Девојке из Бондстила

Милорад Вучелић главни уредник

Дошао је коначно и тај дан. Да и нас једном огреје Сунце. У Србију заједно су дошле Кети Ештон и Хилари Клинтон. Мучном свакодневицом утучени, грађани су се обрадовали доласку пријатељица српског народа. Похрлило и старо и младо да поздрави добротворке. Лепа слика београдских улица на којима неописано мноштво народа топло и од срца поздравља гошће. Нигде се овако народ није обрадовао доласку Кети и Хилари. А оне су узвратиле како и доликује, и од срца су подржале Србију. У инат српским националистима и затуцаним непросвећеним ликовима, Кети и Хилари су показале и доказале искрену љубав према српском народу.
А све је и почело како би требало. У част доласка Кети и Хилари, девојке из Бондстила су на слободној телевизији, која носи славно име америчког бомбардера Б92, направиле серијал какав и приличи када нам у госте стижу драге пријатељице. Доказано је да су Срби на Косову најобичнији лопови и да се само клептомани могу залагати да Косово остане српско. Шта је природније него успоставити међудржавну границу између Косова и Србија и тако спречити Србе да шверцују. О, има ли макар и грама разума међу тим Србима? Морају ли Кети и Хилари да нам говоре да направимо ту границу или ћемо се и сами сетити када видимо серијал девојака из Бондстила на Б92?
Уз ове главне дарове, пале су и оне мале дивне ђаконије које увек посебно обрадују. Има један град на свету и зове се Загреб. Е баш ту је нашао Борис Тадић да запечати суву истину како је Дража био квислинг. Дирљив је његов изоштрени сензибилитет да коначно одбрани напаћени хрватски народ од српских четника. Непросвећени Срби одмах ће скочити на Тадића што је Дражину главу постхумно изручио Хрватима, али шта тај колос од човека мари за те примитивне Србе.
И коначно дођосмо до главне ствари. Наше драге пријатељице Кети и Хилари заправо су дошле да поздраве Србију и српски народ, и запитају шта оно би са Тадићевим споразумима, оним које је постигао са Тачијем. Знам да ће ти затуцани Срби одмах скочити како су ови споразуми Боркова кукавичја јаја које је оставио садашњој власти. Али народ зна. Народ добро зна да нема већег националног и државног интереса од успостављања границе или како се то лепо каже IBM између Србије и Косова. Докле ћемо се само пред светом брукати и отезати са успостављањем границе. Замислимо ту радост да смо већ успоставили лепе граничне прелазе, па да смо их офарбали у жуто, у част Бориса Тадића. И онда смо могли да организујемо дочек добрих гошћи на самом граничном прелазу. Ту био и Б92 и својим именом симболично спојио легендарног америчког бомбардера и границу са Косовом. Е то би била права народна свечаност, ем би била искрена радост у народу, ем би и Хилари, а посебно Кети, била срећна. О Србијо, докле ћеш да нас срамотиш у очима пријатељица?

И поред свих ових наших недопустивих аљкавости и пропуста, Хилари је лепо и онако хуманистички рекла у Београду да подржава европске интеграције Србије. Већ видим незахвалне Србе који говоре: ма каква ЕУ, коме је и какву срећу она донела. Тренутне и пролазне тешкоће у Грчкој Срби виде фаталистички, као да се ради о неком стварно великом проблему. Па што Грци не продају неко од тих силних острва које имају макар стотинак и више Немцима, и мирно море. Нема више ни говора да се могу поновити старе глупости типа Немачка ради, а Грчка се гради. Европска унија је модерна и ефикасна организација. То је бре Филаделфија. И нама би требало да буде част да припадамо таквој организацији и свака прича о државним и националним интересима само је ретроградна кампања поражених снага које дижу главу и хоће да нас задрже у мраку византизма. Србија ако има грама мозга и ако држи до наших искрених пријатељица Кети и Хилари, платиће сваку цену само да се коначно дочепа Европске уније и тог свежег европског ваздуха за којим свим бићем чезнемо.
Једина заиста светла тачка у дану доласка Кети и Хилари јесте иницијатива да се на основу емисија Б92 формира Анкетни одбор Скупштине. Тај Анкетни одбор може бити нови и прави почетак Србије, очишћене од Косова и свега назадног, како би се коначно широм отворила врата европског пута. Једном за увек требало би раскрстити са тим Косовом, јер Косово је друго име за крађу. Косово служи само да се народ заглупљује прошлошћу, уместо да се окрене будућности. Када уђемо у ЕУ, уживаћемо у светлима Париза и правићемо неуморно екскурзије да би наше виталније пензионерке испуниле свој сан у чарима „Мулен ружа“.
Лепо је рекла, и поред свих наших глупости и брљотина, нама увек драга и наклоњена Кети. Без притиска и уцена Кети нам је саопштила да је ЕУ будућност. Србија је прошлост. И ко би нормалан изабрао прошлост уместо будућности, ко би при здравој памети изабрао Србију уместо ЕУ? Када прилике сазре или што би рекао Тадић када променимо историјски код српског народа, тада ће и Србија променити име и зваће се Евроленд. Београд ће променити своје ружно српско име у Евроград. А Србобран биће Евробран. И тада ћемо бити срећан и диван народ. Тада више неће бити потребе ни да Кети и Хилари, у свом скеџулу, имају проблем који се зове Србија.

 

8 коментара

  1. Zasto je tolika histerija oko KiM? Prema Ustavu i svim pravima KiM je Srpsko, i tu nema dileme! Vrijeme za nas radi. Proglasiti KiM okupiranom teritorijom, pa cekati bolja vremena i posvetiti se jacanju privrede u Srbiji,a onda kad Srbija postane opet jaka,zemlje iz regiona ce se otimati pri sjedinjenu sa Srbijom. E, onda ce mo mi diktirati uslove. Zato samo polako. Poljoprivreda prvo…

  2. Onih 4000 policajaca su prisustvovali samo kao mera predostroznosti jer je narod poceo bio da se penje po mostovima u nameri da izvrse samoubistvo ako im ne dozvole da vide ove dve glavne glumice iz “noc vestica”!Neopisiva je “ljubav” srpskog naroda prema ovim “damama”!Zalosno je i sramno da se u tih 4000 nazovi Srba ne nadje jedan jedini koji bi rekao “ja necu da obezbedjujem nase zlotvore”!Reci ce to je njihov posao!Da,da,posao,ali ste prvo ljudi,valjda,pa sve ostalo!Sramni,najsramniji period srpskog naroda!Ali……izdrzati cemo mi ovo uz pomoc Boga!

  3. … a ako bi pravili ‘top listu’ za ovogodisnju “Noc vestica”, da li bi sledeci predlozi bili o.k. ??? – Hilka i Ketrin ( djuture a moze i obaska) ; Mad-Lena Ol(b)rajt ; Natasa $ Sonja ; ‘drugarica’ lukava Latinka… itd ?!

  4. DS,umetnicko ime Demokratska Stranka,a pravo ime Dekodirana Srbija…pomogla nam je u proteklom periodu,posebno u zadnjih 10 godina,da uredimo nasu zemlju,nase navike,nasu istoriju…da se europeizujemo,tj.pripremimo za bezbolnu i kolektivnu,ueropeizaciju.
    Tako nase poslasticarnice nisu vise pune muva…nema tu mnogo turcizma,bljak…baklave,tulumbe,nema mnogo secera,jaja…sada imamo bajadere,mocart kugle,cackalice u individualnom pakovanju…Sunce ti zarko.Nema boze,nema kesten pirea, ni za lek.Sve cisto,bez muva,bez ukusa i mirisa…
    Tako nase pljeskavice,mozes naci samo na seoskoj pljeskavicijadi…a burek smrznut,ko u Cikagu…(udjem u pekaru u Nusicevoj,dobar dan,jedan prazan za ovde-ne drzimo burek),stolice u kozi,sada imamo peciva sa vizit kartom,Bog te mazo…ali zato u nasim pekarama su magdalenice,cizkolaci…neeee,burek je mastan,treba da mases testom oko glave…nije to higijenski…to ce ionako zabraniti.
    Tako ,umesto srpskih tradicionalnih kafana,koje smo srusili ili zabranili,imamo hale za masovno opijanje i drogiranje,i specijalizovane restorane,sa sve vecim tanjirima i sve manjim porcijama.I konobare sa suknjama…
    Tako smo se odricali Pristine,a svojatali Brisel…u proteklom periodu.Tako nam je Djelic,cim je ponovo naucio srpski,drzao razna predavanja…jer je on “strucnjak za tranzicije”,i transformaciju drzavnog i drustvenog,tesko stecenog u dugom vremenskom periodu…-u privatno,vrlo privatno,gotovo licno,lako steceno i vrlo brzo,…jer su mandati kratki.
    Tako nas je Tadic istrenirao da se izvinjavamo svojim neprijateljima,a da polako zaboravimo svoje prijatelje…
    Ti za Dekodiranje Srbije,DS,sada imaju na umu da nam to opet u dogledno vreme,rade.Tadic kaze dogodine,Pajtic i Djelic nam prete Dzilasom…Djilasom.
    Zamislili su “strukturu”,Tadic ce biti “pocasni” predsednik Dekodirane Srbije,mi mu dajemo platu,a on nas dekodira…Dzilas ce da nas “organizuje”,Djilas…Pajtic ce dezurati u Novom Sadu,da slucajno Srbi ne preuzmu vlast…Djelic ce po treci put da uci srpski…Blic ce to lepo da ovekoveci…oni ce biti na naslovnoj strani,ali,kao nasi heroji.
    Jednog dana,a mozda i pre…pucace neki topovi,u po bela dana…to ce biti “pocasni”plotuni…sa corcima,a tu ce biti prisutan,vec u poodmakloj starosti,i “pocasni”predsednik Dekodirane Srbije,DS,covek za sve europske rezime,Boris Tadic…a mi,ko deca,nista nam nece biti jasno…zasto pucaju?Neko ce da nam dobaci,i to na arapskom…(znam,to ce biti Djelic,koji ce tom cinu kratko prisustvovati,ophrvan obavezama oko tranzicije u Bocvani,gde ce ga “vlada”te zemlje angazovati)…dakle,neko ce nam sapnuti,da smo primljeni u EU!!!
    A mi Dekodirani ,kao da nismo Srbi…sve ce biti bezbolno i spontano….Sta ,primljeni…e sad mozemo da umremo!A Kosovo?Nemamo pojma.
    Tako sam ja 1974,igrajuci se ko klinac u svojoj OS Vuk Karadzic,u Takovskoj ulici…zastao ,kad pocese gruvati neke petarde i rakete radosnice pred Skupstinom SFRJ…u po bela dana.
    Tek posle mnogo godina,shvatio sam da se to proslavljalo donosenje Ustava SFRJ…koji nas je dovde doveo.

  5. Lepa ironija.Ali i bez nje ta reč SRBIJA i SYrbi i jeste osnovni problem zašto mi nemožemo ući u EU.Slog SRB naprosto mora nestati jer to naročito iritira evropljane.To je ONO ŠTO MOJ ISKONSKI GEN OSEČA.REČ SRBI doseže toliko daleko da oni u EU znaju ako je takvu prihvate istorija evrope NEĆE BITI ISTA.A oni nemaju namere ni volje da je menjaju.A skoro negde naši objaviše,valjda prvi put,da su u Keltskim iskopinama našli hrišćanke tragove.Tek sad se naši setili.A šta su do sada ISKOPAVALI ????????????

    • Miodrag Lupulov

      A šta vi, onako iskreno, mislite, da li je “kum”, kad je blagoizvolevao smišljati ime za ovu stanicu, zaista bio naivan kao crvenkapa i mislio samo na frekvenciju? Ili je aludirao upravo na ono na šta cela Srbija pomisli kad čuje: Be92. Od samog početka ovo ime je imalo za cilj da ulije strah. U svakom trenuku, svih ovih godina od kako postoji Be92 Srbi su bili svesni koliko su njegova saopštenja verodostojna i potkrepljena strateškim, krstarećim, konvencionalnim ili konačnim – “hirošima” argumentima.

  6. Zbogom Kosovo,politicari Srbije decenijama vode jalovu politiku a za to vreme Siptari radili i stvorili drzavu.Ovo sto sadasnja vlada govori o nekoj strategiji,nema je,Hilari im odredila strategiju.Kosovo je izgubljeno i to nasi politicari znaju,ali raznim aferama zamajavaju narod,neiskreni su i nece to priznati.Sami Srbi su prodali Kosovo,tamo prodavali hektar za 500.ooo evra,dodju u Srbiju ,mislim uzu,sve kupe za pare jer u Srbiji su prece pare i od obraza ,reci,casti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *