ВИЗЕ ЗА ЗЕМЉУ ЧЕТНИКА

Пише АЛЕКСАНДАР ЂАЈА

Да ли нашем региону заиста прети изолација, која за крајњи циљ има његово претварање у неку врсту „резервата“, као за Индијанце у Америци? Или, још горе, у депонију западног света и прекоокеанске Америке… 

звестилац Европског парламента за визну либерализацију и посланик Европског парламента Тања Фајон изјавила је: „Према мојим сазнањима, већина држава чланица ЕУ спремна је да подржи поновно увођење виза за грађане Србије. Ако визе буду поново уведене, биће веома тешко да се Србија врати на ‘белу шенгенску листу’.“ Она је истакла да је у првих осам месеци ове године више од 14.000 грађана земаља Западног Балкана затражило азил у „шенгенској зони“, а да је готово половина њих из Србије. Једино што није рекла јесте да међу тзв. лажним азилантима има највише Шиптара и Цигана, а грађана српске националности, готово ниједан… Како то да Шиптари, љубимци „демократске Европе“ и Америке, „заштитнице слободног човечанства“, настоје да побегну са Косова, када би после погрома Срба са својих вековних огњишта требало да конзумирају само амброзију и нектар на новоуспостављеном Тачијевом „Олимпу“?!

РАЧУН БЕЗ КРЧМАРА Наравно, у питању је већ добро познато спиновање западних политичара и њихових медија, који претњом о укидању „Шенгена“, као прво, кажњавају Србију што није поново изабрала њихове сателите и што се убрзано приближава Русији, а друго, појачавају ионако довољно неподношљив притисак да Србија призна независност Косова. Иако је то, под новом влашћу и по мом дубоком уверењу, „рачун без крчмара“, није згорег указати да је поновно спиновање западне јавности против Србије – овог пута, у контексту стварања Четвртог Рајха Ангеле Маркел!
Чак је и један, у сваком случају бенигни „кантри“ фестивал музике и пива у српској Гучи (каквих у Америци има на хиљаде) послужио за нови „спин“ и нови напад на Србе!

[restrictedarea] „Добродошли у земљу четника“, пише америчка новинарка Ана Лошкин у чланку „Српски национализам на фестивалу трубача у Гучи“, објављеном у америчком интернетмагазину „Вајс“. „У мору слогана попут ‘Чувај воду, попиј пиво’, једна мајица се посебно истиче. То је портрет бившег председника Слободана Милошевића са натписом: ‘Твоја војска те чека’. Неки носе црне мајице са лобањама, на којима пише ‘Са вером у Бога – Слобода или смрт’, исписано црквеним словима, са зеленим војним шеширима украшеним сликом орла и краљевске круне.“ Затим, она своју „репортажу“ поткрепљује срамним закључком: „Четнички покрет се повезује са српским масакрима, силовањем и мучењем током ратова у Југославији.“ Омладину која је окупљена у Гучи описује као руљу која скаче сатима скандирајући о моћи „велике Србије“: „Они показују три прста, што Бошњаци и Хрвати сматрају провокацијом, јер је тај поздрав користила српска војска док је немилосрдно убијала њихов народ.“
Иако је очигледно реч о нарученом чланку од стране познатих непријатеља српског народа, а сама новинарка само сакупљач општих места о Србима као „лошим момцима“, просечан Американац овакве бљувотине лако узима здраво за готово и мисли да су у Другом светском рату Хрвати и усташе били антифашисти, а Срби и четници – фашисти! Јер, како ће он знати, ако му се дословно не каже и не напише, да су баш ти четници, „силоватељи и убице“, за време Другог светског рата спровели операцију „Небеска удица“, највећу војну операцију спасавања америчких војника иза непријатељских линија у историји Америке. Тада је са аеродрома у Прањанима безбедно послато кући око 500 америчких авијатичара, које су Немци оборили над Србијом, а четници спасили на земљи. Драгослава Дражу Михајловића је као највећег антифашисту Америка са председником Труманом одликовала највишим војним одликовањима. Хиљаде данашњих Американаца, потомака спашених авијатичара, дугују, дакле, свој живот српском народу. Како су нам се они за то захвалили, видели смо и доживели 1999. године.

„ПОГОДНОСТИ“ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА Стога, претња поновним увођењем виза „српским четницима“, заправо, и није нека претња. Јер, обичан српски народ који убрзано сиромаши, а – према последњем истраживању Уједињених нација о просечном животном веку становника западног Балкана – живи најкраће, ионако нема новца да путује било где, осим до сампослуге или оближњег парка. У питању је, међутим, нешто много перфидније и опасније, а што се не односи само на Србију, него и на друге земље тзв. Западног Балкана. На то упућују чак и речи председника „Института за регион Дунава и централне Европе“ Ерхарда Бусека, да је „ситуација на Балкану стабилна, али да му прети опасност да буде заборављен.“ Другим речима, нашем региону прети изолација, која за крајњи циљ има његово претварање у неку врсту „резервата“, као за Индијанце у Америци. Или, још горе, у депонију западног света и прекоокеанске Америке.
А то је већ део давно разрађеног плана невидљивих „господара света“ о смањењу људске популације на планети, на, по њима, прихватљиву једну милијарду. Стога су они већ деценијама у грчевитој потрази за територијама, еколошки релативно чистим, али са мало или нимало становника. „Западни Балкан“ јесте једно од идеалних места за остварење те паклене визије. Његови народи су стари историјски народи који полако нестају, док би Шиптаре, које тренутно користе као фитиљ, у одређеном тренутку „ликвидирали“ на овај или онај начин. Зато се, између осталог, поново прети увођењем виза, изолацијом, стигматизацијом целокупне српске нације. Једино што би у томе могло да их омете јесу „српски четници“, трубе, роштиљ и пиво. Јер, Гуча, у коју сваке године дође преко 600 хиљада људи је и поред својих мана, претераности, али и врлина, увек – на „белом Шенгену“!

[/restrictedarea]

7 коментара

  1. Pritisci i samo pritisci. Dragi političari, manite se Evrope, mi smo u njoj, u pitanju su poniženje i “krvav” novac a budite sigurni da kapitalizam nikom nije davao već samo uzimao.Za Ameriku smo zločinci koji su izazvali oba svetska rata a kad hoće da nas svadjaju, odlikuju D. Mihajlovića koji je spasao /tobož/ petsto njihovih pilota. Oni to i mogu /čisto licemerje/ ali je žalosno što kod nas to prolazi.

    • I bez odlikovanja amerikanaca Draze Mihajlovica znamo mi mnogo dobro ko je bio i sta je hteo Cica Draza Mihajlovic,a mnogo dobro danas osecamo “blagodeti” bratstva i jedinstva koji su nam komunisti rezimom ubijanja svega i svakoga ko nije bio njihovog misljenja nametnuli! Ta kraljeva vojska(koju nazivate cetnicima) je oslobodila Srbiju u Prvom svetskom ratu,i nemojte mi samo reci kako su oni bili protiv Srbije i srpstva,a komunisti za Srbiju i za srpstvo!Kome nije jasno sta su komunisti uradili Srbiji njemu je svaki pokusaj da mu neko otvori oci uzaludan potpuno!

  2. Naravno, i Šiptari su došli pameti… Ako ćemo istinito, oni stariji nikada nisu bili za neko cepanje od Srbije. Dobro su govorili srpski, nisu se bavili politikom, nego trgovinom i švercom, a mnogi su u Begradu cepali drva i ubacivali ugalj i tako zaradili za ogromne kućerine koje su podigli na Kosmetu. E, onda su došli mladi, koji su pozavršavali studije u nama “prijateljskim zemljama”, današnjoj Hrvatskoj, Nemačkoj,Sloveniji…a, bogami, mnogu su završili i “studije” terorizma i ubistava u inostranstvu, na Zapadu i vratili se na Kosovo sa idejom o “velikoj Albaniji” i “Kosovu-republici”. To su Tači i njihova sadašnja politička “elita”… I, tako, oni se danas na Kosovu enormno bogate i “spinuju” svoje podanike pričom o nezavisnosti Kosova, dok ovi imaju sve manje da jedu i mnogi čak i nadniče na imanjima ono malo preostalih Srba. Nije da plačem nad njihovom sudbinom, samo hoću da kažem da je sada i njima jasno da su samo poligon za Ameriku i NATO – a da je njihova sudbina zapečaćena unapred! Njihova jedina šansa je bila da ne ratuju protiv Srbije – ali, sada je gotovo! Jer, Evropa ipak zna ko joj je najpreči na “zapadnom Balkanu”. Ona mogu da preti Srbiji ponovnim uvođenjem viza, da pričaju o “zemlji četnika”, da pljuju po Guči, itd… ali, kad dođe stani-pani, SAD i EU znaće koga treba da otkače. No, svejedno, to nije nama Srbima za utehu. Jednostavno, sa njima treba da imamo što manje posla – a za ulazak u EU, pa već sada, preko 70% građana Srbije je protiv toga! Gledajmo sebe, jer ko nije za sebe, nije ni za drugoga. Vize su tu potpuno nevažna i bezvezna priča. Pozdrav autoru i Pečatu i sve čestitke!

  3. Naravno da su mnogi došli pameti, pa čak i mi, Srbi – čim smo skinuli žute sa vlasti! Međutim, sada bi narod hteo da SNS, Vučić i Toma za tri meseca odmah poprave ono što su Tadić & comp. uništavali 12 godina! To ne ide. Važno je da je počelo, svaki korak je presudan. Kome se ne dopada, neka ponovo bira žute i odmah moože Bus Plusom da ide na Novo groblje! Kao i uvek, sjajan Đajin tekst i veoma kvalitetan ceo broj. Pozdrav svima u Pečatu!

    • Poneko do ovih koji daju “negativan lajk” mogao bi to da obrazloži u svom odgovoru… Ali, ili ne sme, ili ne ume… Verovatno im smeta što Đaja u “Pečatu” (kao i ceo list, uostalom, već godinama pišu protiv nedela “žutih” – koji su toliko ojadili Srbiju da sam zapanjen kako je polovina od njih još uvek na slobodi!… A, to je samo zato što su Srbi narod koji kratko pamti i brzo prašta – upravo ono što veliki narodi nikada ne rade, i zato oni vladaju svetom! Za autora teksta i celu redakciju, veliki pozdrav – i samo tako, napred!

      • Oni su na slobodi-zato što smo mi pod njima 12 godina bili – u zatvoru! I sada, Mišković, Đilas i ostala banda hoće da ruše Vučića i Vladu! SNS i njihovi partneti moraju da shvate da je ovo “rat”. Ili, ili! Ili narod Srbije, ili srpski tajkuni! Hej, gde to ima? U zemlji sa najmanjim platama u regionu, caruje najbogatiji gradonačelnik metropole u regionu? A, sve samoposluge i radnje sa prehrambenom robom drži Mišković! Nećemo, valjda, da žrtvujemo milione Srba da umru od gladi, zarad razbojnika i pljačkaša koji su u svoje džepove nakrckali desetine, stotine miliona evra, pa, čak i milijarde evra?!

  4. Kako stvari stoje pre ce biti da ce se Evropa raspasti sa mnogim konflitima pa cemeo mi morati njima da uvozimo vize da nam ne uvoze njihove konflite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *