догодине у царском Призрену!

  4. Evo, pjesme Milana Rakića napisane u Prištini, “Na Gazi-Mestanu” “Danas nama kažu, dijeci ovog vijeka, – Da smo nedostojni istorije naše. – Da nas zahvatila zapadnjačka rijeka, – I da nam se duše opasnosti plaše”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *